Przygotuj wafle ryżowe,to główny składnik Twojego śniadnaia zamiast chleba.Aromatyczny wafelek ryżowy z pewnością lekko zastąpi chleb. Pasta serowa łatwa w przygotowaniu. Ser,pomidory,prażone ziarna Słoneczne Pola,pomidor,pieprz,sól,bazylie rozetrzyj na pastę. Pastę połóż na waflach ryżowych. Lubisz paprykę?To przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne,włóż do środka ziarenkową pastę serową..a całość ładnie i zachęcająco
Z Kuchni Do Kuchniczęsto duże opakowania kupuję i w zamrażalniku przechowuję. Wspólnie z dziećmi kreatywnie się bawimy i tylko nasze, niepowtarzalne lody tworzymy. Wystarczą nam pisaki cukrowe, cukierki kolorowe, czekoladki, żelki czy wafelki. Zabawa jest niesamowita, a lodowa uczta wyśmienita
Moniki Smakołykidwóch godzinach po raz ostatni zmiksować lody, dodać pokrojone w kosteczkę truskawki, wymieszać i wstawić na całą noc do zamrażalnika. Łyżką do lodów nakładać porcje do pucharków lub wafelków waflowych. Najlepiej wyjąć lody na 30minut przed podaniem, by nie były takie zimne
Z miłości do słodkościchłopcy uwielbiają wafelki z kremem. Postanowiłam więc mój stary sprawdzony przepis i zrobić im takie domowe wafle przekładane pysznym czekoladowym kremem. Krem na bazie mleka w proszku i odrobiny aromatu pomarańczowego nadał waflom naprawdę niezwykłego smaku... Składniki: 250g masła, 3/4 szklanki cukru, 1/3 szklanki mleka, 2 łyżki kakao, 1 i 1/2 szklanki pełnego mleka
Z miłości do słodkościwłasnego. I tutaj również z pomocą przyszły mi różne portale itp. Postanowiłem, że dziennie nie będę przekraczał 1500 kcal. Z początku wydawało mi się to nierealne, bo przecież taki wafelek w czekoladzie ma np. ok 205 kcal, a ja tak bardzo kochałem słodycze. Postanowiłem to wszystko wyeliminować. Głównie zrezygnowałem z: soli, oleju, smażonych potraw, słodyczy, słodkich i gazowanych napojów, mięsa
All My Fit Lifeczasie, nasze zamrożone, ale nie zmrożone na kamień lody wrzucamy w kawałkach ponownie do miksera i miksujemy. Uzyskany lodowy mus (o konsystencji nielejącej się) przekładamy do lodowych wafelków. Polecam posypać otrębami. Smacznego
Weganizm infantylnyPomysł na te batoniki wpadł mi do głowy kiedy robiłam ciasto miodowe . Wykorzystałam przepis na masę orzechową, dodałam jeden wafelek i wyszły takie oto pyszności :-) Składniki: pół szklanki cukru 300 g orzeszków ziemnych 125 g masła 4 łyżki miodu jeden wafel na spód Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzuciłam do garnka i smażyłam na średnim ogniu przez 30 minut, mieszając
Kulinarny Pamiętnikmoja szarlotka jest ciut inna ..kiedyś robiłam podobną o nazwie szarlotka sypana..sporo osób na pewno zna ten przepis..Ta szarlotka to idealne rozwiązanie dla pokruszonych ciastek, herbatników, biszkoptów, wafelków itp. 35 dkg okruchów ciast,herbatników, biszkoptów 4 łyżki cukru 8 łyżek stopionej margaryny [ około 13 dkg] 1 kg jabłek 1/2 szk.cukru 50 g rodzynków Kresto 2 łyżki posiekanych orzechów
Moje domowe kucharzeniemniejsze kawałeczki. Do miseczki nakładamy kaszę z dodatkiem otrąb, którą posypujemy startą na małych oczkach czekoladą i dodajemy pokrojone kandyzowane gruszki. Dodatkowo pozwoliłam sobie na kawałek pysznego kakaowego wafelka
Emcia Pichciszklanki mleka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: 320 g miękkiego masła 1/2 białej czekolady 1/2 mlecznej czekolady 100 g wafelków Prince Polo (2 batony xxl) Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 30g masła (ok 2,5 łyżki) łyżka śmietanki kremówki Wykonanie: Gotujemy budyń: 2,5 szklanki mleka umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy z cukrem
Czerwona Porzeczkakawką umililiśmy sobie gorące popołudnie. Składniki na 4 porcje: 600 ml zimnego mleka 4 saszetki kawy rozpuszczalnej 250 ml kremówki 4 gałki lodów śmietankowych lub innych wedle uznania wafelki lub czekolada do dekoracji ewentualnie cukier do smaku Przygotowanie: Schłodzoną kremówkę ubić (ewentualnie dodać troszkę cukru). Do wysokich szklanek wsypać kawę rozpuszczalną. Zalać odrobiną gorącej wody aby się rozpuściła. Jeśli
Ze smakiem i z pasjąhipermarketów i skusiłyśmy się na kupną masę truflową - krówkową. Wróciłyśmy do domu i zastanowiłyśmy się co z tym fantem teraz robić. Masa jest smaczna, mocno alkoholowa. Stanęło na zrobieniu wafelków. W parę chwil powstał smaczny deser. Dla osób sporo pracujących lub odczuwających niechęć do skomplikowanych dań, takie ciacho będzie idealne. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandrySylwestra i pozostało jedynie słodkie wspomnienie. Wam jednak mogę go serdecznie polecić. Jest absolutnie pyszny i bardzo słodki. Dla mnie to kolejna wycieczka do przeszłości. Zarówno prezentowane poprzednio wafelki , jak i ten blok czekoladowy wspominam bardzo miło z czasów dzieciństwa. Kiedyś, kiedyś, dawno temu można go było kupić w tzw. społemach na wagę. Przygotowywała go również moja mama
Ratunku obiadpołączą i powstanie jednolity krem. Do pucharków kładziemy 2-3 łyżki musu, na mus wykładamy 1/3 kremu chałwowego. Kruszymy wafle ( ja kupuję kruche wafle marki własnej Tesco, taki małe wafelki średnicy szklanki - są bardzo kruchutkie ). Okruszkami waflowymi posypujemy krem chałwowy. Na kremie możemy ułożyć jeszcze odrobinę musu owocowo-korzennego. Smacznego
kolorowotorcikowołyżką miodu. Masę truskawkową przekładamy do pojemnika i umieszczamy w zamrażarce na godzinę aby mocniej stężały. Następnie za pomocą łyżki do lodów rozkładamy do szklanych pojemniczków lub do wafelków. Pycha! Nie ma nic lepszego na upalne dni niż lody truskawkowe. Proste, szybkie i tanie! Przyznacie mi rację, nie ma łatwiejszych lodów do zrobienia! Moje pozostałe przepisy na lody: Najlepsze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię