solo jak sezamki. Można połamać lub pokroić na większe kawałki i serwować jako dodatek do kremów, musów czy lodów zastępując w ten sposób nadal popularny w wielu cukierniach "zwiędnięty" wafelek;) Jeśli rozpiera Was nadmiar energii możecie ją wykorzystać do pokruszenia karmelu tłuczkiem, powstanie w ten sposób dyniowy krokant, idealny dodatek do ciast i kremów, a nawet do wspomnianych wyżej lodów
KUCHARNIAwspomnienie lodowych kanapek. Takich dużych, zawiniętych w sreberka z pingwinem. Dwa wafle zlepione nieprzyzwoitą ilością śmietankowych lodów. Nie znosiłam ich. Lody zawsze topiły się za szybko. Wafelki były omdlałe i lepiły się do zębów. I tak mi się w te upały zamarzyła kanapka. Taka chrupiąca, w dodatku czekoladowa. Z lodami, które nie spływają między palcami
KUCHARNIAtaki zdziwiony. Nie mógł zrozumieć co się dzieje z krakersem. Większość życia spędził na praniu krakersów. Prał tez ciasteczka, ale to już nie było takie śmieszne... Kiedyś wyprał nawet wafelek od loda. ” Marcin. W szóstej klasie przyniósł do szkoły patelnię i kilka świeżych jaj. Przejadły mu się kanapki i chciał na lekcji polskiego usmażyć sobie jajecznicę. Przy omawianiu
KUCHARNIAkąpieli wodnej. Dodać do gorących truskawek i dokładnie wymieszać. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Do kwadratowej tortownicy włożyć suchy wafel, wylać kilka łyżek musu , dokładnie rozprowadzić i ustawić pozbawione wafelka mini murzynki. 5 łyżek żelatyny zalać 10 łyżkami wody i odstawić, następnie rozpuścić w mikrofali. Sugerowałabym użycie wagi w celu dokładnego zważenia produktów, ponieważ część mimo dokładnego wyjęcia pozostaje w środku
Malinowe PocałunkiWidać że kremy są bardzo lubiane przez Was więc dziś czas na premierę bardzo prostego kremu którego inspiracją jest wafelek princessa o smaku kokosowym. Ten smak zamykam właśnie w tym przepisie, na dodatek jest to PROzdrowotna wersja kremu więc będą tylko naturalne składniki. Musicie koniecznie zainwestować w mąkę kokosową i olej kokosowy. Razem z białą czekoladą i kremówką stworzą przepyszny
Kuchnia PROzdrowotnaniektórych przysmak dzieciństwa a da innych po prostu zdrowsza alternatywa przemysłowych wafelków. Tak czy inaczej takie wafle domowe to połączenie czegoś naprawdę prostego z dobrym pomysłem na smak. Moja propozycja to naturalny zrobiony krem czekoladowy ze zmielonymi migdałami i drobno posiekanymi jagodami goji. Będzie pysznie i na zdrowszy sposób, sami zdecydujcie czy od razu zjecie je na chrupko czy wsadzicie
Kuchnia PROzdrowotnamojej kuchni. Od rana zmagam się z NFZ, poczekalnią w przychodni i RTG plecków...zgłodniałam paskudnie. Obiecałam sobie, że jak zgłodnieję, to nie sięgnę po żadne batony tudzież wafelki... Po przyjściu do domu , otwarłam lodówkę, a w niej pyszniła się kaszanka. Pokroiłam ją w plastry i szybko na patelnie z kilkoma kroplami sosu sojowego. Otworzyłam słoik sałatki szwedzkiej Dworski
Z Kuchni Do Kuchnisuszoną żurawiną to doskonała, bardzo sycąca przekąska w ciągu dnia, szczególnie wtedy gdy czujemy spadek energii i chętnie byśmy coś zjedli... Zamiast sięgać po niezbyt zdrowego batonika czy też wafelka, sięgnijcie po owsiane ciasteczko. Ciasteczka są dość spore, zawierają mało cukru i dużo zdrowego błonnika. Kwaskowa żurawina cudownie łączy się ze słodkim i wytrawnym smakiem czekolady. Kto raz je upiecze
maniapieczeniapłaska łyżka miodu Wykonanie: Owoce bez rozmrażania wsypać do miski, dodać jogurt i opcjonalnie miód (ale ten składnik nie jest niezbędny). Wszystko razem zblendować. Podawać od razu na wafelku lub w miseczce. Należy ostrożnie wybierać owoce mrożone tak, by nie miały pestek. Wszystkim słodyczowym łasuchom życzę smacznego
Anielska Kuchnia Anismarujemy dość grubo masą . Przykrywamy drugim krążkiem . Znowu masa i krążek ciasta . Wierzch i boki smarujemy resztą masy serowej i posypujemy wiórkami kokosowymi , na środek można zetrzeć czekoladę lub wafelka Knopers . Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliozdobiona czymś więcej niż cukrem pudrem czy polewą. Cupcakes to już właściwie torcik na jeden kęs. Po trzecie - zrobiłam kilka babeczek w tradycyjnych papilotkach, a kilka na próbę w wafelkach do lodów. Pomysł podpatrzyłam kiedyś tutaj. Po czwarte - to była taka mała próba generalna przed tym co już za chwilę... ale o tym za jakiś czas... (tymczasem wszelkie chętne
bistro mamajest propozycja dla Was by zapomnieć o mrozie! i zbytnio się nie napracować. Wybierzcie swoje ulubione owoce egzotyczne i połączcie je z kokosowym sosem przypominającym nadzienie z wafelka Princessa kokosowego. Kwas laurynowy i kaprylowy to zestaw który wzmacnia odporność a takowy posiada właśnie kokos. Poczytajcie jak przyjemne może być też zdrowe :). Gotowi? Do dzieła! Czas przygotowania 15minut
Kuchnia PROzdrowotnamini, najlepiej okrągłe krem do zrobienia w 5 minut z papierka - smak dowolny mleko i margaryna do kremu nutella marmolada albo dżem - smak dowolny ( u mnie truskawkowy) masło orzechowe Wafelki smarujemy jeden po drugim: masłem orzechowym, nutellą, dżemem i kremem. Przyklejamy do siebie i gotowe. Czynność powtarzamy aż do wytracenia produktów. Wafle
Bon Appetit Małgorzatymargaryna do kremu nutella marmolada albo dżem - smak dowolny ( u mnie truskawkowy) masło orzechowe tabliczka gorzkiej czekolady skórka z cytryny albo z pomarańczy cukiereczki, wiórki kokosowe do dekoracji Wafelki smarujemy jeden po drugim: masłem orzechowym, nutellą, dżemem i kremem. Przyklejamy do siebie i gotowe. Czynność powtarzamy aż do wytracenia produktów. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (do garnka zagotowujemy wodę
Bon Appetit Małgorzatyczasie przełożyć masę lodową do innego naczynia z pokrywką i wstawić do zamrażarki na około godzinę. Po tym czasie za pomocą łyżki do lodów lub zwykłej nakładać do wafelków porcje lodów. Na koniec udekorować listkami mięty
Ewa w kuchni