przeznaczona do kremu alkoholem i pozwólcie im się macerować przez noc. Następnym razem dodam też kapkę alkoholu do kremu. Tarta Rafaello Składniki: Spód 100 g roztopionego masła 320 g wafelków kokosowych 70 g wiórków kokosowych Masa 250 g serka mascarpone 330 ml kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady 100 g wiórków kokosowych Do dekoracji kakao wiórki(...)dokładnie. Następnie masę czekoladową dodajemy w 2-3 porcjach do ubitej śmietany, miksując krótko do połączenia się składników, na koniec dodajemy wiórki. Przekładamy do formy wyłożonej wafelkami. Posypujemy wiórkami i kakao. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny lub na całą noc. Przed jedzeniem tartę należy wyjąć z lodówki i pozwolić się jej ocieplić przez 15 minut
Kulinarne przygody GatityProsta i pyszna pasta z czerwonej fasoli, w sam raz na śniadanko lub kolację. Pastę można podać z ulubionym pieczywem lub też wafelkami ryżowymi. Ja akurat użyłam wafli ryżowych Sonko. Jak widać wafelki są idealne aby zrobić z nich pyszne i zdrowe kanapeczki. składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka tuńczyka w kawałkach 4 łyżki majonezu
Monia miesza i gotujemoże komuś jeszcze jedną przekąskę Wielkanocną? Jajeczka faszerowane pastą szynkową, serwowaną w wafelkach w kształcie jaja i jeszcze z dekoracją z jaj przepiórczych, czyli jajo z jajecznym nadzieniem i w tym jaju jeszcze jajo :) Po prostu jaja sobie robimy :) Składniki: 4-5 jaj kurzych, 180 gram szynki konserwowej, szczypiorek, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu, 4-5 jaj przepiórczych(...)kurzych wyjmujemy żółtka, które rozcieramy i łączymy z drobniutko pokrojona szynką konserwową. Mieszamy łącząc z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem. Jeśli nie mamy takich wafelków, to pastą można nadziać białka, które nam zostały i wtedy przepiórcze tez nie będą potrzebne, ale czego się nie robi dla dekoracji
Delicious Titbitssuche wafle. Odstawiamy obciążone deską do krojenia lub grubą książką w chłodne miejsce. Gdy masa stężeje kroimy wafle na mniejsze kawałki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeden z boków wafelka zanurzamy w roztopionej czekoladzie (i opcjonalnie w cukrowej posypce). Odstawiamy na kratkę do zastygnięcia. Źródło
Smaki Na TalerzuPrzykrywamy trzecim waflem. Wafle obciążamy deską do krojenia i umieszczamy w chłodnym miejscu do stężenia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, śmietankę oraz połamaną czekoladę. Przygotowaną polewę rozprowadzamy na wierzchu wafelków. Dowolnie kroimy
Smaki Na TalerzuWafelki w smaku inne niż tradycyjne. Składniki może i nie są tanie, ale warto zrobić dla smaku! Pyszności! Co nam trzeba? Opakowanie wafli do przełożenia: 200 g masła 8 łyżek miodu 8 łyżek masła orzechowego 4 łyżki mleka w proszku polewa: czubata łyżka oleju kokosowego (jak brak to masła) 150g czekolady deserowej płatki migdałowe do posypania Robimy! Rozpuszczamy w garnuszku
Latosiowydomskładniki: 1 opakowanie wafli 150 g wiórek kokosowych 200 g masła 220 g cukru 125 ml mleka wykonanie: Mleko podgrzewamy z cukrem oraz masłem do połączenia
Domowy Smak Jedzeniamartwić, bo więcej dla mnie, no ale ;) Nie wiem czy uda mi się napisać Wam zaległe przepisy, bo raczej średnio to widzę, ale póki co ostatkami sił napisałam na wafelki, więc nie zwlekam tylko od razu się dzielę ;) Składniki: Masa kokosowa: ½ szklanki mleka ¾ szklanki cukru kryształu 170g kokosu 100g masła 82% Masa czekoladowa: 250g masła 82% ¾ szklanki cukru 2 łyżki
Kuchnia w czekoladziepotrafią się powstrzymać przed wyjadaniem nutelli wprost ze słoiczka;) Pralinki mają właśnie taki nutellowy posmak… dodatkowo te podprażone orzechy… mmmm, no palce lizać, mówię Wam!:) 3 wafelki Grześki lub Prince Polo (u mnie dwa mleczne mega (po 48g) i jeden orzechowy (36g)) około 100 g orzechów laskowych 3 pełne łyżki nutelli 100 g czekolady 4 łyżki oleju Ciasteczka
Smaki Na Talerzuskładniki: 1-2 opakowania wafli 200-250 g masła 250 g mleka w proszku (nie granulowanego) 250 g cukru lub do własnego smaku 125 ml mleka
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1-2 opakowania wafli 200-250 g masła 250 g mleka w proszku (nie granulowanego) 250 g cukru lub wg własnego smaku 125 ml mleka
Domowy Smak JedzeniaPyszne wafelki z kremem ze śmietanki do kawy i dżemem z czarnej porzeczki. Na szybko, bez pieczenia, przy takich upałach odpalanie piekarnika to samobójstwo! :) Pokochają je nie tylko dzieci. Za inspirację dziękuję Di bloguje ! Są pyszne, polecam ! Składniki: 1 paczka wafli kwadratowych (5 sztuk) 200 g śmietanki do kawy ( w proszku
Takie tam pichceniepołączona z czekoladą jest tak pyszna, że można ją jeść bez żadnych dodatków. Uwielbiam również przekładać nią wafle, które smakują naprawdę rewelacyjne. Jeśli podmienicie czekoladę mleczną na gorzką to wafelki będą bardziej fit. Użyłam do nich bezcukrowych listków waflowych , ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą. Koniecznie spróbujcie! 1 opakowanie listków waflowych Masa: 100g kaszy jaglanej 100g czekolady
Di gotujeprzepis na domowe wafelki, przełożone maślanymi warstwami kakaowo - waniliowymi i powidłami śliwkowymi. Chrupiące i proste do zrobienia. Składniki: 150 g miękkiego masła 130 g cukru pudru pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii (polecam Skworcu ) 70 g mleka w proszku powidła śliwkowe -około 300 g opakowanie andrutów - 5 sztuk 1 czubata łyżeczka kakao Wykonanie: Masło musi być miękkie, więc wyjmujemy
Smak mojego domuczasu (a przy mojej córeczce to standard) - robię takie, których przygotowanie naprawdę zajmują tylko chwilę. Tym razem użyłam (i często używam) gotowej masy orzechowej, która sprawia, że wafelki są przeeepyszne! Taka puszka bez problemu wystarcza na dużą paczkę wafli i nie trzeba nic dodawać, mieszać. A jeśli lubicie orzeszki - to o czym tu pisać...? Opcjonalnie wafle można udekorować polewą czekoladową
Di gotuje