godzin- w zależności od stopnia chłodzenia zamrażalnika- masa musi stężeć- uważać by się nie zamroziła 6. . Masę wyłożyć z zamrażalnika dodać na masę pokruszone wafelki od lodów, do środka dodając migdał, formułować w małe kule. Obtaczać w wiórkach kokosowych. 7. Odkładać na talerzyki wyłożone nową warstwą foli aluminiowej bądź pergaminu. Można przechowywać w lodówce, nawet do kilku dni. Najlepiej
KreatywnePinyzamroził- gdy zapomnieliśmy go mieszać, należy wyłożyć go do temperatury pokojowej. Odczekać około 15-25 minut, można go rozkruszyć nożem a później zblendować dokładnie. Nakładać łyżką do lodów na wafelki bądź podawać w pucharkach/słoiczkach/szklankach Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinyCzyli tradycyjny nadziewany wafel :) Chyba każdy w dzieciństwie zajadał się tymi pysznymi, czekoladowymi wafelkami. Składniki: 10 dag czekolady 10 dag cukru 1 łyżka masła 10 dag śmietanki 10 dag orzechów włoskich 1 opakowanie andrutów okrągłych Składniki na lukier: 8 dag czekolady lub kakao 4 łyżki śmietanki Wykonanie: Czekoladę rozdrobnić, dodać cukier, śmietankę i masło po czym wymieszać i zagotować. Następnie
Tradycyjna KuchniaTutaj chyba nie trzeba dużo pisać :) Po prostu jajko i foremka do jajek i pancakes. Do tego kromka chlebka lub wafelek ryżowy
ClauditteMissCookingprostych pomysłów jak sprawić, żeby Wasz tort wyglądał jak z cukierni. I do tego zaręczam Wam, że będzie smaczniejszy! Pierwsza propozycja to czekoladowo truskawkowy tort z kit-katem. Dzięki wafelkom na brzegach nie musimy się martwić czy krem jest nałożony równo. Tortownica, w której piekłam ciasto ma 16 cm średnicy, zdecydowałam się na dwa blaty z biszkoptu, myślę jednak
Ciastkozercywiórków kokosowych z masą mascarpone i białą czekoladą. Do tego świeże truskawki i mamy połączenie doskonałe. Do dekoracji tortu wspaniale pasują pralinki typu Raffaello i obłożenie z kokosowych wafelków. Biszkopt i masę kokosową można przygotować dzień wcześniej. Przepis z moimi modyfikacjami pochodzi z bloga Kwestia Smaku
Milion Smakówkonkretny, intensywny, jakbym na świeżo prosto z krzaka zrywała mrożone owoce i warzywa. I też ważna informacja dla osób z nietolerancją glutenu - punkt serwuje z reguły bezglutenowe lody i wafelki (dla pewności warto w okienku zapytać, które smaki z dostępnych nie zawierają glutenu) Dodatkowo codziennie pod wieczór na oficjalnym profilu lodziarni Polish Lody - facebook fanpage możemy przeczytać zwiastun dwóch smaków
upichconaśmietanki 30% + 250 g mascarpone + 2 łyżki cukru pudru Spód kwadratowej tortownicy (35 x 24) wykładam papierem do pieczenia . Wykładam biszkopty. Z ciepłych lodów odcinam wafelki i układam na biszkoptach ( przyklejają się ) Galaretkę niebieską rozpuszczam w szklance gorącej wody, lekko studzę i wlewam delikatnie na dno, tak aby biszkopty ją „wpiły” W między czasie rozpuszczam galaretki
Takie tam pichcenieświeżych owoców. ( przepis na dwie keksówki) 1l śmietany 35% 200 gramów bez 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 gramów borówek 100 gramów malin duża mleczna czekolada ( najlepiej z wafelkami/ herbatnikami/ orzeszkami) garść pistacji Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel, Białka ubijamy na pianę z dodatkiem odrobiny soli. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej pokruszone bezy, kogel mogel, owoce, pokrojoną
Bon Ton ItaliaWszystko zmiksować na jednolitą masę dodając jogurtu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję do smarowania. Zamiast czosnku można dać odrobinę soli i pieprzu. Pastę podałam na extra cienkich wafelkach ryżowych posypaną suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią
Monia miesza i gotujeDziś przedstawiam przepis na banalne w przygotowaniu wafelki wypełnione masą galaretkową. Ja wybrałam smak truskawkowy i pomarańczowy, ale wybór jest całkowicie dowolny :) Przepis znalazłam na stronie ' Z cukrem pudrem '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 porcji: 5 prostokątnych wafli tortowych 250 g margaryny lub masła 200 g kwaśnej śmietany 18% 2 galaretki w kontrastowych kolorach 1/2 szklanki cukru CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary ArtJakiś czas temu opublikowałam przepis na torcik Ferrero Rocher i obiecałam, że będę zamieszczać przepisy na ciasta inspirowane znanymi wafelkami, czekoladkami, etc. Dzisiaj przedstawiam przepis na Knoppersa w wydaniu pischingera. Jest naprawdę dobry! Knoppers Składniki: 4 wafle (andruty), 1/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, 275 g miękkiej margaryny, 1 szklanka mleka w proszku, 200 g kremu orzechowego
paapilotkaawymieszam i przekładam do formy z biszkoptami. Wstawiam do lodówki na co najmniej 3 godz. po tym czasie wyjmuję z formy i dekoruję wierzch pozostałym kawałkiem arbuza oraz pokruszonymi wafelkami czekoladowymi
Ciasteczkowy PotwórSzybciutkie, wprost ekspresowe wafelki z galaretką. Banalnie proste i przepyszne Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru- można 3/4, mniej słodka masa 1 szklanka śmietany- 400 g 1 galaretka o dowolnym smaku 1 opakowanie suchych wafli Wykonanie: Masło, cukier i śmietanę podgrzewać do połączenia się składników. Do gorącej masy
Ciasteczkowy Potwórrozbudza" układ trawienny i przemianę materii. Śniadanie powinno składać się przede wszystkim z węglowodanów złożonych, białka, dobrze również, gdy zawiera błonnik. Są osoby, którym na śniadanie "wystarcza" kawa i wafelek ryżowy z ogórkiem, serem i pewnie jakąś wędliną. Wyobrażacie sobie funkcjonować po tym przez cały dzień? Zero energii na nic, rozdrażnienie i być może nadmierne podjadanie "bo przecież zrobiłam
Katsuumi