zajadać prosto z torebki lub jako kanapkę. Są bardzo smaczne. Chrupkie i kruche. Składy są genialne! Wręcz idealne! Zerknijcie koniecznie i sami się przekonajcie. Smakują bardzo naturalnie, dodatek warzyw nie jest przytłaczający, a delikatny. Są lekko tłuste, ze względu na główny składnik jakim jest siemię lniane. SŁODYCZE słodkie zawijasy o smaku pikantnej figi Nie dość, że wyglądają cudownie
Zdrowie na języku :Pjedziemy na wakacje do krajów południowej Europy, takie "tapas menu" zastępuję nam często śniadanie, obiad i kolację ;) Idziemy na targ czy do miejscowego sklepu, kupujemy lokalne sery, owoce, warzywa i wino. Wychodzi taniej niż wyjście do restauracji, a jedzenie tych przysmaków na tarasie apartamentu ma w sobie wiele uroku. Moja propozycja imprezowego menu jest właśnie inspirowana taką niezobowiązującą letnią
Chilli Czosnek i Oliwaości ok.120 g), - jajko (ok.60g), - cebula (ok.70g), - ½ papryki (ok.75g), - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g). Sposób przygotowania 1. Kroimy drobno cebulę, paprykę i jajko ugotowane na twardo. 2. Mieszamy warzywa z makrelą, jajkiem i jogurtem naturalnym. Pasta jest bogata w: - kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachkostkę. Pora kroimy w piórka. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone (w garnku), mieszając by nie przywarło do dna. Jak będzie „rozdzielone” dodajemy warzywa, chwilę razem podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po czym wrzucamy brukselkę i ryż. Gotujemy kolejne 15 min, od czasu do czasu mieszając. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy
R'n'G KitchenOwsiane muffiny śniadaniowe z jabłkiem i bananem Dobre śniadanie to wbrew pozorom nie taka prosta sprawa. Powinno być zdrowe, dać energetycznego kopa na rozpoczęcie dnia, zawierać dodatek owoców lub warzyw i oczywiście powinno wszystkim smakować. Ostatnio w tej roli sprawdziły się u nas owsiane muffinki. Większość ciasta stanowią płatki owsiane i mąka graham. Jabłko i banan dodają słodyczy i wilgotności
Pełny talerzwiejskiej kaczki pęczek włoszczyzny 1 cebulka 5 ziaren pieprzu sól, pieprz domowa jarzynka Sposób przygotowania: Kaczkę kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do większego garnka, dodajemy obrane i umyte warzywa oraz ziarna pieprzu. Wszystko zalewamy 3-4 litrami zimnej wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Wsypujemy niewielką ilość jarzynki. Rosół gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 2,5-3 godziny
Bajeczna Kuchniałyżki na porcję sałaty. Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy laskowe. Kroimy gruszkę w podłużne paski lub kostkę. Opcjonalnie: Podprażamy na patelni, aż puści soki (powinna się lekko zarumienić). Kroimy warzywa: pomidorki na połówki, awokado na pół i w podłużne paski, które później wydrążamy łyżką (jeżeli nie będzie się dało, to znaczy, że awokado nie jest dojrzałe). Wracamy do naszych dwóch
Fill The BowlRobię sporo przetworów. Takie wykonane własnoręcznie, domowe są wspaniałym uzupełnieniem posiłków w czasie, kiedy dostęp do świeżych i smacznych warzyw i owoców jest utrudniony. Co roku testuję nowe przepisy, są jednak przetwory, które robię zawsze. Do takich należą kiszone ogórki, są smaczne i zdrowe. Bardzo je lubimy, używamy do różnych dań. Kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami mój tato zawsze wypijał
6niebopieprz Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z posiekaną cebulą. Całość przełożyć do garnka (boczek można dodać do zupy na końcu), zalać wodą, dodać listki laurowe i resztę pokrojonych warzyw. Gotować do miękkości. Pod koniec wsypać majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Po nalaniu do miseczek opcjonalnie posypać prażoną cebulką. Do zupy można dodać śmietanę zacierkę lub przygotować
Di gotujebrokułami wchodzą: marchew,kapusta włoska,cebula,por, korzeń pietruszki. W skład mieszanki warzywnej do zup wchodzą: marchew, cebula, pietruszka,korzeń selera Jeśli macie w domu suszarkę do warzyw to spokojnie możecie sami sobie ususzyć marchewkę, seler, pietruszkę co lubicie, potem tylko dodajcie kurkumę i sól, i gotowe. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliminut na środkowym pułapie . Po tym czasie blaszkę podnosimy całkiem do góry na 5 minut , żeby wierzch nabrał lekkich rumieńców . Pstrągi po Hiszpańsku smakują podane z kaszą z warzywami , polane sokiem , który wytrąci się podczas pieczenia. Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Pstrąg po Hiszpańsku pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyJedno jest pewne - ryba pieczona w soli jest zawsze idealnie upieczona, a jej mięso jest niezwykle soczyste. Naprawdę nie potrzeba do niej wielu dodatków - możemy ją zjeść z ulubionymi warzywami (u nas grillowana cukinia, papryka i pomidorki) lub po prostu z kromką chleba :) Polecam Wam bardzo takie pieczenie ryb. Jeśli raz spróbujecie - zachwycicie się na pewno! SKŁADNIKI
Moje Kuchenne Rewelacjelistki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): natka pietruszki śmietana Ugotować wywar mięsny z dodatkiem soli, listków laurowych i ziela angielskiego. Do garna wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, pora, selera, suszone pomidory) i oczyszczoną brukselkę. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki. (Zupę można zabielić
Di gotujedzięki dodatkowi ziemniaków. Traf chciał, że jakiś czas temu zaproszono mnie na spotkanie, którego tematem były właśnie ziemniaki. Poza opowieściami przedstawicieli firmy Europlant , hodowców ziemniaków, o przeróżnych odmianach tego warzywa uprawianych w Polsce i dyskusji na temat faktycznego czyli beznadziejnego dostępu do tych odmian w sklepach czy na targowiskach gotowaliśmy też ziemniaczane potrawy. Zajęcia poprowadziła Joasia Jakubiuk. Kuchnia ziemniaczana
Smaczna Pyzaobok kotleta polane mięsnym, tłustym sosem. Tymczasem odpowiednio przygotowane mogą stanowić lekkie, a przy tym bardzo sycące i rozgrzewające danie. Watro po nie sięgać zwłaszcza teraz, kiedy różnorodność innych warzyw za bardzo nas nie rozpieszcza. Ja uwielbiam ziemniaki podane w różnego rodzaju zapiekanych formach, a we własnych łódeczkach prezentują się nadzwyczaj ciekawie. Poniższy przepis nie wymaga dużego nakładu pracy, trzeba
Roślinna - blog wegański