warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:27/434)

Udziec indyka w warzywach 159

Udziec indyka w warzywach Piękna pogoda za oknem nie zachęca do spędzania czasu przy garach. Ale obiad przecież zrobić trzeba...Wrzuciłam więc ziemniaki, mrożone warzywa i mięso na blachę i do piekarnika. Wyszło szybko, sprawnie i bardzo aromatycznie. Indyk soczysty, warzywa miękkie i nasączone przyprawami i ziołami. A jak zostanie Wam indyka, to zimny można pokroić na kanapkę. Też będzie

na moim stole...
Dynia faszerowana z boczkiem 186

Kolejny przepis na faszerowaną, pieczoną dynię . Była dynia z orzechami i serem pleśniowym (przepis tutaj ) teraz dynia z boczkiem i cheddarem. Ponieważ nie do

Stare Gary
Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 141

Stek ściągamy z patelni, zostawiamy, żeby odpoczął. Zrumienione ziemniaki polewamy odrobiną oliwy z oliwek, solimy, posypujemy świeżym rozmarynem, mieszamy i wkładamy jeszcze na 3-4 minuty do piekarnika. Na talerz wykładamy warzywa i ziemniaki. Mięso, jeśli używaliśmy nitki, uwalniamy z niej i wykładamy na talerz. Masło kroimy na 2 krążki i kładziemy na steki. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem

Pociąg Do Kuchni
Kurdish omelette - omlet kurdyjski. 147

świeży 0,5 szt.  młoda cukinia 2 małe pomidory 1 łyżeczka curry - oryginalne indyjskie 10 dag mozzarella 4  jajka sól, pieprz Wykonanie: Do nagrzanego do 200 C piekarnika, wstawić  lekko przesmarowane  oliwą naczynia  na których będziemy zapiekać omlet. Cebulę pokroić w ósemki, paprykę w paski, ogórek w pół plasterki, a cukinię w paski. Pomidor sparzyć(...)jeszcze 1 minutę. Całość smażyć  około 6 minut. Warzywa powinny być chrupkie, nie powinny puścić soków.  Jajka roztrzepać, lekko osolić. Ostrożnie wyjąć z piekarnika gorące naczynia do zapiekania. Przełożyć na nie warzywa i zalać jajkami. Wszystko posypać startym żółtym serem. Ser posypać jeszcze odrobiną curry i wstawić na ok.10 minut do piekarnika. Potrawa jest gotowa , kiedy jajka się

Kulinarny karnet Christophera
Mini tarty francuskie z cukinią i bakłażanem 161

Kruche ciasto, warzywa na nim poukładane i w piekarniku wypiekane. To taki odpowiednik ciasta kruchego, babcinego, w piecu kaflowym wypiekanego. Cukinie zawsze babcia w ogródku miała i do ciasta dodawała. Stół przed domem, pięknie kwiatami ozdabiała i przy nim cała rodzina zasiadała. To była chwila wspólnego biesiadowania, najwspanialszych posiłków zjadania. Atmosfera niesamowita, a uczta wyśmienita. Proste dania jak podane zostaną(...)rozwijamy, kroimy 6 prostokątów i układamy na brytfance wyłożonej  papierem do pieczenia. Każdy kawałek ciasta smarujemy sosem pomidorowym, dodajemy na wierzch warzywa, kapary i posypujemy startym serem (1/4 zostawiamy).   Pieczemy ok. 15 min w piekarniku rozgrzanym do 220°C. Gorące tarty posypujemy  pozostały serem i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Pstrąg tęczowy pieczony z warzywami w maśle 158

warzywa. Całość oprószamy solą  i pieprzem. Posypujemy pokrojoną w krążki papryczką pepperoni. Masło kroimy na małe kawałki i 1/3 jego części rozkładamy równomiernie na rybach i warzywach. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230°C i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie wykładamy pozostałą część masła i zapiekamy przez 10 minut

Qchnia po prostu
Pstrąg pieczony z masłem chili i warzywami 114

nacięciami do góry).  Roztopione masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną papryczką (bez pestek) i pietruszką. Doprawiamy solą i pieprzem i polewamy ryby i warzywa (zostawiamy 1/3 masła). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez około pół godziny. Podajemy ryby z warzywami i polewamy resztą masła. Smacznego :)  Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku

Moje Kuchenne Rewelacje
Ziemniaczana zapiekanka z brukselką i papryką 458

pozostałymi warzywami i mięsem. Wyłożyć do natłuszczonej formy do zapiekania. Roztrzepać jajka z ricottą oraz kremówką doprawiając dość sporą ilością soli, pieprzu i tymianku. Wylać na warzywa w formie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekać przez około 40 min. Jeżeli warzywa będą się za bardzo przypiekały, można wierzch przykryć. Podawać gorące. Smacznego :) Zapiekanka piekła się

https:KKuchniaMniam
Schab z fioletową marchewką i frytkami truflowymi 177

czasu, i podlewam wodą. Batata, ziemniaki truflowe obieram i kroję w paski jak na frytki. Układam na papierze na blaszce, polewam olejem, posypuję solą, bazylią, oregano. Warzywa wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę około 20 minut aż będą miękkie. Roladki podaję z frytkami posypuję natką. #OlejKonwenanse  i  #OlejWielkopolski     www.olejkonwenanse.pl

wesoła kuchnia
Pieczona czerwona kapusta 112

Zimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam czerwoną kapustę. Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań. Pieczoną z serem pleśniowym można podawać jako

Polska Zupa
Zapiekanka makaronowa z warzywami 118

połączyć ze sobą i przyprawić przyprawą. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wysypać do niego makaron. Na makaron wyłożyć wszystkie połączone warzywa. Ser żółty zetrzeć na tarce. Posypać po warzywach. Całość włożyć do piekarnika na ok. 25-30 minut w 180 st. Po wyjęciu oprószyć poszatkowaną pietruszką lub koperkiem

Gotuję Testuję
Frittata ze szparagami, jarmużem i szpinakiem 82

pieprzu. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i umieszczamy w nim zielone warzywa. Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami i delikatnie mieszamy w naczyniu by rozprowadzić równomiernie masę jajeczną między warzywami. Frittatę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy przez 20-25 minut (w zależności od wielkości naczynia). Dekorujemy świeżymi ziołami, kroimy na ćwiartki i podajemy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tarta na francuskim cieście. 126

łyżeczki miodu, pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawę do kurczaka, smażymy, jajko rozkłócamy w mleku, smarujemy tym ciasto francuskie, nacinamy brzegi, wykładamy mięso, następnie warzywa,  wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. i gotowe

Kuchnia Beaty
Zapiekany kalafior 99

Oszalałam na punkcie zapiekanych warzyw a głównie kalafiora. Piekarnik zapieka niemal codziennie coś :). Kalafior zapieka się szybko, a smakuje cudnie. Ostatnio wpadła do mnie po pracy koleżanka na kawkę i wszamałyśmy pół blachy, czyli nic nie trzeba więcej do szczęścia :)Smakuje wszystkim:). Sukcesywnie będą pojawiać się również przepisy z wykorzystaniem pieczonego kalafiora.  Składniki: 1 kalafior 2 łyżki

Łycha smaków
Warsztaty z Gorenje i włoskie smakowitości - 28 listopada 2015 143

firmy Gorenje a potem zobaczyć jak sprawują się w akcji - ale o tym następnym razem Zapraszam do obejrzenia paru  zdjęć. Zaczynamy gotowanie - szykujemy cielęce gicze i warzywa do giczek   do piekarnika pieczone buraczki z dodatkami  - ser i orzechy smażone grzyby do pstrąga

Stare Gary