wafelki - 1140 przepisów (strona:33/76)

Wafle z herbatnikami i masą krówkową 180

baaardzo szybko. Po prostu je uwielbiamy i dlatego lubię je urozmaicać na różne sposoby. Zapewniam, że z czasem zaprezentuję Wam mnóstwo pomysłów na takie łakocie, a tym razem przedstawiam wafelki ze zwykłym kremem z masy krówkowej (kajmaku) wzbogacone o herbatniki. Pychotaaa! Koniecznie spróbujcie! Tu znajdziecie inne moje wafelkowe propozycje - klik . 1 paczka wafli tortowych (*) Masa: 1 puszka masy krówkowej (400g

Di gotuje
Babeczki z kremem pistacjowo-czekoladowym 162

Słodkości goszczą w moim domu zawsze! Jeśli nie pieczone przeze mnie, to zachomikowane w szafkach praliny, wafelki itp. Muszą być, bo moje zachcianki nie znają dnia i godziny😜  Tak już mam, nie doszukujcie się w tym żadnych nowinek 😅 Jeśli mam piec, to najchętniej z bakaliami. Uwielbiam je po stokroć i raz na jakiś czas muszę, po nie sięgnąć. Najbardziej

Kuchnia w czekoladzie
domowe wafelki z kajmakiem 172

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 1 opakowanie wafli 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego wykonanie: Puszkę z mlekiem wkładamy do garnka zalewamy ją wodą (ok. 2 – 3

Domowy Smak Jedzenia
Wafle a'la Maxi King 219

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Wafelki były moją czystą improwizacją i odkąd pierwszy raz je zrobiłam - moja rodzina krzyczała: jeszcze! Już nie pamiętam ile razy gościły na moim stole. Wcale się nie dziwię, bo są przepyszne i  naprawdę można się nimi objadać - bez umiaru! To ich jedyna wada - raczej nie nadają się dla osób

Di gotuje
Domowe wafelki 159

Dzisiaj zachęcam do zrobienia domowych wafelków. Tak przygotowane wafle są smakiem mojego dzieciństwa. Słodkie, dość kaloryczne, ale bardzo dobre. Zrobione koniecznie z powidłami śliwkowymi. Tak przygotowywała je moja mama :) Składniki: 150 g miękkiego masła 130 ml cukru pudru płaska łyżeczka cukru z wanilią czubata łyżeczka kakao powidła śliwkowe -około 200 g opakowanie wafli Wykonanie: Masło wyjmujemy z lodówki co najmniej

Smak mojego domu
Bueno wafelki w rumowej polewie 197

rondelku topimy margarynę, dodajemy kakao, cukier puder, olejek rumowy i rum. Cały czas mieszamy na małym ogniu, żeby się nie przypaliło. W ciepłej polewie zanurzać przygotowane wcześniej i schłodzone wafelki. Pozostawić na stojąco do stężenia polewy, po czym rozpuścić białą czekoladę, polać z jednej strony i posypać orzeszkami

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowe wafelki Princessa 212

mojej rodzinie tradycją było robienie do wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :) Składniki: 250g margaryny 1 szklanka cukru ½ szklanki mleka 250g mleka w proszku np. granulowanego 2 łyżeczki cukru waniliowego lub 2/3 olejku waniliowego 100g białej czekolady ½ szklanki kokosu Ewentualnie 2 łyżki zmielonych migdałów lub płatków migdałowych

Smakowy Raj
Wafle Pischinger 265

wiem w którym roku została wydana, gdyż została z niej tylko pewna część. Na pewno jest bardzo stara, bo z tego co wiem dziadek korzystał z niej w młodości. Wafelki Pischinger zachwycą szczególnie amatorów gorzkiej czekolady :) Składniki: 250g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki cukru (60g) 3 łyżki gorzkiego kakao (pełne) 1 szklanka   orzechów lub migdałów ok. 120g

Smakowy Raj
Waflowo – czekoladowy tort Pischinger 239

Inspiracją do zrobieni tego waflowego tortu, była książka z przepisami dziadka mojego męża, o której wspominałam przy poprzednim przepisie na wafle Pischinger . Wafelki są mocno czekoladowe, dwukolorowe, mięciutkie i po prostu rozpływające się w ustach. Byłam mocno zaskoczona, że aż tak dobre wyszły. Kształtem ten torcik przypomina trochę tort Wedlowski, ale w smaku i konsystencji są zupełnie inne. W każdym

Smakowy Raj
Wafelki śmietankowe 251

następnie przekładamy wafle. Przełożone wafle przykrywamy folią lub papierem, przyciskamy ciężką deską lub taboretem i pozostawiamy tak na kilka godzin, by wafle dobrze się z sobą złączyły. Gotowe wafelki kroimy ostrym nożem w dowolne kształty np. kwadraty. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Rolada waflowa Rafaello 349

jego końca. Wafel zwijamy w rulon i pozostawiamy na kilka godzin w zimnym miejscu, by warstwy się zlepiły. Na koniec roladę kroimy ostrym nożem jak sushi. Ps. Takie wafelki najlepiej przechowywać szczelnie zapakowane w folię w lodówce. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Mazurek z orzechową bezą na waflu 100

dość że bezowa słodycz, nie dość że chrupiący wafelek, to jeszcze głębia smaku orzechów włoskich. Mazurek z orzechową bezą to mój wielkanocny faworyt. Wypiek nie jest tak ciężki jak większość mazurków wielkanocnych na spodzie z kruchego ciasta. Wersja orzechowo – bezowa jest puszysta jak obłoczek, nieco chrupiąca. Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, nasz blog świętował niedawno swoje pierwsze urodziny. Przez

ProstePesto.pl
Domowy krem Kinder Bueno 99

miksując na małych obrotach dodawać masę orzechową, zmiksować tylko do połączenia. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło na 12 godzin. Można smarować tym kremem wszystko: wafelki, bułki, chleb, biszkopty, naleśniki, gofry, placki, można też wyjadać bezpośrednio ze słoika… tak jak Nutellę ;-) Smacznego! Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno

moj przepis na
Tort michałkowo-kokosowy 161

cukierków michałków 5 łyżek kakao 5 łyżek wiórków kokosowych Poncz: 1 szkl gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny Dekoracja: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady łyżka oleju wafelki, bezy itp. Biszkopt:  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać partiami cukier i ucierać aż masa będzie szklista i lśniąca. Nadal ucierając dodawać po jednym żółtku. Mąki przesiać

Smakołyki Asi
Domowy krem Kinder Bueno 108

miksując na małych obrotach dodawać masę orzechową, zmiksować tylko do połączenia. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło na 12 godzin. Można smarować tym kremem wszystko: wafelki, bułki, chleb, biszkopty, naleśniki, gofry, placki, można też wyjadać bezpośrednio ze słoika… tak jak Nutellę ;-) Smacznego! Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno .pf-button.pf

moj przepis na