rondelku topimy margarynę, dodajemy kakao, cukier puder, olejek rumowy i rum. Cały czas mieszamy na małym ogniu, żeby się nie przypaliło. W ciepłej polewie zanurzać przygotowane wcześniej i schłodzone wafelki. Pozostawić na stojąco do stężenia polewy, po czym rozpuścić białą czekoladę, polać z jednej strony i posypać orzeszkami
Kuchnia w czekoladziemojej rodzinie tradycją było robienie do wafli kremu z dodatkiem kakao, postanowiłam to zmienić, więc zaszalałam i tak powstały wafelki kokosowe z białą czekoladą :) Składniki: 250g margaryny 1 szklanka cukru ½ szklanki mleka 250g mleka w proszku np. granulowanego 2 łyżeczki cukru waniliowego lub 2/3 olejku waniliowego 100g białej czekolady ½ szklanki kokosu Ewentualnie 2 łyżki zmielonych migdałów lub płatków migdałowych
Smakowy Rajwiem w którym roku została wydana, gdyż została z niej tylko pewna część. Na pewno jest bardzo stara, bo z tego co wiem dziadek korzystał z niej w młodości. Wafelki Pischinger zachwycą szczególnie amatorów gorzkiej czekolady :) Składniki: 250g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki cukru (60g) 3 łyżki gorzkiego kakao (pełne) 1 szklanka orzechów lub migdałów ok. 120g
Smakowy RajInspiracją do zrobieni tego waflowego tortu, była książka z przepisami dziadka mojego męża, o której wspominałam przy poprzednim przepisie na wafle Pischinger . Wafelki są mocno czekoladowe, dwukolorowe, mięciutkie i po prostu rozpływające się w ustach. Byłam mocno zaskoczona, że aż tak dobre wyszły. Kształtem ten torcik przypomina trochę tort Wedlowski, ale w smaku i konsystencji są zupełnie inne. W każdym
Smakowy Rajnastępnie przekładamy wafle. Przełożone wafle przykrywamy folią lub papierem, przyciskamy ciężką deską lub taboretem i pozostawiamy tak na kilka godzin, by wafle dobrze się z sobą złączyły. Gotowe wafelki kroimy ostrym nożem w dowolne kształty np. kwadraty. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także
Smakowy Rajjego końca. Wafel zwijamy w rulon i pozostawiamy na kilka godzin w zimnym miejscu, by warstwy się zlepiły. Na koniec roladę kroimy ostrym nożem jak sushi. Ps. Takie wafelki najlepiej przechowywać szczelnie zapakowane w folię w lodówce. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także
Smakowy Rajdość że bezowa słodycz, nie dość że chrupiący wafelek, to jeszcze głębia smaku orzechów włoskich. Mazurek z orzechową bezą to mój wielkanocny faworyt. Wypiek nie jest tak ciężki jak większość mazurków wielkanocnych na spodzie z kruchego ciasta. Wersja orzechowo – bezowa jest puszysta jak obłoczek, nieco chrupiąca. Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, nasz blog świętował niedawno swoje pierwsze urodziny. Przez
ProstePesto.plmiksując na małych obrotach dodawać masę orzechową, zmiksować tylko do połączenia. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło na 12 godzin. Można smarować tym kremem wszystko: wafelki, bułki, chleb, biszkopty, naleśniki, gofry, placki, można też wyjadać bezpośrednio ze słoika… tak jak Nutellę ;-) Smacznego! Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno
moj przepis nacukierków michałków 5 łyżek kakao 5 łyżek wiórków kokosowych Poncz: 1 szkl gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny Dekoracja: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady łyżka oleju wafelki, bezy itp. Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać partiami cukier i ucierać aż masa będzie szklista i lśniąca. Nadal ucierając dodawać po jednym żółtku. Mąki przesiać
Smakołyki Asimiksując na małych obrotach dodawać masę orzechową, zmiksować tylko do połączenia. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło na 12 godzin. Można smarować tym kremem wszystko: wafelki, bułki, chleb, biszkopty, naleśniki, gofry, placki, można też wyjadać bezpośrednio ze słoika… tak jak Nutellę ;-) Smacznego! Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno .pf-button.pf
moj przepis naPrzepis na ciasto sypane na herbatnikach - bez pieczenia Blaszkę wyłóż folią spożywczą z naddatkiem, tak aby później można było zawinąć szczelnie ciasto. Miałam 230 g jasnych ciastek ( herbatniki, wafelki, kubki, rurki waflowe, biszkopty, kilka krakersów), a pozostałe to ciemne ciastka z których zrobiłam dekorację na wierzchu. W sumie ciastek było 250 g. Możesz użyć samych jasnych lub mieszanych
Dieta moja pasjaprodukt, z którym najbardziej kojarzy mi się zarówno smak, jak i konsystencja tego rajskiego mleczka, to byłyby to tzw. ciepłe lody. No ale to w sumie podobny smak, tylko wafelka brakuje… Jedno jest pewne – efekt końcowy jest przepyszny i tego się trzymajmy… Alluloza – najlepszy wybór do pianek i do karmelu To, co umożliwiło mi wykonanie tego
Modern Cave Girlprodukt, z którym najbardziej kojarzy mi się zarówno smak, jak i konsystencja tego rajskiego mleczka, to byłyby to tzw. ciepłe lody. No ale to w sumie podobny smak, tylko wafelka brakuje… Jedno jest pewne – efekt końcowy jest przepyszny i tego się trzymajmy… Alluloza – najlepszy wybór do pianek i do karmelu To, co umożliwiło mi wykonanie tego
Modern Cave GirlWafelkowe mielone Idealny sposób na zaskoczenie gości czymś nowym, mielone kotlety z kapustą, pieczarkami w wafelku, dacie się skusić? Składniki: · 2 duże wafle tortowe · 30 dag mięsa mielonego · 3 całe jajka · 1 łyżka bułki tartej oraz
Kulinarna Chwilaoraz przyprawami i pieczemy przez 15 minut. Pomarańczę filetujemy, składniki na dressing dokładnie mieszamy. Na talerz wykładamy umyty szpinak, upieczoną ciecierzycę, pomarańczę, a całość polewamy sosem i podajemy z wafelkami. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł Sałatka ze szpinakiem, pieczoną ciecierzycą, pomarańczami i dressingiem orzechowym pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog