Przepiórka confit w maśle z szafranem i przyprawami korzennymi, śliwkami oraz puree z borowikami

Przepiórka confit w maśle z szafranem i przyprawami korzennymi, śliwkami oraz puree z borowikami

Przepiórka confit w maśle z szafranem i przyprawami korzennymi, śliwkami oraz puree z borowikami

1 przepiórka, 300-400 g masła, 200 g ziemniaków, 500 g świeżych borowików, 500 ml mleka, kilka śliwek, kilka ziaren pieprzu, dwie szczypty szafranu, laska cynamonu, goździk, pieprz, sól Masło roztopić w rondlu. Zanurzyć w nim przepiórkę. Dodać przyprawy. Kiedy zacznie się smażyć, zmniejszyć ogień do minimum. Smażyć przez 45 minut. Ugotować ziemniaki do miękkości (najlepiej ugotować ziemniaki w skórce i po odcedzeniu i odparowaniu, szybko obrać). Ubić ubijaczką, później rózgą do trzepania. Nie używać blendera... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.