warzywa z kurczakiem - 2895 przepisów (strona:125/193)

Kurczak tikka masala, czyli angielski orient 155

łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka garam masala - 5-6 łyżek śmietany, śmietanki lub jogurtu naturalnego Przygotowanie kurczaka: W miseczce wymieszać wszystkie składniki płynne i przyprawy. Włożyć do środka kurczaka, dokładnie go obtoczyć, ewentualnie ponacinać lub ponakłuwać. Przykryć folią aluminiową i trzymać w lodówce przez minimum 20 minut, a najlepiej całą noc. Po wyjęciu odsączyć z nadmiaru marynaty i podsmażyć(...)Składniki do sosu tikka masala: - 5 pomidorów (lub kartonik przecieru) ja swoich nie obierałam, bo były z przydomowej szklarni, a jak wiadomo skórka ma najwięcej witamin, ale jeżeli używamy warzyw ze sklepu lepiej pozbawić je skórki ze względu na środki chemiczne używane do pędzenia pomidorów i wydłużania ich trwałości. - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - 1 papryczka chilli - 1 łyżeczka

Życie zamknięte w smaku
Skrzydełka w galarecie 182

jest zgoła inaczej, zapraszam do dalszego czytania. Żadna galantyna czy galaretka nie odda takiego smaku jak mięso z kością zanurzone w zastygniętym wywarze. Polecam. Składniki : 10 dużych skrzydełek z kurczaka 1 kg kurzych łapek 4 duże marchewki 1 średnia cebula kawałek białego pora 1 nieduży seler kilka listków laurowych kilka kulek pieprzu i ziela angielskiego vegeta i pieprz do smaku(...)przygotowania: Łapki umyć, oczyścić i poobcinać pazurki.Wrzucić do garnka zalać zimną wodą tak, aby wszystko było zakryte i zagotować.Wodę zlać i ponownie napełnić garnek zimnym płynem, dodać warzywa w całości oraz przyprawy. Gotować na pykającym ogniu aż łapki będą prawie miękkie. U mnie trwa to około 1 godziny. Po tym czasie dorzucić skrzydełka ( odciąć lotki)i gotować kolejną

Gosia gotuje
Krem pomidorowo-paprykowy z bazylią 140

Sposób przygotowania: Do zimnej wody włożyć kurczaka i włoszczyznę. Doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Dodać pokrojone w kostkę cebulę, paprykę i pomidory. Doprawić mieloną papryką - słodką i ostrą - tak by smak papryki zdominował smak pomidorów i   gotować jeszcze ok. 15 minut. Warzywa i mięso wyjąć łyżką cedzakową, nieco

W SMAK
Pielmieni. Pierożki nadziewane kurczakiem i warzywami 202

wody Najpierw robimy farsz: pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i tniemy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki i oba składniki przekładamy do blendera - miksujemy Cukinię obieramy, kroimy na kawałki, to samo robimy z pietruszką i marchewką Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy mięso z cebulą W między czasie warzywa przekładamy do blendera i również siekamy. Dodajemy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Rukola z polędwiczkami cytrynowymi, jakiem i popcornem z kaszy gryczanej 158

użycia soli.Tymianek, którego często używa się do warzyw idealnie pasuje do jajek i dobrze łączy się z cytryną, dlatego polędwiczki połączone z cytryną i tymiankiem uzyskały charakterystyczny, wyrazisty smak.Kasza, która została uprażona w oleju rzepakowym na popcorn jest bardzo chrupiąca i idealnie kontrastuje z delikatnym jajkiem. Składniki2 porcje:4 polędwiczki z kurczaka,1/2 cytryny,szczypta pieprzu cytrynowego,pieprz czarny

Moniki Smakołyki
Tortilla z Kurczakiem Na Szybko 239

mile widziana. Młody zawsze zadowolony, ja też, bo mało pracy, a najeść się można ;) Sos jogurtowy czosnkowo-bazyliowny zrobił dobrą robotę. Zwykle sosem polewam zawartość tortilli, tym razem wszystkie warzywa wymieszałam z sosem, tworząc przy okazji pyszną sałatkę (identyczną zrobiłam do obiadu drugiego dnia). Mięso marynowało się w kompozycji przypraw wymyśloną przez mojego syna. Od siebie dorzuciłam świeży tymianek. Obiad(...)poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki: 4 placki tortilli (tak kupiłam, a co!) 1 podwójna pierś z kurczaka listki z kilku gałązek świeżego tymianku sól (używam różowej soli himalajskej ) pieprz młotkowany z kolendrą mieszanka grill ziołowy kilka łyżek oleju 2 duże garście rukoli kilka pomidorków śliwkowych 1 ogórek

Blondynka Gotuje
Boczniaki z imbirem i tajska bazylia 200

Dzisiaj danie, które może być przystawką, daniem głównym, albo dodatkiem do mięsa, ryby czy kurczaka (pamiętajcie – kurczak to nie mięso;). Naszym zdaniem połączenie smaków jest

slodkokwasnapl
Sałatka z paprykowym kurczakiem i kuskusem 173

Zbliżała się pora obiadu, wiedziałam jakie mam składniki, ale jak zawsze to bywa, nie do końca wiedziałam co powstanie. Przygotowałam kuskus, a wcześniej obsmażyłam kurczaka w

Moja smaczna kuchnia
ROLADKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 173

Pyszne , szybkie do przygotowania danie obiadowe . Drób jest bardzo lubiany w moim domu i staram się zmieniać dodatki żeby zawsze smakował inaczej Składniki:pól kg

Z Majeczką w kuchni
Kurczak curry 233

makaronem sojowym, ale myślę, że lepszy będzie zwykły makaron lub ryż, bo ten był za delikatny. Wygląd może nie powala, ale smakuje na prawdę dobrze! Składniki: - pierś z kurczaka; - garść mrożonej zielonej fasolki; - 2/3 czerwonej papryki; - 1/2 żółtej papryki; - czerwona cebula; - łyżka czerwonej pasty curry; - czubata łyżka mąki; - 2 łyżki masła; - pół szklanki mleka; - szklanka wody; - 1,5 łyżki curry(...)było grudek, oraz, żeby się nie przypaliło. Powoli dolewać zimne mleko i wodę cały czas mieszając. Gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić curry oraz solą. Na patelnię z mięsem i warzywami dolewać powoli sos cały czas mieszając. Podsmażać wszystko 5 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Dietetyczny Gulasz z Kurczaka 137

Pierś z kurczaka umyć , pokroić w kostkę.  Filet przyprawić vegetą .  Na rozgrzaną patelnię , wlać olej a następnie wrzucić filet .  Smażyć do chrupkości.  Papryki , cebulę i pomidory pokroić w kostkę.  Wodę wlać do garnka.  Na wrzącą wodę wrzucić kostkę rosołową.  Zagotować. do garnka wrzucić usmażony filet , po 10 minutach wrzucić warzywa.  Przykryć garnek

Gotowanie Patki
Zupa misz-masz z nutką orientu 177

wkładamy mięso, np. korpus z kurczaka, liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą i gotujemy.  Gdy zacznie bulgotać zdejmujemy z powierzchni białą pianę (szumowiny), zmniejszamy ogień, dodajemy łodygi kolendry (opcjonalnie) oraz trawę cytrynową i dalej gotujemy. Na patelni przesmażamy czosnek z imbirem. Dodajemy rozdrobnioną włoszczyznę oraz cebulę. Po kilku minutowej obróbce termicznej warzywa dodajemy do wywaru. Na tej samem

Taste Of My Day
Zupa pomidorowa z wolnowaru 199

bulionu z kurczaka  - gorący10  liście bazylii (oraz więcej do dekoracji)gałązka lubczykuświeżo starty parmezanu do podania przygotowanieRozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. Wszystkie składniki połączyć w misie wolnowaruprzykryć i gotować na programie low (80 - 90 st. C)  przez 5 - 7 godzin  aż smaki się  przegryzą a warzywa będą miękkie. Gotową  zupę

Stare Gary
Roladki z piersi kurczaka z fasolką szparagową 169

filet z piersi kurczaka-20 dkg fasolki szparagowej-1/2 czerwonej papryki-1 marchewka-1 jajko-1 łyżka maki pszennej-2 łyżki mleka-sól, pieprz, przyprawa warzywna-olej do smażenia-bułka tarta   Filety kroimy na płaty.   Delikatnie rozbijamy przez folie spożywczą.   Przyprawiamy sola i pieprzem i pozostawiamy na czas przygotowania warzyw.   Paprykę

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania