Idealnie chrupiąca skórka i soczyste mięso.. Pieczone udka kaczki to świetny pomysł na wspaniały obiad na co dzień i od święta. Zobacz jak w prosty i szybki sposób przygotować najpyszniejsze kacze nogi. - mieszanka naturalnych przypraw - idealnie chrupiąca skórka - prosty sposób na świetny efekt wizualny
AniaGotuje.ploraz kotlety siekane z cukinią ), bo tak samo jak one składają się z siekanych kawałków filetów z piersi kurczaka. Wedle uznania możecie do ich wykonania użyć również filetów z udek kurczaka (czyli bez kości i skóry), ale wersja z piersią kurczaka jest ciut delikatniejsza. Niebawem na blogu pojawi się także przepis na kotlety mielone drobiowe, które mam nadzieję również
Kulinarne Przebojeziemniaki gotowane na kuchni kaflowej - żadne ugotowane teraz ziemniaki nie są w stanie smakować tak jak wtedy... Barszcz można przygotować postny - czyli typowo wigilijny. Można też ugotować na rosole, udkach, wędzonce itp. U mnie na zdjęciach właśnie w bogatszej wersji ;-) Wtedy świetnie smakuje z paluszkami z kminkiem, pasztecikami z mięsem czy kapuśniaczkami. Składniki: duża garść suszonych grzybów - najlepsze borowiki
Kuchnia domowa Aniwersji oprócz kurczaka są upieczone na czarno papryki – dla koloru i zdrowia. Użyliśmy polędwiczek drobiowych, bo są delikatne i szybko się smażą standardowo stosuje się natomiast mięso z udek. Zamiast nich możecie wykorzystać filety z kurczaka lub indyka. W sklepie możecie kupić gotowy sos teriyaki, ale akurat do tego dania nie jest on potrzebny. Składniki: 500 g polędwiczek
Niedzielny kucharzochotę zaskoczyć swoich domowników lub gości to koniecznie ją przygotujcie. Bardzo szybko znika i wszystkim smakuje. Więcej przepisów na rozmaite sałatki znajdziecie na moim blogu. Składniki 2 wędzone udka z kurczaka 4 ugotowane na twardo jajka 2 duże ugotowane marchewki 1 duży ugotowany burak 300 g majonezu 120 g żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 łyżki ziaren słonecznika
O kuchni z uczuciemdelikatniejsze i aromatyczne. A więc, do dzieła! Składniki: Na marynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, pieprz. 500 gramów piersi z kurczaka lub fileta z udek. Ciasto: dwa jajka, pół szklanki mleka, cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli. Panierka: dwie szklanki mąki pszennej, kopiasta łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego
Kulinarna Polskaprzede wszystkim pyszny pomysł na obiad. Idealnie pasyje do kaszy, ziemniaków czy ryżu. Ja podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Składniki: 5 udek z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskie 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia majeranek słodka czerwona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć
magiczna kuchnia Kasiwielkości pokrojone w kostkę – ok. 500g 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego pół łyżeczki soli pół łyżeczki tymianku Składniki na kurczaka: 3 ćwiartki z kurczaka (3 udka + 3 podudzia) 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 250g
Kulinarne Przebojechrupiącą papryką stanowi przepyszne danie. A do tego lekko pikantny sos curry – mniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z gotowanym kurczakiem w sosie curry – Składniki: 250g gotowanego kurczaka (udek, podudzi, filetów z piersi; u mnie pozostałość po gotowaniu rosołu) pół puszki kukurydzy konserwowej – 140g po odsączeniu 1 średni ogórek zielony – 200g 1 mała papryka czerwona
Kulinarne Przebojedelikatny i miękki, można go rozsmarowywać na pieczywie. Dobrymi dodatkami do pasztetu z gęsi ze śliwką będzie chrzan, ogórki kiszone, korniszony. Składniki: 60 dkg gotowanej gęsiny (mięso z 2 udek) 12 suszonych śliwek lub wędzonych śliwek 2 ugotowane marchewki 2 ugotowane pietruszki 1 duża cebula 1/3 kostki masła 2 jajka 1 łyżka suszonego majeranku 1-2 łyżeczki pieprzu ziołowego
Codziennik Kuchennydanie dietetyczne, ale raz na jakiś czas wielbiciele tego gatunku mięsa mogą sobie pozwolić na taką zachciankę. Zapewniam że warto. A was zapraszam do obejrzenia filmiku jak zrobić takie udka z gęsi i przygotowania ich nie tylko ma Marcina, ale także na najbliższe święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc. Film powstał dzięki agencji Mucha nie siada . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNajlepiej rozebrać samemu całego kurczaka i poukładać osobno każdy rodzaj mięsa, obranego ze skóry i oddzielonego od kości. Skórę też odłożyć osobno. Równie dobrze można użyć samych udek, albo samych piersi. Jak kto woli. Składniki: mięso z kurczaka sos teriyaki sos sojowy dymka świeży imbir czarny sezam Mieso i skórę – nie mieszając rodzajów – zamarynować w sosie teriyaki wymieszanym
stajnia gołębie od kuchnimostek i żebra. Skośne stawy przy mostku nadciąć, wyłamać i przeciąć. Odciąć mięso od łopatek i tu uważać, aby nie przeciąć skóry. Wyciągnąć korpus przez kuper. Ja zostawiłam kości udek. Cały czas należy ostrożnie przecinać błony tak, aby mięso pozostawało przy skórze, a nóż cały czas ocierał się o powierzchnię kości
królestwo garówpuszki , plus jakiś pomidor.. Voil’a i zupa dnia gotowa ! Co smaczniejsze spisuję i publikuję , ot cała tajemnica Składniki : 2 korpusy z kurczaka ( można użyć skrzydełek lub udek , ja preferuję szkielety taki bulion jest zawsze bardziej aromatyczny a korpusy po filetowaniu nie marnują się ) 4 pomidory , duże , mięsiste 1/2 opakowania mix roślin strączkowych ( biała,czerwona fasolka , soczewica zielona
Ogrodnik w podróży