Wątróbka drobiowa z grzybami leśnymi Podroby , podroby , podroby…ciężki temat na tapecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ja osobiście bardzo lubię wątróbkę pod każda postacią , mój żon także , no i Babcia , też jest wtedy zachwycona…ale dzieci…hm..dostają przyśpieszenia przechodząc korytarzem obok kuchni , a turbo dopalacz wołacza im się w kierunku drzwi(...)zostało , to chłopaki schrupią , a my wciągnęliśmy pyszną jesienną wątróbkę ,że świeżymi leśnymi grzybami..mniam , mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,6 kg wątróbki drobiowej 2 szklanki obgotowanych podgrzybków 2 cebule średniej wielkości 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego czarnego 1 płaska łyżeczka soli – niepełna 1/2 łyżeczki cukru szczypta mielonej gałki muszkatołowej ( czubek noża
Ogrodnik w podróżyDanie na poniedziałek! Super zdrowo, szybko, tanio i najważniejsze bardzo smacznie. Wątróbka drobiowa w białym winie z porami dla tych, którzy lubią wątróbkę, bo wątróbkę albo się lubi albo nienawidzi. My bardzo lubimy i oto dla urozmaicenia następny przepis z jej udziałem. Wątróbka drobiowa duszona w białym winie, cebuli towarzyszy dodatek pora na pewno Ci posmakuje. Polecam! Składniki(...)porcje: 400-500 g wątróbki drobiowej 1 cebula 1/2 szklanki białego wina 1 mały por olej sól, pieprz 2 łyżki mąki odrobina gałki muszkatałowej Wykonanie: wątróbkę wypłukać, osuszyć, obrać z błon i powięzi. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć i obsmażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Zgarnąć wątróbkę na jedną stronę patelni, na drugiej połowie zeszklić pokrojoną w grube krążki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niej znalazłam idealnie kremowy pasztet, który przygotowuje się szybko i nie trzeba go zapiekać, bo oczywiście mój syn nie lubi pieczonych pasztetów co wielokrotnie sprawdzałam. Ten pasztet z wątróbek drobiowych jest świetny i mimo, że z wątróbek jak to Młody określił "gdyby nie widział jak robię to by nie przypuszczał, że tam są wątróbki". Klarowane masło po zastygnięciu tworzy(...)tydzień. Składniki: 500 g masła 2 cebule 2 ząbki czosnku oliwa 15 g świeżego tymianku (ja użyłam suszonego tymianku , ale sypałam go na oko, do smaku) 1 kg wątróbek drobiowych oczyszczonych 1 cała gałka muszkatołowa do ścierania 125 ml brandy lub wina pół lub wytrawnego 15 g świeżej szałwii Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności zajęłam się klarowaniem masła
Blondynka Gotujemigiem i to wieczorem, a rano już zajadałam na śniadanie. Zamówiłam zestaw domowy pasztet z Trdaismak Pasztet drobiowy z marchewką i suszonym szczypiorkiem: pierś indycza 600 g wątróbka drobiowa 300 g marchew ugotowana i zmielona 300 g pół szklanki wywaru z rosołu Szczypiorek - susz a 120 g - Cienkie, igiełkowate puste wewnątrz liście, drobno pokrojone i ususzone. Pobudza apetyt(...)rozgrzana patelnie i smażę. Marchew pokrojoną w kostkę dodaje do indyka i razem dusze i podsmażam. Dodaje suszony szczypiorek,szczypiorek niedźwiedzi ,ziele angielskie, liść laurowy sól i pieprz. Wątróbkę drobiową myje wycinam co nie potrzebne i smażę z przyprawami,solą i pieprzem . Po ostudzeniu wszystko miele . Dodaje pół szklanki wywaru z rosołu i mieszam farsz.Dwie foremki smaruje masłem i obsypuje
Różowa kuchniaKolejna przepyszna propozycja na podanie wątróbki drobiowej - wątróbka z pomidorami i cebulą. Za wątróbką przepadam, choć przyznam, że muszę mieć na nią odpowiedni dzień. Dzisiaj proponuję Wam klasyczną wątróbkę z cebulką i dodatkowo duszoną w pomidorach. Taki troszkę eksperymentalny smak, ale muszę przyznać, że całkiem udany. Wielbiciele podrobów na pewno będą zachwyceni! 0,5 kg. wątróbki drobiowej 2 cebule
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: 1 kg wątróbki drobiowej; 4 średnie cebule; 3/4 szklanki mąki pszennej (do obtoczenia wątróbki); 1 l zimnej wody; 4 łyżki oleju do smażenia; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml Sposób przygotowania: Cebule obrać, pokroić w pióra. Wątróbkę umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych żyłek, błonek, tłuszczu. Wszystkie kawałki wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym
Gospodyni MiejskaPolecamy prosty sposób na tradycyjną wątróbkę drobiową, która jest delikatniejsza w smaku od wieprzowej i bardziej miękka. Przygotowana oczywiście z cebulą, która doda soczystości potrawie i genialnie współgra z jej aromatem. Składniki : 500g wątróbki drobiowej 2 cebule 1/2 szklanki mleka 3 łyżki margaryny 4 łyżki mąki pszennej sól i pieprz Sposób przyrządzenia : wątróbkę oczyszczamy z żyłek i przerostów, kroimy
zobacz ich smakDawno mnie tu nie było, ale już jestem i dziś własnie podzielę się z Wami przepisem na trochę inaczej zrobione wątróbki drobiowe. delikatne, niezwykle soczyste, po prostu pyszna propozycja na szybki obiad. Składniki: 1 kg wątróbek drobiowych 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 3 duże jabłka 3 cebule mąka sól pieprz majeranek olej Wykonanie: Wątróbki myję, osuszam, panieruję w mące
Bea(u)ty kitchenszpatułką. Jeżeli już znacie wszystkie zasady, pora wziąć się za smażenie Najbardziej wątróbkę lubię z podsmażoną cebulką i ugotowanymi ziemniaczkami – najlepsze zestawienie! Składniki na 2 porcje: 500 g wątróbki drobiowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże cebule łyżka sosu sojowego/maggi sól i pieprz olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='500 g wątróbki drobiowej mąka
Kuchnia Bazyliitego dania użyłam wątróbek drobiowych, ale bardzo często korzystam z wątróbki wieprzowej. Przyznam , że drobiowe są o wiele delikatniejsze w smaku i bardziej miękkie. Polecam tą wersję, o wiele lepsza:) Składniki: 1,2 kg wątróbek drobiowych 3 cebule 1/2 pojemnika śmietany 18% 1/2 słoika musztardy francuskiej 2 szklanki bulion warzywnego (może być z kostki) sól pieprz majeranek oregano słodka mielona
Bea(u)ty kitchenUwielbiam tradycyjną wątróbkę w cebuli, ale przyznam że ta wersja jest jeszcze smaczniejsza. Połączenie wątróbki drobiowej z boczkiem? Czemu nie! Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 4 łyżki masła 25 dag wędzonego boczku 2 cebule białe Sól i pieprz do smaku 1 łyżka mąki Wykonanie: Wątróbkę opłukać, przełożyć do głębokiej patelni i odparować rumieniąc z mąką, po zrumienieniu doprawić solą
Tradycyjna Kuchniadziś, a że moje towarzystwo nie chce ich jeść to zwykle sama zostaję z całą patelnią (w tym przypadku) pysznej wątróbki sama. Ta wątróbka jest obok wątróbki drobiowej z cebulą jedną z moich ulubionych. 300 g. wątróbki drobiowej 1 cebula 2 jabłka 1 łyżka margaryny bezmlecznej sól pieprz czarny tymianek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wątróbkę umyć, oczyścić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJuż kiedyś przedstawiałam wątróbkę, ale cielęcą. Dzisiaj proponuję wątróbkę drobiową z jabłuszkiem. Pychota, oczywiście dla miłośników. Nic więcej nie dodam. Składniki: Dowolna ilość wątróbki drobiowej ( miałam około 800 gram ) 2 jabłka Mąka Olej Sól Pieprz Wykonanie: Wątróbkę oczyszczamy , płuczemy i bardzo dokładnie osuszamy ( dokładne osuszenie zapobiegnie nadmiernemu pryskaniu tłuszczu i „ skakaniu” wątróbki na patelni ). Obtaczamy w mące. Cebulę
Smaki Ewyjednorazowej formie do pasztetu jak i w zwykłej keksówce. Domowy pasztet można go podać 1,5 rocznemu dziecku. 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 ćwiartka kurczaka 0,25 kg wątróbki drobiowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 jajko 100 g żurawiny suszonej 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego łyżka soli 2 łyżki majeranku(...)angielskie wyrzucamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę aż się zarumieni. Dodajemy obrany i pokrojony czosnek. Na końcu dodajemy umyte i pokrojone wątróbki drobiowe i podsmażamy chwilę. Studzimy całość. Mięso, warzywa i wątróbkę mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodajemy przyprawy, żurawinę i 1 jajko. Mieszamy dokładnie i przekładamy
Dieta bez mlekakażdym smaku, na słono i na słodko. Dzisiaj będę kusić naleśnikami z mięsem.Na farsz mięsny potrzebujemy:około 1 kg mięsa (np. łopatka, karkówka),30-40 dkg. wątróbki (drobiowa nadaje bardziej aksamitny wygląd, ale smakowo jest "bardziej wątróbkowa", wieprzowa dla tych, którzy nie przepadają za wątróbką),sól, pieprz, czerwona papryka, majeranek,2-3 łyżki oleju,puszka czerwonej fasoli, puszka(...)zacznie się rumienić, wtedy wyjmujemy z piecyka i dodajemy wątróbkę, którą mieszamy z pieczonym mięsem. Przykrywamy i wstawiamy do piecyka z powrotem. Wszystko pieczemy do miękkości.Rada: jeśli używamy wątróbki drobiowej, wtedy wystarczy dodać ją na około 10-15 minut przez końcem pieczenia, gdyż tyle jej wystarczy. Wątróbka wieprzowa potrzebuje więcej czasu, aby zmięknąć i trzeba dać jej około pół
Codzienna kuchnia niecodzienna