Zapraszam dzisiaj na pyszne domowe andruty. Takie wafelki pamiętam z dzieciństwa , ten ich smak , przepyszna masa czekoladowa i chrupiący wafel :) Kiedyś przygotowywała je dla nas mama , dzisiaj ja robię je swoim dzieciom
Sama słodycz i szczypta chiliwiórki kokosowe. Wszystko wymieszać. Rozgrzać patelnie. Smażyć placki bez dodatku tłuszczu. Solone orzeszki grubo posiekać nożem. Placki podawać z sosem czekoladowym, kawałkami pomarańczy i orzeszkami ewentualnie z kawałkami wafelków. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.plminuty cały czas mieszając. Śmietanę ubijamy dodając mleczko kokosowe oraz cukier. Ciepły kisiel wlewamy do miseczek i czekamy aż ostygnie. Podajemy z dodatkiem kokosowej śmietanki i wafelka princessa
noteskulinarnyfigawanilii .... Składniki: 1 tabliczka mlecznej czekolady (100g) 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g) 200 ml śmietany 30% 1 opakowanie cukru wanilinowego aromat waniliowy - kilka kropli dodatkowo - świeże owoce, pianki marshaloow, wafelki, rurki wafelkowe - kompozycja dodatków wg uznania PRZYGOTOWANIE: Czekoladę mleczną jak i gorzką łamiemy na mniejsze kawałeczki, w rondelku podgrzewamy śmietanę dodając do niej cukier waniliowy, następnie w kąpieli
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiformy i przestudzić. Cytrynę umyć,osuszyć i pokroić na plastry. Plastry pokroić na ćwiartki. Muffinki oprószyć przesianym cukrem pudrem i ozdobić rozgrzaną polewą. Ułożyć na wierzchu kawałki cytryny i wafelki rurkowe
Przepisy i porady kulinarneWafelek ryżowy z moim ulubionym masłem orzechowym bez, którego już żyć nie mogę. dzięki niemu doceniam smak, prawdziwy smak masła orzechowego. Żeby nie było "zakazany owoc" i tak mnie skusił, więc posypała wafla dodatkowo kolorową posypką :) Garstka słonecznika, 3 kostki czekolady gorzkiej- jedna wylądowała w gorącej kawie. Pije tylko czarną kawę parzoną :D bez kawy nie zaczynam dnia. Dodatkowo suszone
ClauditteMissCookinggrubo, może powodować przesuwanie wafli podczas krojenia. Przygotowane wafle obciążyć np. ciężką deska do krojenia i włożyć do lodówki na co najmniej 2 -3 godziny lub na całą noc. Wafelki nie są zbyt słodkie, gdyż powidła śliwkowe równoważą słodycz masy krówkowej (smaki fajnie ze sobą się komponują
Kuchcik gotujesolo jak sezamki. Można połamać lub pokroić na większe kawałki i serwować jako dodatek do kremów, musów czy lodów zastępując w ten sposób nadal popularny w wielu cukierniach "zwiędnięty" wafelek;) Jeśli rozpiera Was nadmiar energii możecie ją wykorzystać do pokruszenia karmelu tłuczkiem, powstanie w ten sposób dyniowy krokant, idealny dodatek do ciast i kremów, a nawet do wspomnianych wyżej lodów
KUCHARNIAwspomnienie lodowych kanapek. Takich dużych, zawiniętych w sreberka z pingwinem. Dwa wafle zlepione nieprzyzwoitą ilością śmietankowych lodów. Nie znosiłam ich. Lody zawsze topiły się za szybko. Wafelki były omdlałe i lepiły się do zębów. I tak mi się w te upały zamarzyła kanapka. Taka chrupiąca, w dodatku czekoladowa. Z lodami, które nie spływają między palcami
KUCHARNIAtaki zdziwiony. Nie mógł zrozumieć co się dzieje z krakersem. Większość życia spędził na praniu krakersów. Prał tez ciasteczka, ale to już nie było takie śmieszne... Kiedyś wyprał nawet wafelek od loda. ” Marcin. W szóstej klasie przyniósł do szkoły patelnię i kilka świeżych jaj. Przejadły mu się kanapki i chciał na lekcji polskiego usmażyć sobie jajecznicę. Przy omawianiu
KUCHARNIAkąpieli wodnej. Dodać do gorących truskawek i dokładnie wymieszać. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Do kwadratowej tortownicy włożyć suchy wafel, wylać kilka łyżek musu , dokładnie rozprowadzić i ustawić pozbawione wafelka mini murzynki. 5 łyżek żelatyny zalać 10 łyżkami wody i odstawić, następnie rozpuścić w mikrofali. Sugerowałabym użycie wagi w celu dokładnego zważenia produktów, ponieważ część mimo dokładnego wyjęcia pozostaje w środku
Malinowe PocałunkiWidać że kremy są bardzo lubiane przez Was więc dziś czas na premierę bardzo prostego kremu którego inspiracją jest wafelek princessa o smaku kokosowym. Ten smak zamykam właśnie w tym przepisie, na dodatek jest to PROzdrowotna wersja kremu więc będą tylko naturalne składniki. Musicie koniecznie zainwestować w mąkę kokosową i olej kokosowy. Razem z białą czekoladą i kremówką stworzą przepyszny
Kuchnia PROzdrowotnaniektórych przysmak dzieciństwa a da innych po prostu zdrowsza alternatywa przemysłowych wafelków. Tak czy inaczej takie wafle domowe to połączenie czegoś naprawdę prostego z dobrym pomysłem na smak. Moja propozycja to naturalny zrobiony krem czekoladowy ze zmielonymi migdałami i drobno posiekanymi jagodami goji. Będzie pysznie i na zdrowszy sposób, sami zdecydujcie czy od razu zjecie je na chrupko czy wsadzicie
Kuchnia PROzdrowotnamojej kuchni. Od rana zmagam się z NFZ, poczekalnią w przychodni i RTG plecków...zgłodniałam paskudnie. Obiecałam sobie, że jak zgłodnieję, to nie sięgnę po żadne batony tudzież wafelki... Po przyjściu do domu , otwarłam lodówkę, a w niej pyszniła się kaszanka. Pokroiłam ją w plastry i szybko na patelnie z kilkoma kroplami sosu sojowego. Otworzyłam słoik sałatki szwedzkiej Dworski
Z Kuchni Do Kuchnisuszoną żurawiną to doskonała, bardzo sycąca przekąska w ciągu dnia, szczególnie wtedy gdy czujemy spadek energii i chętnie byśmy coś zjedli... Zamiast sięgać po niezbyt zdrowego batonika czy też wafelka, sięgnijcie po owsiane ciasteczko. Ciasteczka są dość spore, zawierają mało cukru i dużo zdrowego błonnika. Kwaskowa żurawina cudownie łączy się ze słodkim i wytrawnym smakiem czekolady. Kto raz je upiecze
maniapieczenia