szybko się rozeszły :) Składniki: Na 6 porcji: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 25ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml gęstego jogurtu naturalnego 6 wafelków do lodów - można więcej, ale wtedy porcje będą mniejsze:) Sposób przygotowania: Ok 220g truskawek rozgniatamy i stawiamy na wolnym ogniu. Mieszamy co jakiś czas, a gdy zaczną bulgotać wsypujemy galaretkę
Kuchnia w czekoladziemieszanie nie pozwala na utworzenie się grud z lodu. Mrozimy całość około 6-12 godzin – wszystko zależy od wydajności Waszej zamrażalki. Po tym czasie możemy już szykować miseczki albo wafelki. Przed nakładaniem wyjmijcie lody na około 10 minut na blat, żeby stały się bardziej plastyczne – dadzą się wtedy łatwo uformować w kule łyżką do lodów. Jeszcze lepsze do takich lodów
Karo in the Kitchenpiekarniku na 190⁰C na jakieś 5-7 minut. Możecie upiec z niej również klasyczne bezowe ciasteczka (o bezie i o suszeniu bez więcej TUTAJ ). A jeśli macie wafelki, możecie zjeść ją w postaci ciepłych lodów i zafundować sobie tym samym powrót do dzieciństwa :) SKŁADNIKI 5 białek jajek rozmiaru L, w temperaturze pokojowej szczypta soli 200 +50 g cukru
Karo in the Kitchenwyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone. Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami, ale zamiast nich można użyć dowolnych batoników czy czekolady. Wszyscy podobno byli zachwyceni tortem. Zarówno jego wyglądem jak i smakiem. Kolejny tort na moje urodziny;-) Przepis jest na mały torcik
Passion of Cookingpiękne popołudnie. Dziś przedstawię wafle przekładane masą z kakao i mlekiem w proszku oraz warstwą dżemu wiśniowego - taki klasyk, który u mnie w domu robi się od zawsze. Takie wafelki przygotowuje się bardzo szybko oraz, co warto zauważyć, równie szybko znikają. Smacznego! Składniki: 1 opakowanie wafli suchych 1 margaryna 1 szkl. cukru 3 czubate łyżki kakao 3 łyżki wody
psgotujemyPiec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem: 300ml śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 250g serka mascarpone, 200g wafelków w białej polewie, np. "Princessa", 300g świeżych malin, 100g świeżych borówek amerykańskich. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodać drobno posiekane wafle, delikatnie
Z miłości do słodkościskładniki: 200 g chałwy (ja użyłam chałwy domowej roboty przepis tutaj ) 200 g miękkiego masła 1 opakowanie wafli (5 listków) wykonanie: Masło ucieramy na puch. Chałwę
Domowy Smak JedzeniaLody lody dla ochłody jak wołali onegdaj sprzedawcy sprzedając lody wprost z toreb termicznych. Ja może bezpośrednio z torby nie sprzedaje ale świeżutkie prosto z zamrażarki do wafelków i zajadamy. Lody robi się błyskawicznie tylko czas oczekiwania trochę dłuższy. Dziś robicie a jutro zajadacie. Jogurtowe lody mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemasa musi być dość gęsta - Gdy jest za mało gęsta dodać kokosu i wymieszać Małą łyżeczką kłaść małe kupki na blachę wyłożona papierem do pieczenia można użyć wafelki do ciastek (Oblaten ) - Piec 160 stopni aż się zrumienią można trochę ozdobić polewą ale nie koniecznie
W królestwie smaków Beatyprzesadnie słodkie. W przypadku niemieckich słodkości, smak jest wyważony, dopasowujący się do podniebienia każdego smakosza i jednocześnie zachowujący wysoką jakość. Wisienką na torcie jest duża dostępność i różnorodność produktów - wafelki, żelki, czekoladki, landrynki - słodycze twardsze i miękkie. Jeżeli chodzi o same słodycze, nazwa nie powinna nas zwieźć. Przekąski występują w różnych smakach, głównie mówimy o słodkościach z czekolady, ale znajdą
Cynamonowe szczęściepodróż z dzieckiem jest nie lada wyzwaniem! Myślimy o tym co zabrać, jak dziecko ubrać, gdzie zrobić przystanki, a bardzo często zapominamy o przekąskach. Później na prędce kupujemy jakieś wafelki, ciasteczka, czy inne „cukrowe” jedzenie na stacji benzynowej. Jeśli uda nam się nie zapomnieć o przekąskach dla dziecka, często wybieram je niezbyt rozważanie. Dajemy dziecku pseudozdrową mleczną kanapkę
Kolizje Smakówbardziej, że syrop klonowy uwielbia mój syn. Lody wyszły fajne, słodkie, miękkie, nawet bardzo, ale jak widać da się z nich uformować gałki. Na zdjęciu widać klasycznie w wafelku i w kieliszku z pokruszonymi domowymi bezami . Pysznie było, tylko dlaczego tak drogo? Źródło: Moje Wypieki . Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę
Blondynka Gotujebanany, brzoskwinie, morele), aby się nie stykały, potem je zsypać razem do woreczka i wyciągać owoce partiami, tyle ile jest nam potrzebne w danej chwili. Lody możemy nakładać do wafelków, ja podałam je w szklanych naczyniach, z plasterkami brzoskwiń i listkami mięty, bo po co nam zbędne kalorie z wafli Smacznego! The post Proste lody brzoskwiniowe appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępołożyć opakowanko nad miseczką z ugotoaną wodą, Sorbet powoli uzyska dobrą konsystencję. Składniki: (na 3/4 porcje-gałki) 4-5 bananów Dodatkowo potrzebne będą: miseczka, opakowanie po lodach, pudełeczko lunchowe wafelki łyżka bądź łyżka do lodów opcjonalnie kruszonka maślana do dekoracji i dodatkowego smaku, ponieważ robiłam również crumble i troszeczkę kruszonki mi zostało, upiekłam ją bez owoców; możecie użyć przepisu poniżej
KreatywnePinydaleko na egzotyczne plaże. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * mleko kokosowe – 200 ml * jogurt naturalny – 100 ml * wiórki kokosowe – 30 g * płatki migdałów – 30 g * wafelki kokosowe ( krajanki ) – 2 szt * cukier puder – 2 łyżki * sok z cytryny – 2 łyżki * kruszony lód SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kruszony lód miksujemy z mlekiem kokosowym, jogurtem, ciasteczkami i sokiem
Ostra na Słodko