Wafelki miodowo-orzechowe w czekoladzie

Wafelki miodowo-orzechowe w czekoladzie

Wafelki miodowo-orzechowe w czekoladzie

Wafelki w smaku inne niż tradycyjne. Składniki może i nie są tanie, ale warto zrobić dla smaku! Pyszności! Co nam trzeba? Opakowanie wafli do przełożenia: 200 g masła 8 łyżek miodu 8 łyżek masła orzechowego 4 łyżki mleka w proszku polewa: czubata łyżka oleju kokosowego (jak brak to masła) 150g czekolady deserowej płatki migdałowe do posypania Robimy! Rozpuszczamy w garnuszku masełko, dodajmy miód, mleko w proszku, rozpuszczamy często mieszając, nie gotujemy! Na koniec dajemy masło orzechowe. Rozpuszczamy, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wafle, masło orzechowe, wafelki, ciasto, desery, deser, ciasto kokosowe

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.