wiórków kokosowych z masą mascarpone i białą czekoladą. Do tego świeże truskawki i mamy połączenie doskonałe. Do dekoracji tortu wspaniale pasują pralinki typu Raffaello i obłożenie z kokosowych wafelków. Biszkopt i masę kokosową można przygotować dzień wcześniej. Przepis z moimi modyfikacjami pochodzi z bloga Kwestia Smaku
Milion Smakówkonkretny, intensywny, jakbym na świeżo prosto z krzaka zrywała mrożone owoce i warzywa. I też ważna informacja dla osób z nietolerancją glutenu - punkt serwuje z reguły bezglutenowe lody i wafelki (dla pewności warto w okienku zapytać, które smaki z dostępnych nie zawierają glutenu) Dodatkowo codziennie pod wieczór na oficjalnym profilu lodziarni Polish Lody - facebook fanpage możemy przeczytać zwiastun dwóch smaków
upichconaśmietanki 30% + 250 g mascarpone + 2 łyżki cukru pudru Spód kwadratowej tortownicy (35 x 24) wykładam papierem do pieczenia . Wykładam biszkopty. Z ciepłych lodów odcinam wafelki i układam na biszkoptach ( przyklejają się ) Galaretkę niebieską rozpuszczam w szklance gorącej wody, lekko studzę i wlewam delikatnie na dno, tak aby biszkopty ją „wpiły” W między czasie rozpuszczam galaretki
Takie tam pichcenieświeżych owoców. ( przepis na dwie keksówki) 1l śmietany 35% 200 gramów bez 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 gramów borówek 100 gramów malin duża mleczna czekolada ( najlepiej z wafelkami/ herbatnikami/ orzeszkami) garść pistacji Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel, Białka ubijamy na pianę z dodatkiem odrobiny soli. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej pokruszone bezy, kogel mogel, owoce, pokrojoną
Bon Ton ItaliaWszystko zmiksować na jednolitą masę dodając jogurtu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję do smarowania. Zamiast czosnku można dać odrobinę soli i pieprzu. Pastę podałam na extra cienkich wafelkach ryżowych posypaną suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią
Monia miesza i gotujeDziś przedstawiam przepis na banalne w przygotowaniu wafelki wypełnione masą galaretkową. Ja wybrałam smak truskawkowy i pomarańczowy, ale wybór jest całkowicie dowolny :) Przepis znalazłam na stronie ' Z cukrem pudrem '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 porcji: 5 prostokątnych wafli tortowych 250 g margaryny lub masła 200 g kwaśnej śmietany 18% 2 galaretki w kontrastowych kolorach 1/2 szklanki cukru CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary ArtJakiś czas temu opublikowałam przepis na torcik Ferrero Rocher i obiecałam, że będę zamieszczać przepisy na ciasta inspirowane znanymi wafelkami, czekoladkami, etc. Dzisiaj przedstawiam przepis na Knoppersa w wydaniu pischingera. Jest naprawdę dobry! Knoppers Składniki: 4 wafle (andruty), 1/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, 275 g miękkiej margaryny, 1 szklanka mleka w proszku, 200 g kremu orzechowego
paapilotkaawymieszam i przekładam do formy z biszkoptami. Wstawiam do lodówki na co najmniej 3 godz. po tym czasie wyjmuję z formy i dekoruję wierzch pozostałym kawałkiem arbuza oraz pokruszonymi wafelkami czekoladowymi
Ciasteczkowy PotwórSzybciutkie, wprost ekspresowe wafelki z galaretką. Banalnie proste i przepyszne Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru- można 3/4, mniej słodka masa 1 szklanka śmietany- 400 g 1 galaretka o dowolnym smaku 1 opakowanie suchych wafli Wykonanie: Masło, cukier i śmietanę podgrzewać do połączenia się składników. Do gorącej masy
Ciasteczkowy Potwórposiekany szczypiorek oraz majonez i dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pastę podawać z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi. Ja swoje kanpeczki zrobiłam z extra cienkich wafelków kukurydzianych GoodFood
Monia miesza i gotujeczyli prawdziwy raj dla wszystkich łakomczuchów. Tak przygotowany krem to doskonały dodatek do wafli ryżowych GoodFood. Nowy produkt firmy to dla mnie absolutny hit! Wafle są niskokaloryczne (jeden wafelek to tylko 19kcal!) , bezglutenowe i bogate w błonnik . Kolejną zaletą jest małe i poręczne opakowanie oraz duża dostępność . Fakt, że są "extra cienkie" sprawia, iż idealnie nadają się do tworzenia
peanutbuttermonsterKolejny pomysł na wykorzystanie suchych wafli. Dzisiaj zapraszam Was na mleczne kanapki, czyli wafelki przełożone masą czekoladową i mleczną. Idealne do krojenia ... i podjadania. Przepis dodaje do akcji Jak ugryźć wafla . Składniki: 1 czubata szklanka mleka w proszku (niebieskiego) 1/4 szklanka cukru 1/4 szklanka mleka (zwykłego) 200 g masła 1 łyżka kakao 2 prostokątne wafle W rondelku podgrzać (zwykłe) mleko
Ugotowaćokrągłe wafle Masę krówkową przełożyć do wysokiego naczynia, dodać serek mascarpone i za pomocą miksera wszystko ze sobą połączyć. Wafle przekładać na przemiennie masą krówkową i orzechową. Przygotowane wafelki obciążyć czymś ciężkim i schłodzić w lodówce. Przed podaniem pokroić na zgrabne kawałki
UgotowaćCiężko wyobrazić sobie życie bez odrobiny słodyczy , każdego dnia kuszą nas batoniki, wafelki i desery .Tym razem podaję przepis na szybkie i proste babeczki czekoladowe z bitą śmietaną. Mnie udało się nadgryźć tylko jedną , resztę pochłonęli moi domownicy . składniki na 12 babeczek 200 g cukru 200 g masła 200 g mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia
Smakowite Daniawaflach extra cienkich od Good Food Wafle charakteryzują się neutralnym smakiem, dlatego można je jeść same lub na słodko ,a także na wytrawnie. Składnikiem jest pełnoziarnisty brązowy ryż.Wafelek ma 6 mm grubości. Paczka to tak naprawdę 3 małe paczki po 7 wafli, na łączna wagę 90 g. Super lekka przekaska, którą opracowałam dzisiejszego śniadania! Składniki na moje śniadanie
Z Kuchni Do Kuchni