wafelki - 1140 przepisów (strona:56/76)

Jogurtowe lody z truskawkami 167

Uwielbiam jogurtowe lody z owocami, zawsze trafiają do mojego lodowego wafelka jako pierwsze :) W końcu postanowiłam przygotować je w domu i..... sukces! Lody są pyszne, takie jak z najelpszych lodziarni, jogurtowe, kremowe i pyszne. Po prostu trzeba ich spróbować :) SKŁADNIKI lody jogurtowe 600g jogurtu greckiego 200ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru lub ksylitolu (można więcej) 2 łyżki domowego ekstraktu cytrynowego

DefinicjaSmaku
Lodziarnie w Poznaniu – Marina 185

Oraz Śmietankowe W ofercie Mariny bardzo często można spotkać wiele unikatowych smaków, takich jak: Bounty Snickers Sorbet Mandarynkowy Werther’s Orginal Szarlotka, czy Masło orzechowe Koszt porcji : 3zł Dodatkowy wafelek: za darmo Ponadto lokal oferuje szeroką gamę rozmaitych kaw. Podsumowując: Lody w smaku są wyśmienite. Przyrządzane na naszych oczach cieszą nie tylko podniebienie, ale i oko. Jest gdzie usiąść

Kolizje Smaków
Mocno nadziane wafle 144

Smaki z dzieciństwa są smakiem zawsze niezapomnianym. Uwielbiam taki domowy blok czekoladowy. Mój jest w bogatszej niż kiedyś wersji. Idealny dla dzieci, ponieważ w wafelkach można go łatwo trzymać w rączkach. 1 szklanka wody 200 g margaryny 3 łyżki kakao 1,5 szklanki mleka w proszku 5 wafli (andruty) 50 g ananasa kandyzowanego 50 g mieszanki studenckiej (bakalii

VioletoweKucharzenie
Przepisy na batoniki 166

Czekoladowe batoniki z musli Wafelki kakaowe Zobacz także: Przepisy na lody Przepisy na desery Przepisy na ciasteczka

Wiem co jem
Nominacja 168

sezonowy to? - czereśnia 9. Czy lubisz koty? - uwielbiam 10. Kuchnia azjatycką czy włoską? - obie 11. Landrynki czy dropsy ;) ? - landrynki http://takietampichcenie.blogspot.com/ 1. Kawa czy herbata? - herbata 2. Batonik czy wafelek? - batonik 3. Twój ulubiony kolor lakieru do paznokci? - bezbarwny 4. Wolisz potrawy słodkie czy pikantne? - słodkie 5. Ulubione warzywo? - brokuł 6. Ziemniaki z wody czy frytki? - frytki 7. Basen

Kuchenne zapiski Edyty
Waniliowy deser z kaki i wafelkami 133

wykorzystałam końcówki produktów zalegających w lodówce, a okazał się tak pyszny, że zjedliśmy go już przed obiadem, więc z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że najlepiej go podawać zanim rozmiękną wafelki :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
.874. męczę owsiane 167

dodając to śniadanie zauważyłam, że wczoraj też gościły tutaj płatki owsiane. Cóż...za dobre są :D I wszędzie pasują! Nigdy za wiele płatków owsianych! Kto się zgadza? ^^ Lubicie słodkie wafelki? Jeśli tak, na pewno przypadnie Wam do gustu przepis na domową Princessę! Jesli lubicie wiedzieć co jecie i przygotowywać zdrowsze zamienniki słodyczy - również zapraszam! KLIK TUTAJ lub na zdjecie

breakfast of dreams
Sorbet malinowy na upalne dni 132

wyjąć i delikatnie przemieszać łyżką (można też zblendować). Ponowić tę czynność jeszcze dwukrotnie po kolejnych 30minutach (łączny czas zamrażania to ok 3-4 godziny).  Przekładać do pucharków lub wafelka. Pycha

ChilliJemy
Ekspresowy torcik na Dzień Dziecka 158

łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 300 ml mleka opakowanie gotowego kremu do tortów  truskawki Dekoracja: truskawki pokruszone cukierki czekoladowe, drażetki, wafelki itp. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Partiami wsypywać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Ubijać aż masa będzie gęsta i lśniąca. Dodawać kolejno żółtka. na końcu wsypać mąkę

My simple kitchen
Domowe wafelki kakaowe 205

wyszedł on na miarę moich oczekiwań dlatego poszukałam innego przepisu. Ten dzisiejszy okazał się bardzo dobry. Masa do wafli jest smaczna i łatwo się ją rozprowadza. A gotowe wafelki zniknęły w mgnieniu oka. Składniki: opakowanie suchych wafli (u mnie 7 sztuk) 250 g masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku aromat rumowy 5 łyżek kakao

My simple kitchen
Trufle Rafaello 223

godzin- w zależności od stopnia chłodzenia zamrażalnika- masa musi stężeć- uważać by się nie zamroziła 6. . Masę wyłożyć z zamrażalnika dodać na masę pokruszone wafelki od lodów,  do środka dodając migdał, formułować w małe kule. Obtaczać w wiórkach kokosowych. 7. Odkładać na talerzyki wyłożone nową warstwą foli aluminiowej bądź pergaminu. Można przechowywać w lodówce, nawet do kilku dni. Najlepiej

KreatywnePiny
Sorbet mocno cytrynowy 277

zamroził- gdy zapomnieliśmy go mieszać, należy wyłożyć go do temperatury pokojowej. Odczekać około 15-25 minut, można go rozkruszyć nożem a później zblendować dokładnie. Nakładać łyżką do lodów na wafelki bądź podawać w pucharkach/słoiczkach/szklankach Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Tort waflowy- „Pischinger” 163

Czyli tradycyjny nadziewany wafel :) Chyba każdy w dzieciństwie zajadał się tymi pysznymi, czekoladowymi wafelkami. Składniki: 10 dag czekolady 10 dag cukru 1 łyżka masła 10 dag śmietanki 10 dag orzechów włoskich 1 opakowanie andrutów okrągłych Składniki na lukier: 8 dag czekolady lub kakao 4 łyżki śmietanki Wykonanie: Czekoladę rozdrobnić, dodać cukier, śmietankę i masło po czym wymieszać i zagotować. Następnie

Tradycyjna Kuchnia
Jajko sadzone 156

Tutaj chyba nie trzeba dużo pisać :) Po prostu jajko i foremka do jajek i pancakes. Do tego kromka chlebka lub wafelek ryżowy

ClauditteMissCooking
Czekoladowy tort z truskawkami 239

prostych pomysłów jak sprawić, żeby Wasz tort wyglądał jak z cukierni. I do tego zaręczam Wam, że będzie smaczniejszy! Pierwsza propozycja to czekoladowo truskawkowy tort z kit-katem. Dzięki wafelkom na brzegach nie musimy się martwić czy krem jest nałożony równo. Tortownica, w której piekłam ciasto ma 16 cm średnicy, zdecydowałam się na dwa blaty z biszkoptu, myślę jednak

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania