warzywa z kurczakiem - 2895 przepisów (strona:119/193)

Potrawka z kurczaka z porem i marchewką. Kurczak w porach i marchewce. 248

szklanki mleka - 1,5 łyżki mąki Wykonanie Piersi z kurczaka kroję w kostkę lub paseczki, podsmażam na łyżce oleju ,dodaję pokrojonego w cieniutkie plasterki pora i pokrojoną w półplasterki marchewkę. Doprawiam czosnkiem i domową wegetą. Mieszam, podlewam gorącą, przegotowaną wodą tylko tyle aby zakryła mięso i warzywa. Naczynie przykrywam pokrywką i duszę na wolnym ogniu aż do miękkości marchewki. Całość

Kuchnia z widokiem na ogród
Kurczak w kremowym sosie marchewkowo-pieczarkowym 265

keczupu Filet z piersi kurczaka myjemy, usuwamy błonki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pieczarki kroimy w kostkę i siekamy w rozdrabniaczu. Marchew mieszamy z pieczarkami. Wodę, śmietanę oraz wszystkie przyprawy dokładnie łączymy ze sobą. Dokładamy warzywa i zalewamy filet. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut

VioletoweKucharzenie
Zupa szparagowo-kalafiorowa 124

jesienią czy w zimie będą jak znalazł. Polecam mrożenie tych warzyw, bo wychodzi to znacznie taniej niż kupienie gotowych mrożonek. Składniki: 250 g zielonych szparagów 1/2 średniego kalafiora 1 cebula 1 marchewka  10 cm białego pora 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżka sosu sojowego 1 korpus z kurczaka sok z jednej cytryny 100 g słodkiej śmietany sól i pieprz

Gosia gotuje
Zupa krem ze smażonej papryki z miodem, gorgonzolą i z kluseczkami. 202

trzeba? Do bulionu: -porcja z kaczki -szyja indycza -dwa skrzydełka z kurczaka -3 marchewki -2 pietruszki -seler -3 ząbki czosnku -opiekana cebula -kilka listków laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego Mięso zalewamy zimną wodą; miałem takie porcje zamrożone, więc zalewam wodą podgotowuje około 15 minut. Zbieramy ścięte białko, dodajemy warzywa i gotujemy na najmniejszym ogniu około 50 minut. Do zupy

BaRepas
Sałatka z brokułem 381

wody wkładamy ryż, gotujemy do miękkości, następnie studzimy. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Kiedy będzie już rozgrzana wykładamy mięso. Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. 3. Do wrzącej osolonej wody wkładamy różyczki brokuła, gotujemy do miękkości. 4. Warzywa myjemy,proimy w kosteczkę. 5. Wykładamy wszystkie składniki do jednej salaterki

Kuchnia Pełna Pasji
Krem z cukinii i szpinaku z serem fetą 172

dodajemy szpinak. Zupę gotujemy około 30-40 minut aż warzywa będą mięciutkie. Całość miksujemy przy pomocy blendera, doprawiamy solą, pieprzem, gałką oraz ziołami. Zupę rozlewamy na talerze, dekorujemy natką pietruszki i posypujemy pokruszoną fetą. Można zupę ozdobić także kleksami ze śmietany. Zupa dobrze smakuje ze smażonym kurczakiem i ziołowymi grzankami

Bon Appetit Małgorzaty
PIKANTNA ZUPA Z ZIELONEJ SOCZEWICY 140

podzielacie moją opinię :)) Tak więc ... do dzieła! Składniki: 2 udka z kurczaka 200g zielonej soczewicy 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka liść laurowy ziele angielskie 2 puszki pomidorów w sosie własnym bez skóry 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku słodka papryka ostra papryka sól Wykonanie: Z udek, warzyw i czosnku gotujemy wywar. Udka wyjmujemy i obieramy z mięsa, które

Walijskie Pichcenie
Zupa porowa 104

udka z kurczaka  1 marchewka  0,5 pietruszki 1,5 pora  3 srednie ziemniaki  4 lyzki smietany  2 lyzki jarzynki 6 ziarenek pieprzu  4 ziarenka ziela angielskiego 3 liscie laurowe  Zagotowujemy mieso, w tym samym czasie obieramy i kroimy warzywa w plasterki Do gotujacego miesa wrzucamy pokrojone warzywa ( oprocz ziemniakow), wsypujemy jarzynke, pieprz

Klaudynkowa kuchnia
Kurczak w sosie musztardowym 290

bialy pieprz natka pietruszki ewentualnie 1 lyzka maki wykonanie: Piersi kurczaka, myjemy, osuszamy i kroimy na kawaleczki. Podsmazamy przez chwile na oleju, podlewamy bulionem i dodajemy musztarde. Gotujemy sos przez okolo 15 minut. Doprawiamy sola, pieprzem i natka pietruszki. Mozemy zagescic go maka. Podajemy z ryzem i warzywami. Smacznego

Przysmaki Karolki
Szaszłyki z kurczaka 120

czasu by poszaleć w kuchni.     Składniki : * filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego  Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta pokrojonego w kostkę w przyprawach i oleju. Najlepiej godzinę wcześniej. Ja robię wieczorem i zostawiam na całą noc. Kroimy wszystkie warzywa. Nabijamy na patyczki i smażymy na patelni teflonowej bądź pieczemy

Magiczne Życie Marty
Paella z krewetkami i kurczakiem (Paella de camarones y pollo) 222

Paella z krewetkami i kurczakiem (Paella de camarones y pollo) Paella jest chyba najbardziej znaną potrawą kuchni hiszpańskiej. Występuje w wielu odmianach, chociaż według purystów są tylko dwie prawdziwe wersje: Paella Valenciana i Paella de mariscos (czyli z owocami morza). Dawniej różnorodność składników wynikała z dostępności produktów w danej okolicy. Zawsze jednak w składzie paelli musi być ryż, który jest(...)zabarwiony szafranem lub atramentem z kałamarnic, bulion (może być również wino albo woda), w którym ryż będzie się gotować oraz cytryna do podania. Do tego dorzucamy warzywa, owoce morza, mięso. Potrzebna jest także patelnia. Najlepiej taka, od której potrawa wzięła nazwę, czyli paella lub paellera. Dwa uchwyty ułatwiają potrząsanie patelnią, ponieważ po dodaniu ryżu niczego nie wolno już mieszać

Pełny talerz
Pierś z indyka z puree z żółtej marchewki 157

Często robię pierś z kurczaka, z indyka dużo rzadziej, a na blogu zauważyłem ostatnio, że nie ma jej w ogóle :) Trzeba to naprawić i dziś przepis właśnie ze sznyclem z piersi tego dużego ptaka plus puree z żółtej marchwi i pomidorki cherry. Ten obiad robiłem dosyć późno. O 24 mój blender brzmi jak wiertarka, więc go bardzo krótko używałem(...)drobną kostkę i parzymy wrzątkiem. Pomidorki cherry również parzymy i kroimy na pół. Po 12 minutach parowania wyjmujemy pojemnik z żółtą marchwią i przekładamy ją do wysokiego naczynia. Warzywo przyprawiamy pieprzem czarnym i kardamonem. Dodajemy śmietanę, mleko i miksujemy w blenderze. Puree z marchwi przekładamy na talerz. Pomidorki z cebulą układamy obok i dodajemy do nich listki bazylii i kiełki

Parowar Faceta
Nie taka dieta straszna jak ją malują. 300

pracą Kolacja: Lasagne W związku z tym, że M. kończy pracę późno jemy ok 22. No i gdy przeanalizowałam to swoje menu, uznałam - bez sensu. Nieregularnie, bez planu, bez warzyw, biała mąka i tłuszcz. I w tym momencie trafiłam na dwie Panie, które w 3 sezonach programu "Rewolucja na talerzu" mówią: nie rezygnuj ale jedz zdrowo .  No i okazuje(...)musi być jedzony codziennie, bo pasta z makreli rewelacyjnie spełnia swoje zadanie; ketchup można zrobić domowy bez różnych syfów; zamiast szynki, można zrobić cudowną domową wędlinę z piersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku); zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone, a nie smażone; lasagne - jak najbardziej

Brzuszki Łakomczuszki
SAŁATKA CEZARA 1446

Nie będę się długo rozpisywała.. Po prostu uwielbiam ... Składniki:1 główka sałaty lodowej1/4 bagietki0,5 kg piersi kurczakasól,pieprzsłodka papryka2 ząbki czosnkujogurt grecki lub

Z Majeczką w kuchni
Z piekarnika. Złote kartofelki. Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem 4271

Pieczone, złote i pachnące ziemniaczki - niebo w gębie ! Lubię ich rumianą skórkę i miękki, kremowy środek. Wystarczą za cały obiad, ale jako dodatek do kurczaka czy

Smaczna Pyza
TRADYCYJNY BARSZCZ UKRAIŃSKI 327

Ile rodzin, tyle przepisów na barszcz. U mnie w domu nie ucierało się buraków. Lubimy, kiedy warzywa "widać" na talerzu. Ziemniaki do barszczu gotujemy

Przepisy Aleksandry
Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą 180

ukąszenia żmij, dlatego nazywana jest także weżymordem. Skorzonera to zapomniane warzywo, które dopiero od jakiegoś czasu powoli wkracza do polskich kuchni. Warto się do niego przekonać, ponieważ ma korzystny wpływ na organizm i zawiera wiele cennych składników, które pomogą zregenerować się po zimie.  Składniki 250 g piersi z kurczaka 500 g skorzonery 4 małe ziemniaki 1 czerwona cebula

My Chcemy Jeść
Zupa gulaszowa węgierska 319

kostkę. Gdy mięso zacznie mięknąć, dodajemy przecier i wrzucamy warzywa – gotujemy jeszcze około 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Prawdziwa zupa gulaszowa węgierska – Gulyasleves – może być podawana z małymi kluseczkami, posypana natką pietruszki. Podobne przepisy Zrazy wołowe jak u babci Egzotyczny krem z dyni Krem szparagowy biały Kurczak po czerkiesku .yuzo_related_post img{width:170px !important

Pociąg Do Kuchni
Błyskawiczny obiad 102

selera w talarki Krok 4 Jeśli woda zagotowała się , wrzucamy makaron. Krok 5 W głębokim rondlu na rozgrzanym oleju podsmażamy paski kurczaka ok 1 minuty,           dodajemy  cebulę,  smażymy  następną  minutę  na  koniec   dodajemy  seler(...)wymieszać . Wlewamy  ok          1 szklanki bulionu lub wody , dusimy 5 minut. Doprawiamy solą ,pieprzem . Krok 6 Odcedzony makaron dodajemy do warzyw  i mięsa , dokładnie mieszamy .          Przed podaniem posypałam wszystko posiekanymi nerkowcami

Eli Gotowanie
Zupa cytrynowa z kurczakiem 201

send', 'pageview'); ZUPA CYTRYNOWA Z KURCZAKIEM Składniki: - 500 gramów mięsa kurczaka (do rosołu - skrzydełka itp.) - 3-4 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - nać selera - 1 cebula - 3-4 cytryny - 150 gramów ryżu - 5 łyżek śmietanki 18% - 1 łyżka mąki - 2 łyżki posiekanego koperku - pieprz - sól Przygotowanie: Cebulę przyrumieniamy. Warzywa obieramy i kroimy. Nać myjemy. Wszystko umieszczamy w garnku razem

Życie zamknięte w smaku
Zupa fasolowa Roberta 117

rosół 1,5 L · fasola perłowa 3/4 szkl · mięso z kurczaka 25dag · marchewka ugotowana 20 dag · pietruszka gotowana 20 dag · seler ugotowany 15 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona  Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę

Camilla w kuchni
Pieczone stripsy w jogurtowej marynacie a'la KFC. 398

Płatki kukurydziane rozdrobnić (np. tłuczkiem do mięsa).  Zamarynowane kawałki kurczaka obtaczać obficie w płatkach i układać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Piec ok. 18-20 min w temperaturze 200 stopni. 6. Podawać z sosem tysiąca wysp oraz np. salsą pomidorową z dodatkiem mango i pieczonymi warzywami. Smacznego

DefinicjaSmaku
Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami. 157

supermarketach przyciągają wzrok i podsycają nasz apetyt. Te pierwsze młode warzywa staram się omijać z daleka, niejednokrotnie bardzo zawiodłam się na ich smaku. Młodą kapustę widziałam już nieraz, ale dopiero teraz zdecydowałam się ją kupić. Ugotowałam z niej przepyszny i lekki kapuśniak. Do zupy dodałam wędzoną pierś z kurczaka, ziemniaki, marchewkę i pomidory oraz przyprawy. Kapuśniak posypałam posiekanym koperkiem

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Jak to jest z tym glutaminianem? 133

wielu produktach. Im dojrzalszy produkt (dotyczy głównie serów, wędlin i warzyw), tym więcej zawiera kwasu glutaminowego. Co ciekawe kwas glutaminowy jest również wytwarzany w naszym organizmie, a w małych ilościach jest niezbędny m.in. do prawidłowej pracy układu nerwowego. Produkt Zawartość wolnego kwasu L-glutaminowego [mg/100g] Parmezan 1200 Kurczak 44 Makrela 36 Świeże pomidory 246 Groszek 200 Kukurydza 130 Ziemniaki

Powiedz dietom nie
Szaszłyki z kurczakiem i suszonymi morelami 189

Składniki:1 duża pierś z kurczakaprzyprawa gyros1 czerwona papryka1-2 cebulesuszone moreleolejSposób przygotowania:1. Mięso pokroić w grubszą kostkę, obsypać gyrosem.2. Paprykę i cebulę pokroić w

Kuchnia domowa Ani
Gyros domowy z kurczaka 195

Składniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-sól-przyprawa barbecue-słodka papryka-sumak przyprawowy-olej   Fileta kroimy w paski.   Przyprawiamy solą, papryką, sumakiem, barbecue, układamy w naczyniu,skrapiamy olejem i odstawiamy na godzinę.   Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, kilka razy obracając.   Wystarczy dodać frytki, warzywa i sos jogurtowy i obiad dla czterech osób

Maminek kulinarny
Świeże figi z szynką 149

pewnego czasu przygotowuję sałatki, w których owoce łączę z warzywami i wędliną, czy też rybą, czasami też jest tam ser np. pleśniowy, czy mozzarella, doskonały też do sałatek jest ser kozi! Niektórzy nie lubią takich połączeń. Ale warto spróbować! Polecam np. sałatkę z truskawkami: Sałatka z truskawkami, kurczakiem i sosem balsamico , albo sałatkę z winogronami Sałatka z wędzonym łososiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udka w kurkach 188

Składniki: 5 udek kurczaka 150 gram kurek 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 1/3 czerwonej cebuli 1 łyżeczka kurkumy 1 ząbek czosnku garść świeżej mięty sól pieprz tymianek świeży oliwa z oliwek Kurki, cebulę i czosnek kroimy drobno. Kurki i warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym, musztardą, kurkumą, solą, pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną mięte. Dokładnie mieszamy. Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem

Mango Papaja
Pasztet mięsno - warzywny. 186

Przysmaki do chleba." Pasztet mięsno - warzywny. Składniki: 6 udek z kurczaka; 300 g mięsa wołowego; 200 g wątróbki drobiowej; 2 jajka; 2 marchewki; pietruszka; 1/2 selera; 3 łyżki mielonych orzechów włoskich; liść laurowy; 3 ziarna ziela angielskiego; sól, pieprz, rozmaryn. Umyte mięso (poza wątróbką) i obrane i umyte warzywa, zalewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania