przypalić. Odstawić do ostudzenia. Margaryna powinna być miękka. Należy ją zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać do niej miodek i ciągle miksując powstałą budyniową masę. Dodatkowo: pokruszone wafelki ulubione orzechy wiórki kokosowe Wiórki kokosowe można dodać wcześniej do masy jak i również posiekane orzechy. W ten sposób zapobiegniemy rozwarstwieniu kanapki. Hońka wysypała tak, jak widać na zdjęciu poniżej. Wiórki
Karczma Honoriettycytryny. (Śmietanka i woda tworzą się po uprzednim wstawieniu mleczka kokosowego do lodówki) Miksujemy na gładką lub prawie gładką konsystencję, gdyż kawałki owoców też są mile widziane! Podajemy w wafelkach do lodów, talerzyku lub na podpłomykach, jak u mnie na zdjęciu. Możemy z powodzeniem posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Be Fit Be Strongmiało co się nie udać, gdyż są to najprostsze lody do zrobienia. I co najważniejsze są bardzo smaczne. Składniki: ( na cztery gałki) dwa dojrzałe banany, 150g malin, 4 gotowe wafelki do lodów. Przygotowanie: Banana obrać ze skórki i pokroić na kilka kawałków. Maliny umyć, i podsuszyć na ręczniku papierowym. Banany i maliny razem zblenderować. Włożyć do zamrażarki w zamkniętym
W kuchni u Monikiczekoladę. Mieszamy całość mikserem i przelewamy do plastikowego pudełka. Wkładamy do zamrażarki i co godzinę mieszamy aż lody nabiorą odpowiednią konsystencję. Podajemy np z biszkoptami lub w lodowych wafelkach. Jeśli mamy maszynkę do lodów, to śmiało możemy przelać naszą masę do misy i w niej zamrażać. Ja kolejne lody przygotuję właśnie w niej, mam nadzieję że też będą
Kuchnia w czekoladzieszybko się rozeszły :) Składniki: Na 6 porcji: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 25ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml gęstego jogurtu naturalnego 6 wafelków do lodów - można więcej, ale wtedy porcje będą mniejsze:) Sposób przygotowania: Ok 220g truskawek rozgniatamy i stawiamy na wolnym ogniu. Mieszamy co jakiś czas, a gdy zaczną bulgotać wsypujemy galaretkę
Kuchnia w czekoladziemieszanie nie pozwala na utworzenie się grud z lodu. Mrozimy całość około 6-12 godzin – wszystko zależy od wydajności Waszej zamrażalki. Po tym czasie możemy już szykować miseczki albo wafelki. Przed nakładaniem wyjmijcie lody na około 10 minut na blat, żeby stały się bardziej plastyczne – dadzą się wtedy łatwo uformować w kule łyżką do lodów. Jeszcze lepsze do takich lodów
Karo in the Kitchenpiekarniku na 190⁰C na jakieś 5-7 minut. Możecie upiec z niej również klasyczne bezowe ciasteczka (o bezie i o suszeniu bez więcej TUTAJ ). A jeśli macie wafelki, możecie zjeść ją w postaci ciepłych lodów i zafundować sobie tym samym powrót do dzieciństwa :) SKŁADNIKI 5 białek jajek rozmiaru L, w temperaturze pokojowej szczypta soli 200 +50 g cukru
Karo in the Kitchengóry przepraszam za mimowolne lokowanie produktu, jednak ten post w żadnym stopniu nie jest sponsorowany :) Czego potrzebujemy? - 300g mąki - 100g cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 pokruszone wafelki Princessa kokosowe - 2 łyżki wiórków kokosowych - 300g jogurtu naturalnego (1 i 1/2 małego jogurtu) - 100g roztopionego masła - 1 duże jajko - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: W jednej misce mieszamy składniki suche
two broke sisterswyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone. Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami, ale zamiast nich można użyć dowolnych batoników czy czekolady. Wszyscy podobno byli zachwyceni tortem. Zarówno jego wyglądem jak i smakiem. Kolejny tort na moje urodziny;-) Przepis jest na mały torcik
Passion of Cookingpiękne popołudnie. Dziś przedstawię wafle przekładane masą z kakao i mlekiem w proszku oraz warstwą dżemu wiśniowego - taki klasyk, który u mnie w domu robi się od zawsze. Takie wafelki przygotowuje się bardzo szybko oraz, co warto zauważyć, równie szybko znikają. Smacznego! Składniki: 1 opakowanie wafli suchych 1 margaryna 1 szkl. cukru 3 czubate łyżki kakao 3 łyżki wody
psgotujemyPiec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem: 300ml śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 250g serka mascarpone, 200g wafelków w białej polewie, np. "Princessa", 300g świeżych malin, 100g świeżych borówek amerykańskich. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodać drobno posiekane wafle, delikatnie
Z miłości do słodkościskładniki: 200 g chałwy (ja użyłam chałwy domowej roboty przepis tutaj ) 200 g miękkiego masła 1 opakowanie wafli (5 listków) wykonanie: Masło ucieramy na puch. Chałwę
Domowy Smak JedzeniaLody lody dla ochłody jak wołali onegdaj sprzedawcy sprzedając lody wprost z toreb termicznych. Ja może bezpośrednio z torby nie sprzedaje ale świeżutkie prosto z zamrażarki do wafelków i zajadamy. Lody robi się błyskawicznie tylko czas oczekiwania trochę dłuższy. Dziś robicie a jutro zajadacie. Jogurtowe lody mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemasa musi być dość gęsta - Gdy jest za mało gęsta dodać kokosu i wymieszać Małą łyżeczką kłaść małe kupki na blachę wyłożona papierem do pieczenia można użyć wafelki do ciastek (Oblaten ) - Piec 160 stopni aż się zrumienią można trochę ozdobić polewą ale nie koniecznie
W królestwie smaków Beatyprzesadnie słodkie. W przypadku niemieckich słodkości, smak jest wyważony, dopasowujący się do podniebienia każdego smakosza i jednocześnie zachowujący wysoką jakość. Wisienką na torcie jest duża dostępność i różnorodność produktów - wafelki, żelki, czekoladki, landrynki - słodycze twardsze i miękkie. Jeżeli chodzi o same słodycze, nazwa nie powinna nas zwieźć. Przekąski występują w różnych smakach, głównie mówimy o słodkościach z czekolady, ale znajdą
Cynamonowe szczęście