warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:386/829)

Krem z marchewki i batata, z kaszą jaglaną ,pomidorami, kukurydzą i nerkowcami 99

woda nie przekroczyła poziomu warzyw. Dosmacz solą. Gotuj około 10 minut, aż batat zmięknie. Dodaj daktyle, są szczególnie pomocne, kiedy pomidory z puszki są zbyt kwaśne. Dosyp ugotowanej kaszy jaglanej i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Odstaw i zblenduj na gładki krem. Orzechy nerkowca posiekaj i upraż na suchej patelni do chwili, aż zaczną się smakowicie rumienić. Zupę podawaj

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak z kuskusem i rodzynkami 189

kuskusu 300 ml wywaru z warzyw 2-3 łyżki rodzynek 1 łyżka soku z cytryny koperek lub pietruszkę do posypania sól pieprz słodka papryka szczypta ostrej papryki Piersi z kurczaka opłukać i pokroić w kostkę. Sól, pieprz i papryki wymieszać , a następnie wsypać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać. Na patelnio rozgrzać masło , dodać posiekany drobno czosnek oraz kurczaka

O kuchni z uczuciem
Zupa Pomidorowa 157

garnka daję umyte i oczyszczone warzywa , pokrojone na mniejsze kawałki . Dodaję umytą i osuszoną ćwiartkę kurczaka i wlewam 2,5 litra wody . Garnek stawiam na gazie i gotuję od momentu zagotowania przez około 40 minut . Następnie przecedzam wywar , 2 litry czystego wywaru użyję do przygotowania zupy pomidorowej . Ćwiartkę można usmażyć na patelni i podać z ziemniaczkami . Przygotowanie zupy pomidorowej

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa z Pokrzywy . Zupa Pokrzywowa 134

garnka daję umyte i oczyszczone warzywa , pokrojone na mniejsze kawałki . Dodaję umytą i osuszoną ćwiartkę kurczaka i wlewam 2,5 litra wody . Garnek stawiam na gazie i gotuję od momentu zagotowania przez około 40 minut . Następnie przecedzam wywar , 2 litry czystego wywaru użyję do przygotowania zupy pokrzywowej . Ćwiartkę można usmażyć na patelni i podać z ziemniaczkami . Przygotowanie zupy z pokrzywy

Uwaga Babcia Gotuje
Pomidorowa potrawka z makaronem orzo i kruszonką z wędzonego tofu 156

Obierz czosnek i przeciśnij go do warzyw, dodaj też syrop klonowy, makaron, pomidory i 400ml wody. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut; po 5 minutach gotowania dodaj 2 łyżeczki papryki w proszku.  W międzyczasie przygotuj kruszonkę z tofu. Pozostałą 1 łyżkę oleju rozgrzej na mniejszej patelni, wrzuć tofu i smaż

Roślinna - blog wegański
Sałatka z grillowanym ananasem, serkiem burgos i jeżynami 137

jemy sałatki ze świeżymi owocami czy warzywami bo szybko się przygotowuje, są pyszne i kolorowe. Szczególnie ja bardzo lubię połączenie owoców z mięsem czy serem. Trochę świeżych liści, soczyste owoce, delikatny twarożek i pełen smaku sos - to przepis na wyśmienitą, letnią sałatkę. Do kilku kawałków ananasa nie rozpalałam grilla - upiekłam je na patelni grillowej, ale kiedy będziecie piec mięso

Smaczna Pyza
Kremowa zupa z dyni 129

pieprz pestki dyni, prażone na suchej patelni Dynię pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki wraz z otoczkami, obrać cienko ze skórki. Pokroić w dużą kostkę. W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy drobno pokrojoną cebule i czosnek, szklimy. Dodajemy dynie i pokrojone w dużą kostkę ziemniaki. Chwilę smażymy i podlewamy bulionem do zakrycia warzyw. Gotujemy do miękkości ok 30 min. Całość

Atlas Smaków
Zupa pieczarkowa z makaronem 170

osób : 1l wywaru z kości i warzyw 250g pieczarek 150g pokrojonej w paseczki włoszczyzny świeżej lub mrożonej 1 łyżka masła 2 łyżeczki śmietany  sól, i pieprz do smaku 100g makaronu typu świderki 1 łyżka stołowa posiekanej natki pietruszki Obrać pieczarki, opłukać pod bieżącą wodą i osączyć na sicie. Pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć

Wiem co jem
Zupa Meksykańska 172

kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzana patelnie wrzucamy mięso i kiedy się delikatnie zarumieni dorzucamy cebulę i dusimy ok 3 minut. Do dużego garnka wrzucamy odcedzoną kukurydzę, puszkę fasolki (z sosem własnym) oraz puszkę pomidorów. Wstawiamy na niewielkim ogniu pod przykryciem. Pomidory przed obraniem należy sparzyć i pokroić w kostkę. Dorzucić do warzyw w garnku, razem z pokrojoną drobno papryka

ChilliJemy
Leczo warzywne z cykorią i fenkułem (vegan) 239

bazylia sól, pieprz czarny PRZYGOTOWANIE: Wszystkie warzywa starannie myjemy. Cukinię i bakłażana kroimy w grubą kostkę. Paprykę kroimy w paseczki. Na odrobienie oliwy przesmażamy posiekaną szalotkę. Dodajemy pokrojoną cukinię i bakłażana. Delikatnie przesmażamy. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok. 5 min. i przekładamy do dużego garnka. Na tej samej patelni przesmażamy paprykę i dodajemy do cukinii

kulinarnyJa
Omlet w papryce, jajecznica… ambitne śniadanie! 118

naszych omletów. Kiełbasę i resztę warzyw kroimy drobno w kostkę. Jajko ubijamy w całości z dodatkiem soli i pieprzu na puszysta masę. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę. To puszystego jajka wsypujemy wszystkie dodatki i mieszkamy. Dobrze jest gdy masa jest gęsta tak, aby jajko stanowiło tylko jakby spoiwo do reszty dodatków. Patelnię delikatnie rozgrzewamy,można ją delikatnie natłuścić. Kładziemy plastry

Za drzwiami kuchni
Kluski ze szpinakiem + film 200

miłośników tego najzdrowszego warzywa pod słońcem. Przygotowuję się  je bardzo szybko i prosto , a smakują pysznie . Polecam do wypróbowania. składniki na 10 klusek 2 szklanki mąki 1/3 łyżeczki soli 450 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka oleju 2 łyżki masła przepis Zamrożony szpinak wrzucamy na patelnię odparowujemy a następnie dusimy na maśle. Doprawiamy solą

Smakowite Dania
Grillowany bakłażan pod jajkiem sadzonym. 176

zaraz po wbiciu jajka na patelnię przykrywam ją pokrywką i podsmażam 2-3 minuty. Zawsze wychodzi. Czego użyłem? -gruby plaster bakłażana -jajko -sól, pieprz, papryka słodka -oliwa -masło -mix sałat -szczypiorek -parmezan starty -pieczywo żytnie Bakłażana grillujemy, bez żadnego tłuszczu, po 2 minuty z każdej strony bez soli. Sól powoduje, że warzywa puszczają wodę, a chcemy, by nasz bakłażan był

BaRepas
Pietruszkowy omlet z pomidorami 199

młynku do sałatek i warzyw (czosnek, cebula, pomidory, chili, rozmaryn, tymianek, bazylia, cząber, lubczyk, estragon i sól jodowana) 2 pomidorki koktajlowe Przygotowanie: 2 jajka wbijamy do miseczki i za pomocą trzepaczki lub widelca zostały rozbełtane z 1 łyżką wody, dodajemy 1 łyżkę siekanej pietruszki, mieszamy. Wylewamy masę jajeczną na rozgrzaną patelnię, posypujemy ziołami, obkładamy plasterkami pomidora koktajlowego, przykrywamy pokrywką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dynia z bakłażanem w mleku kokosowym / Pumpkin and eggplant in coconut milk 216

sól i pieprz Przygotowanie: W głębokiej patelni, na średnim ogniu rozgrzej olej i wrzuć cebulę z czosnkiem. Podsmaż przez kilka minut do zeszklenia. Dodaj dynię, bakłażana i ryby sos i smaż przez kolejne 2-3 minuty. Następnie wlej mleko kokosowe, doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień do małego i duś warzywa prawie do miękkości, przez około

karmelowy

Proponowane wyszukiwania