udka - 4428 przepisów (strona:175/296)

Łatwy kurczak w sosie satay / Easy satay chicken 236

masła orzechowego 1 1/4 łyżki brązowego cukru 1 1/4 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego szczypta soli 4 podudzia z kurczaka lub 2 udka podzielone na podudzia i pałki olej do smażenia Składniki na sos: 1×400 ml puszka mleka kokosowego 1/4 szklanki masła orzechowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego

karmelowy
Ramen – japońska zupa 321

moja dzisiejsza propozycja japońskiej zupy ramen. Przygotowanie jej to dla mnie za każdym razem inna wariacja dodatków. Składniki na ramen dla 4 osób: Składniki na rosół: 300 g udek z kurczaka 200 g porcji rosołowej wołowej 200g szynki wieprzowej ½ korzenia selera 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 10 cm pora 2 cm świeżego imbiru kilka ziaren pieprzu czarnego kilka liści

Kierunekuchnia
Zupa soczewicowa 169

warzywami krojonymi w kostkę zamiast startymi, wtedy należy je gotować dłużej ok. 30-40 minut. Można ją także uprościć zmniejszając ilość warzyw oraz używając mięsa z piersi kurczaka zamiast udek, możliwe jest wtedy przygotowanie tej zupy nawet w 20 minut. Koszt: około 15 zł za 8 porcji

Tanie przepisy studenckie
Skrzydełka KFC-Hot Wings 160

pewno KFC ma swoja specjalna opatentowana panierkę Ale nie !!! Naprawdę można to odtworzyć w warunkach domowych . Jest jednak rzecz która przykula moja uwagę surowe skrzydła czy udka  gotowe w 10-15 min moim zdaniem to się nie uda , jeśli są grube będą surowe przy kości. 10 czy 15 ??? Przecież to 5 minut smażenia dodatkowego na głębokim tłuszczu Niektórzy

Viola cooks with passion
Domowe marynaty do kurczaka 127

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku  łyżka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kuminu Jogurtowa

The Slow Life Wife
WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY 153

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 Składniki podstawowe: 2 placki tortilli wieloziarnistej, 2 garście rukoli, 2 pałki lub udka z kurczaka (wcześniej ugotowane), kawałek czerwonej papryki, po 1/2 pepperoni czerwonej i zielonej (opcjonalnie). Składniki pasty: 150 g ciecierzycy z puszki, 2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów, łyżka wody

JejKuchnia
Pieczona gęś 94

Pieczona gęś Wykwintny obiad lub uroczysta kolacja - przedstawiam przepis na pieczoną gęś.  Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami lub kluskami śląskimi. 🍗🍲😋 Składniki: - gęś (porcje: 2 udka i pierś) - 5 jabłek - garść żurawiny - parę suszonych śliwek i rodzynek - olej rzepakowy - 8 łyżek - liść laurowy  - ziele angielskie - sól himalajska - pieprz ziołowy - majeranek - zioła toskańskie (opcjonalnie) - 4 ząbki czosnku Sposób przygotowania: - porcje

MintTaste
Zupa cytrynowa 156

wcześniej nie gotowałam zupy cytrynowej..a dziś właśnie taką zrobiłam..no i pyszna wyszła. 1 por  1 -2 łodygi selera naciowego domowa wegeta sól,listek , ziele skrzydełka lub udka z kurczaka 1/2 szkl. makaronu orzo (w kształcie ziarenek ryżu) 2-4 łyżki soku z cytryny koperek Do garnka wlać wodę , włożyć kurczaka i przyprawy.Gotować , zbierając szumowiny.Por pokroić

Moje domowe kucharzenie
Kurczak w sosie z suszonych pomidorów 120

przygotowanie sprawia, że są przyjemnie miękkie i pełne smaku. Kapary są w tym zestawieniu genialne. Potrzebujemy: 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 udka z kurczaka 1 szklanka wody 3 łyżki podsuszanych pomidorów z kaparami w oliwie z oliwek LaSelva szczypta rozmarynu szczypta tymianku 1 łyżeczka naturalnej, gruboziarnistej soli morskiej LaSelva pieprz Na patelni rozgrzewamy

MamaOskarka
Paluchy drobiowo-serowe 772

lekko suche – wszak to delikatne, chude mięso drobiowe, ale oczywiście na wszystko jest jakaś rada – najlepiej jest użyć mięsa mielonego zarówno z piersi kurczaka jak i udek:) 500-800 g mielonego mięsa drobiowego 100 g sera z niebieską pleśnią (np lazur błękitny) 200 g mozzarelli 2 jajka koperek bułka tarta sól, pieprz, gałka muszkatołowa Mozzarellę, po osączeniu

Smaki Na Talerzu
Esencjonalny rosół bazowy 133

przez co najmniej miesiąc. Przeczytaj nasz poradnik jak mrozić jedzenie oraz poradnik jak przechowywać mięso . Składniki: Mięso : 1 kg antrykotu 0,5 kg szpondra 40 dag żeberek cielęcych 2 udka z kurczaka Warzywa : 5 marchewek 3 pietruszki Mały seler lub pół większego 2 ząbki czosnku Cebula Sól 4 liście laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego Przygotowanie: Krok 1 Obierz warzywa

Niedzielny kucharz
Esencjonalny rosół 142

przez co najmniej miesiąc. Przeczytaj nasz poradnik jak mrozić jedzenie oraz poradnik jak przechowywać mięso . Składniki: Mięso : 1 kg antrykotu 0,5 kg szpondra 40 dag żeberek cielęcych 2 udka z kurczaka Warzywa : 5 marchewek 3 pietruszki Mały seler lub pół większego 2 ząbki czosnku Cebula Sól 4 liście laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego Przygotowanie: Obierz warzywa i ułóż

Niedzielny kucharz
Domowe marynaty do kurczaka 110

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku  łyżka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kuminu Jogurtowa

The Slow Life Wife
Risotto 140

pieprz Do przygotowania ryżu 1,2 l bulionu 100g masła Risotto Wykonanie: Cebulę obrać i drobno posiekać, po czym razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem przesmażyć na oleju. Dodać udka kurczaka, oraz filet oprószone solą oraz pieprzem i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Papryki umyć, osuszyć, a po usunięciu gniazd, nasiennych pokroić w małe kawałki. Kiełbasę pokroić na bardzo

Pomysłowa kuchnia
Tarta francuska z kurczakiem 134

moje gotowanie. W domu gotuję wszystkiego po prochu i nigdy nie jestem w stanie określić jakie danie jest moim ulubionym. Nie będę dla Was robić żabich udek czy ślimaków, które notabene ubóstwiam. Proponuję bardziej przyziemną potrawę. Jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej, czyli tartę. Moja propozycja to tarta na kruchym cieście z porami, kurczakiem i boczkiem. Oczywiście tarty mogą być

mecooks

Proponowane wyszukiwania