wątróbki drobiowe - 500 przepisów (strona:4/34)

Pasztet z wątróbek z morelami 172

Pasztet z drobiowych wątróbek przygotowywałam podobnie jak Pâté z drobiowych wątróbek i pasztet z wątróbek z żurawiną. Smaki paszteciku z drobiowych wątróbek można wzbogacać na różne sposoby. Tym razem polecam zrobić roladki z siekanymi suszonymi morelami. Wątróbki przed smażeniem moczymy w mleku aby stały się bardziej delikatne. Przepis na pasztet z wątróbek z morelami  jest nie tylko łatwy w przygotowaniu(...)prostu bardziej kremowy. Ja wstawiłam pasztet na całą noc do lodówki, aby miał bardziej zwarta konsystencję. Przepis na Pasztet z wątróbek z morelami jest godny polecenia! Ten pasztet z drobiowych wątróbek przyrządza się na jednej patelni z  masłem, oraz z alkoholem, np. brandy, gdyż alkohol nadaje głębszego posmaku tej  potrawie. 250 g wątróbek drobiowych 50 g masła 1 mała cebula

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
5 ćwiartka podroby 143

cielęcy nóżki wieprzowe w galarecie ogony wołowe policzki wołowe policzki wołowe II risotto z grasicą   serduszka drobiowe z pęczakiem – pęczotto szpik cielęcy szpik wołowy pieczony wątróbka cielęca smażona wątróbka drobiowa z malinami wątróbka drobiowa z wiśniami wątróbka drobiowa - wątróbka gęsia z jabłkiem pierogi z mięsem z ogonów wołowych   sałatka z wątróbką tartinki z wątróbkami paszteciki z płucek pasztet(...)wątróbki drobiowej pasztet z wątróbki gęsiej krupnik zupa z gęsi z zacierkami żurek na płuckach

królestwo garów
Wątróbka drobiowa z jabłkami 150

Wątróbka drobiowa z jabłkami to danie, które może uzależnić wszystkich wielbicieli podrobów. Szybkie danie obiadowe z nutą słodyczy od jabłek i miodu. Dla tych, którzy nie znoszą jak wątróbka drobiowa pryska i strzela na patelni znalazłam rozwiązanie. Polecam ugotowanie jej na parze przed wrzuceniem na patelnię. Wątróbka przygotowana w ten sposób pozostaje soczysta i zachowuje swoje wartości odżywcze jak żelazo(...)cynk, witaminy z grupy B. Wątróbka drobiowa z jabłkami 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 3 jabłka (najlepsza szara reneta) 2 łyżki miodu garść rodzynek ziemniaki majeranek, rozmaryn 0,5 szklanki ulubionego wina wytrawnego mieszanka sałat SOS 3 łyżki miodu 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy szczypta soli Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić

Pieguskowa Kuchnia
Duszona wątróbka drobiowa „na kwaśno” 139

Dziś ponownie poznęcamy się nad tymi, którzy nie lubią podrobów – będzie wątróbka drobiowa, moim zwyczajem z indyka. Chociaż możecie użyć również wątróbki z kurczaka – wówczas należy dusić ją nieco krócej. Jest to nasz pierwszy wpis z wątróbką w roli głównej, jak dotąd dodaliśmy ją jedynie do pasztetu z kaczki . Pojawi się jeszcze jednak na pewno nie raz w przyszłości(...)którym wszystkim dbającym o zdrową dietę „przypominamy” o pęczaku. Choć tak naprawdę możemy taką wątróbkę podać z dowolną ulubioną kaszą, albo i w ogóle bez zewnętrznych dodatków. Duszona wątróbka drobiowa „na kwaśno” 2015-05-02 21:16:29 Coś dla zwolenników podrobów, czyli zdrowa wątróbka z indyka uduszona „na kwaśno” w winie, kiszonych ogórkach oraz pomidorach. Stanowi kompletną potrawę samą

Kulinarna Pokusa
pâté z galaretką z jabłek 161

Wiecie, że lubimy wszelaką wątróbkę. Bardzo często przygotowuję z wątróbek drobiowych pâté na różne sposoby. Co to jest  pâté? To bardzo popularne we Francji smarowidło, tzw. szybki pasztecik drobiowy, a przepis jest banalnie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. Pâté w odróżnieniu od polskiego pasztetu przyrządza się na jednej patelni z dużą ilością  masła, oraz brandy. Pokazywałam przepisy na pâté(...)pasztet z żurawiną. Przed obróbką wątróbkę moczę ją w mleku, co zdecydowanie poprawia  jej smak i usuwa goryczkę. Tym razem proponuję przygotować pâté z galaretką z jabłek: 500 g wątróbek drobiowych 100 g masła 1 mała cebula biała 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 50 ml  brandy sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 2 jabłka 1 łyżeczka żelatyny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z wątróbki wieprzowej 163

kotletów można ją przemycić w dziecięcej diecie. Polecam też inne nasze przepisy z wątróbką: – wieprzowa wątróbka w sosie z majerankiem – wątróbka pieczona z jabłkami i śliwkami – Wątróbka drobiowa w sosie chili – Wątróbka ze szpinakiem i pomidorkami – Wątróbka wieprzowa panierowana palce lizać – Wątróbka drobiowa w ziołach prowansalskich – Wątróbka drobiowa smażona z cebulką Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wątróbka drobiowa z cebulką 245

Wątróbka drobiowa z cebulką, jedno z moich ulubionych dań ale typu "raz na jakiś czas" :) Przepis "wyniosłem" z domu i do dziś w żaden sposób niemodyfikowany bo jest po prostu idealny. Składniki : 0,4-0,5 kg wątróbki drobiowej 2-3 cebule mały pęczek natki pietruszki 2-3 łyżki smalcu do smażenia odrobina soli i pieprzu do smaku pół szklanki(...)duszenia dodaję pietruszkę która daje ładny i delikatny posmak. Gdy woda jeszcze nie odparowała ściskam nieco wątróbkę na patelni i z boku dodaję cebulkę do podduszenia i zeszklenia. Gotową wątróbkę drobiową z cebulką solę i pieprzę tylko do smaku dopiero na talerzu a podaję ją zawsze z ziemniaczkami polanymi 1 łyżką tłuszczu ze smażenia. Rada : Wątróbki nie wolno solić przed

Mechanik w kuchni
Wątróbki drobiowe jako pomysł na odmienne danie 114

Pomyśleliśmy, że warto moglibyśmy się z Wami podzielić nieco innym (niż do tej pory) przepisem na danie. Jakiś czas szukaliśmy fajnego pomysłu i w końcu zdecydowaliśmy się na wątróbki drobiowe. Zaskakująco smaczne danie z kurzych podrobów – wątróbek z pewnością przypadnie Wam do gustu. Wątróbki drobiowe – coś innego Kurze wątróbki są bardzo delikatne, co gwarantuje (jeżeli wszystko zrobimy dobrze(...)przyrządzona wątróbka nie jest twarda, jest soczysta w środku. Podzielimy się z Wami właśnie takim przepisem. Całość dopełnią świeże i suszone owoce. To jedno z naszych ulubionych dań Artykuł Wątróbki drobiowe jako pomysł na odmienne danie pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia

Ciasna Kuchnia
Parfait z wątróbki drobiowej / Pasztet do smarowania 217

Parfait z wątróbki drobiowej  Parfait z wątróbki drobiowej  Przepis wg Jamiego Oliwiera pochodzi z archiwalnego numeru magazyny Kuchnia. Wykonany specjalnie dla mojego narzeczonego, który uwielbia wszelkiego rodzaju smarowidła na chleb. Dużo radości daje zrobienie czegoś specjalnie dla drugiej osoby :-) Jest idealnym urozmaiceniem śniadań,   przygotowuje się go bardzo szybko,  najlepiej wieczorem i na całą(...)zamknąć w lodówce.    Parfait można przechowywać przez kilka dni w lodówce. Składniki: 500 g oczyszczonej wątróbki drobiowej   1 duża cebula 3 ząbki czosnku 25 ml brandy 1 łyżeczka gałki muszkatołowej szczypta tymianku  sól, pieprz listki szałwii 150-200 g masła (o zawartości tłuszczu min.82%) ewentualnie garść suszonej żurawiny lub suszonej śliwki pokrojonej w drobną kosteczkę Wykonanie

Aromatyczne Podróże
Wątróbka drobiowa z cebulą 90

Wątróbka drobiowa z cebulą Gotowa wątróbka z cebulą Składniki Danie dla czterech osób 800 g wątróbek drobiowych 1,2 kg ziemniaków 2 spore cebule 20 g masła 20 g smalcu gęsiego lub wieprzowego Nać pietruszki Szczypior Majeranek Sól, pieprz Sposób przygotowania Wątróbki drobiowe staranie myjemy i czyścimy z białych błon, oprószamy pieprzem , majerankiem i wkładamy w chłodne miejsce. Ziemniaki obieramy

Miód i pieprz
smażone drobiowe wątróbki 138

wątróbka drobiowa z cebulą Gotowa wątróbka z cebulą składniki  dla czterech osób 800 g wątróbek drobiowych 1,2 kg ziemniaków 2 spore cebule 20 g masła 20 g smalcu gęsiego lub wieprzowego szczypta majeranku sól, pieprz nać pietruszki szczypiorek sposób przygotowania Wątróbki drobiowe staranie myjemy i czyścimy z białych błon, oprószamy pieprzem , majerankiem i na godzinę odkładamy w chłodne

Miód i pieprz
Jak odczarować wątróbkę? 172

mamy podejrzenia - bo jak coś tak taniego może być w ogóle dobre, smaczne czy po prostu akceptowalne do spożycia? A no może być - wystarczy tylko coś zmajstrować wokół tematu " wątróbka drobiowa " i odczarujemy te podroby . Potem być może skusimy się na wątróbkę cielęcą, grasicę i tym podobne smakołyki?! Wątróbka drobiowa z batatami, cebulą duszoną w czerwonym winie / pestki dyni, płatki(...)przełamać ich naturalną słodycz). Dodatkowo podczas smażenia powinny dojść w najgrubszym miejscu ponieważ wyciągnęliśmy je z wody al dente. W tym samym czasie na mocno rozgrzanym oleju smażymy oczyszczoną wątróbkę drobiową - wystarczy doprawić szczyptą soli (wątróbka ma być soczysta ale nie krwista rzecz jasna). Przygotowane wszystkie składniki komponujemy na talerzu, Wątróbkę posypujemy podprażonymi razem pestkami słonecznika i płatkami migdałowymi oraz

Right Behind The Kitchen
Wątróbka drobiowa z cebulką 187

Wątróbka drobiowa z cebulką to pomysł na szybki, tani i bardzo smaczny obiad. Smażona wątróbka najlepiej smakuje podana z ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką. Składniki na 3-4 porcje: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1/2 kg cebuli sól, pieprz olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki Wątróbkę umyć, oczyścić i ewentualnie pociąć na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, przekroić na pół(...)wątróbka jest już dobrze przesmażona, - ilość cebuli możecie zmniejszyć,  - uważajcie na cebulę, aby jej nie przypalić, - zarówno cebulę jak i wątróbkę najlepiej smażyć na średnim ogniu, - według mnie wątróbkę drobiową można przyprawić od razu podczas smażenia (w przeciwieństwie do wątróbki wieprzowej, którą przyprawia się pod sam koniec smażenia). Fan wątróbki

Ugotować
Przepis na wątróbkę drobiową 95

jadałam i była dla mnie nie do przyjęcia ;), dziś zdecydowanie mogę stwierdzić fakt, iż jestem większą fanką drobiowej, niż wieprzowej, a to z dwóch podstawowych powodów – wątróbka drobiowa jest delikatniejsza i aksamitna w smaku, a druga jej zaleta – przygotowuje się ją ekspresowo ( po samym podsmażeniu, jest już praktycznie gotowa do zjedzenia ). Składniki: 500g wątróbki drobiowej 1 jabłko(...)smaki i składniki połączyły się ze sobą. W tym momencie, możemy podlać wątróbkę wodą i chwilę smażyć, powstanie nam wtedy naturalnie sos. Wasza wątróbka jest gotowa :) Artykuł Przepis na wątróbkę drobiową pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Chrupiąca wątróbka drobiowa 430

Smażona wątróbka drobiowa... Jedni ją uwielbiają, drudzy zaś odwrotnie, wątróbka drobiowa... Owszem jest pracochłonna i strzela tłuszczem, ale jak wcześniej przygotujemy miejsce pracy, myślę że będzie warto ;) Potrzebne będą: 1 kg wątróbki drobiowej 6-8 cebul sól, pieprz mąka smalec lub planta do smażenia mleko do wymoczenia folia aluminiowa Warto zaplanować smażenie wątróbki dzień przed. Wątróbkę wrzucamy do miski, zalewamy

Pelusiowa Kuchnia