Naskładało mi się w zamrażarce surowych białek ogromnie dużo. Zrobiłam babkę, a one jeszcze zostały! Nie chciałam ich trzymać więcej, bo nowych ciągle przybywa :) Jako że
Kuchnia w czekoladzieOd słodyczy jestem uzależniona, podobnie jak od bloga zresztą, no i Rodziny 😍 Może w sumie zdążyliście to już zauważyć...?! No... a skoro jestem uzależniona, to męczą
Kuchnia w czekoladzieKolejna tłustoczwartkowa propozycja, która już jakiś czas temu podbiła internet. Ja zwróciłam na nią uwagę u Asi . Jej przygotowanie zajmuje tak niewiele czasu i jest tak
Kuchnia w czekoladziePewnie nie jeden osobnik płci męskiej stwierdzi, że to marnotrawstwo i kto to widział tak traktować piwo 😱 Do tego przepisu idzie go jednak nie tak dużo
Kuchnia w czekoladzieMoże na zdjęciu tak niewyglądają, ale są naprawdę malutkie! Takie prawdziwe miniaturki, nadzienie pewnie byłoby ciężko na nich ułożyć 😌 Przygotowane przez Mamę rozeszły się błyskawicznie 😊 I
Kuchnia w czekoladzieGdy zobaczyłam je na blogu Wypieki Pauli , wiedziałam, że to tylko kwestia czasu i też je zrobię. Zachciało mi się tylko trójkolorowych, bo i zieleń taka
Kuchnia w czekoladzieJuż Wam kiedyś wspominałam, że kilkanaście lat temu w moim domu rodzinnym na święta było kilka rodzai ciastek. Mama starała się dogodzić każdemu i każdy miał
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam wszelkie ciasteczka, ale zrobić je na chwilę obecną graniczy u mnie z cudem. Oluś jeszcze za mały żeby pomóc, a i z Adasiem na rękach
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam słodkości, ale w ostatnim czasie to jednak zdecydowanie z nimi przesadzam :D Waga zamiast w dół, leci w górę, ale co zrobić, kiedy ręka sama
Kuchnia w czekoladzieDo przygotowania w expresowym tempie, pod warunkiem że mamy w domu płat ciasta francuskiego. Bo nawet jeśli nie mamy budyniu w torebce, to zawsze możemy go
Kuchnia w czekoladzieJeśli tak jak ja miewacie czasem zachcianki na coś słodkiego, a pod ręką nic nie ma, to trzeba zakasać rękawy i zrobić :) Dobrze mieć wtedy w
Kuchnia w czekoladzieW końcu i oczka doczekały się publikacji. Mama upiekła je na święta wielkanocne, więc już dawno pozostało po nich wspomnienie. Delikatne i kruche z kremem przygotowanym
Kuchnia w czekoladziePodstawą kremu w moich waflach mleczno - kakaowych jest mleko w proszku. Dzięki niemu masa, którą przekładamy wafle nie zmniejsza kruchości andrutów. Wafle nawet na drugi dzień
Smak mojego domuJeśli mam być szczera, to ciastek choć było sporo- już dawno nie ma. A namówiła mnie na nie (w sumie namawiać mnie wiele nie musiała
Kuchnia w czekoladziehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Nie ma pojęcia skąd mam ten przepis, ale "wyszperałam" go ze swoich starych zapisków (moje zdjęcia również
Di gotuje