lubią piec, ale… nie tylko. Swoją prezencją andruty biszkoptowo kokosowe idealnie wkomponują się również na świąteczny stół. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne przepisy na andruty, wafelki znajdujące się na blogu: Andruty z pianką Domowe wafelki kokosowe Przepis na andruty biszkoptowo kokosowe dodaję do wydarzenia Przedświąteczny „Błyskawiczny piątek” 9.grudnia 2016 . Wydrukuj przepis The post Andruty biszkoptowo kokosowe appeared
mojewypiekiinietylkoLidl seria Deluxe albo użyć innego tego typu kremu Przygotowanie: Masło wraz z 2 kopiastymi łyżeczkami kremu toffi rozpuszczamy na małym ogniu w garnuszku z grubszym dnem. Wafelki rozdrabniamy w misie blendera z nożami. Rozdrobnione wafelki wsypujemy do naszego rozpuszczonego masła z kremem, mieszamy łyżką. Masę odstawiamy do przestudzenia, a następnie na chwilę do lodówki do schłodzenia (masa powinna
Słodkie okruszkiwadze 170 g znajduje się sześć ekologicznych wafli, które dodatkowo ułożone zostały w plastikowym opakowaniu. Produkt ogólnie mnie zaskoczył, ponieważ myślałam, że w środku znajdę większą ilość chrupiących, cienkich wafelków, jednak byłam w błędzie. Wafle są dosyć ciężkie, grube a to dlatego, że każdy jeden wafel złożony jest z dwóch, a ponad to w środku znajduje się krem karmelowy(...)mogę napisać, że był niesmaczny, jednak ja sama bym po nie sięgnęła i z pewnością nie sięgnę w przyszłości, głównie z powodu złego składu. Po przeliczeniu jeden taki wafelek zawiera ok. 140 kcal i prawie 10 g dodanego cukru. Dodatkowymi testerami byli moi rodzicie, którzy stwierdzili, że wafle są przesmaczne, więc tę informację też muszę tu zawrzeć. Pokazuje
Zdrowie na języku :Płyżek cukru -3/4 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM -350ml śmietany 30-36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -trochę likieru kokosowego do naponczowania biszkopta -2 wafelki kokosowe (np princessa) -dowolne ozdoby Przygotowanie tortu jest bardzo proste, szybki i przyjemne :) Najpierw robimy biszkopt. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia-boków niczym nie smarujemy. Białka oddzielamy(...)spody. Schłodzoną śmietanę 30 lub 36% ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę. Zimne spody ponczujemy niewielką ilością likieru kokosowego, przekładamy cienko śmietaną. Potem cały tort smarujemy śmietaną. Wafelki kokosowe mielimy w malakserze lub rozdrabniamy wałkiem na bardzo drobno. I obtaczamy nimi boki tortu. Tort dekorujemy według własnej inwencji :-) Ja tylko porobiłam rozety z bitej śmietany, udekorowałam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuschłodzonej wody Masa maślana: 300g masła 82% 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: barwniki spożywcze perełki cukrowe wiórki kokosowe ½ wafelka kokosowego ok 3 cukierki "Michałki" Sposób przygotowania: 1. Biszkopt orzechowy: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie naprzemiennie dodajemy odrobinę cukru i żółtko(...)zwykłym kremem, ale możemy go także zabarwić barwnikami spożywczymi. Wszystko zależy od indywidualnych potrzeb i chęci. Ja do dekoracji boku użyłam wiórek kokosowych, a wierzch dodatkowo ozdobiłam perełkami oraz wafelkami i cukierkami. Tort schładzamy minimum kilka godzin przed podaniem
Kuchnia w czekoladzieświąteczny dzień. Zaraz spadam do pracy ale wcześniej podam Wam przepis na fantastyczne ciasteczko bez pieczenia, powiem więcej o smaku chałwowym :-) bez grama chałwy ale z koniecznością wafelków orzechowych. Nie wiadomo czemu w całości to ciasto smakuję jak chałwa. Składniki: spód: 1,5 opakowania wafelków o smaku orzechowym 90 g masła rozpuszczonego masła 2 łyżki
pieprzny smaczektemperatury pokojowej i ponownie blendujemy z odrobiną mleka kokosowego, dzięki czemu ponownie uzyskamy cudownie lekką i napowietrzoną konsystencję. Z podanej ilości wychodzi ok. 0,5 l lodów. Dodatki: wafelki do lodów kilka drobno pokrojonych owoców np. truskawki, brzoskwinie domowa bita śmietana kokosowa Domowa bita śmietana jest pyszna, ta kokosowa jeszcze lepsza niż zwykła, a zrobienie jej zajmuje dosłownie chwilkę(...)śmietanki kremówki (30-36%) 1-2 łyżki cukru pudru (w zależności od upodobań) Do naczynia wlewamy mleczko, dodajemy cukier i śmietanę. Wszystko ubijamy mikserem na sztywno. Gotowe Do wafelków nakładam po 1 dużej kulce lodów o każdym smaku, na wierzchu układam owoce, a całość traktuję solidną porcją kokosowej śmietany. Pycha! :) Do zamrożonych bananów śmiało można dodać masło orzechowe, czekoladę, mleczko
Cooking Monsterprezentuje i nie wymaga pieczenia. Przygotowanie zajęło mi zaledwie niecałe 30 minut. Składniki: 0,5 litra śmietany 30% 50 ml. likieru czekoladowego 50 ml. likieru waniliowego 1 pokruszony wafelek Kit Kat 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru 3 opakowania herbatników biszkoptowych Cukry Nyskie 250 gram borówek 250 gram czerwonych porzeczek Tortownica 18 cm. Sposób przygotowania: Żelatynę zalewamy niewielką(...)Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, przestudzoną dodajemy do masy śmietanowej o miksujemy. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy pokruszonego wafelka i likier czekoladowy, do drugiej dodajemy likier waniliowy, miksujemy. Herbatniki biszkoptowe skracamy do wysokości tortownicy, obkładamy boki tortownicy, dno również wykładamy herbatnikami. Wykładamy masę z likierem czekoladowym, układamy kolejną warstwę
Bajeczna Kuchniaformujemy kuleczki :) Oczywiście kulki możemy dekorować dowolnie jak chcemy. Uniwersalna zawsze jest czekoladowa polewa. Można się spotkać ,że kulki albo jak kto woli bombki z mleka są podawane na wafelkach ;) Ja tego jednak nie robię ponieważ bez wafelków szybciej lądują w buzi :D No i oczywiście moje bombowe wyniki Polub mnie na Facebooku
W Moim Magicznym Domudlaczego bajeczne? bo do ich zrobienia użyłam czekolady bajecznej z orzeszkami i wafelkami, która doskonale komponuje się z malinami ;) i smakują po prostu bajecznie!!! Składniki na 6 tartaletek: Ciasto: 1 ¼ szkl. mąki krupczatki Młynomag , 150 g masła, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 2 łyżeczki ciemnego kakao, 2 łyżki zimnej wody, 1 żółtko Krem: 300 ml śmietanki(...)czekolady bajecznej (nadziewana wafelkami i orzeszkami) Dodatkowo: maliny, czekoladowe perełki WYKONANIE Ciasto : mieszamy suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy
słodki bratekczekoladowego spodu Składniki na galaretkę z owocami: 2 galaretki truskawkowe ok. 600g truskawek Składniki na czekoladowy spód: 250g czekolady (najlepiej z chrupkami np. Crusti Choc z Lidla) 250g wafelków w polewie czekoladowej 50g miękkiego masła Składniki na śmietanową masę: 400ml śmietany 36% (ew. 30%) 8g żelatyny 30 ml wody 60g cukru pudru Wykonanie galaretki: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy(...)Wykonanie spodu: Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do miski. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Dodajemy do niej masło i mieszamy, aż masa stanie się jednolita. Wafelki łamiemy na małe kawałki i łączymy z czekoladą. Masę czekoladową wykładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Spód wkładamy do lodówki. Wykonanie masy śmietankowej: Żelatynę zalać 30ml wody i wymieszać
Mania Wypiekaniarodzince i odwiedziliśmy ich podczas urlopu nad morzem. Rodzinka zamówiła sobie drożdżówkę, ale musiało być coś jeszcze i tak powstała tarta truflowa. Tarta truflowa Składniki na spód 400 g wafelków czekoladowych (ja użyłam w polewie czekoladowej „Pryncypałki”) 120 g stopionego i przestudzonego masła lub bardzo miękkiego Składniki na krem 250-330 ml. schłodzonej kremówki 30% 250 g schłodzonego(...)serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej czekolady – 90% kakao 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: cukierki czekoladowe trufle sztuk kilka Przygotowanie Wafelki rozdrabniamy na pył/mąkę (ja robię to za pomocą blendera). Następnie dodajemy do nich masło i mieszamy aż całość się połączy. Tak przygotowaną masą wykładamy formę do tarty o średnicy 24 cm dokładnie dociskając. Wkładamy
Kocham Czekoladętwarogu 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100g masła 100g herbatników + 100g wafelków czekoladowych, starta czekolada do posypania Herbatniki i wafelki kruszymy na pył. Masło rozpuszczamy, dodajemy pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy. Herbatnikami wyklejamy tortownicę. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej
Kocham Czekoladęmielonego twarogu z wiaderka 2 budynie waniliowe 4 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżki masła 1 duża garść rodzynek 200 – 300 gram wafelków czekoladowych 1 łyżka masła Dodatkowo: puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym 1 duża garść słonych orzeszków Do rondla lub garnka dodajemy: twaróg, suche budynie, cukry, żółtka, 2 łyżki masła, rodzynki. Wszystko mieszamy(...)małym ogniu. Gotujemy nie dłużej niż 10 minut. Wafelki miksujemy na pył. Do rondelka dodajemy łyżkę masła, do rozpuszczonego wsypujemy ciastka, mieszamy. Blaszkę wykładamy cisteczkową półsypką masą. Na ciastka wlewamy gotową masę twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż 25 minutach
Kocham Czekoladęurozmaicić tak pięknie zapowiadającą się niedzielę, przygotowałam deser, wykorzystując część przepisu Dorotus . Ponieważ moje dzieci bardzo lubią wafelki Knoppers, szukałam pomysłu, który najbardziej będzie zbliżony do oryginału. I znalazłam, choć musiałam go nieco dostosować do naszych upodobań. Zrezygnowałam z mlecznej warstwy, a wafle przełożyłam kremem orzechowym. Aby wafelki były naprawdę smaczne, trzeba pamiętać o kilku rzeczach. Najpierw orzechy. Muszą
W mojej kuchni