dodatek śliwki i jabłko. Czyli kurczak na słodko, owocowo i z cynamonowym aromatem... Obawy okazały się płonne - zjedli i się oblizali. ;) Składniki: 500 g filetów z udek kurczaka 2 dymki 12 suszonych śliwek 1 jabłko 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kurkumy 1/4 szklanki białego wina 1/4 szklanki bulionu sól oliwa 3 garście młodego szpinaku Wykonanie: Filety pokroić
zadanie-gotowanieCIASTO: mąka pszenna - 40 dag mleko ciepłe - 3/4 szkl drożdże świeże- 3 dag sól- szczypta oliwa - 2 łyżki FARSZ: udka z kurczaka - 40-50 dag przyprawa do drobiu olej papryka czerwona - 1 szt papryka żółta - 1/2 szt mozzarella - 20 dag SOS: koncentrat pomidorowy - 20 dag oliwa - 3 łyżki czosnek - 2 ząbki sól -szczypta pieprz- szczypta cukier - szczypta bazylia suszona - szczypta
Camilla w kuchnimożna usmażyć nasze proste placki ziemniaczane i je podać z nadzieniem jak do tortilli. Jak pomyślałam, tak też zrobiłam. 😋 plaski ziemniaczane przepis ---- > TU Nadzienie: wędzone udko kurczaka 2 garści szatkowanej kapusty pekińskiej cebula papryki w różnych kolorach 0,5 zielonego ogórka Sos: kubek gęstego jogurtu łyżka majonezu ząbek czosku sól i pieprz do smaku łyżka ostrej
Dieta moja pasjaMoja ulubiona zupka, najlepsza z kromką świeżo upieczonego chleba. Polecam :) SKŁADNIKI : 2 udka lub skrzydełka 1 duża marchew kawałek selera kawałek pora 3-4 ziemniaki 1 jajko, mąka liść laurowy, po 2 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego sól, pieprz, zioła prowansalskie natka pietruszki, koperek ewentualnie śmietana i mąka do zagęszczenia WYKONANIE : Mięso zalewamy zimną wodą i powoli gotujemy. Gdy będzie
Pani na deserWszelkie syte zupy są mile widziane o tej porze roku. Jeśli lubicie fasolkę po bretońsku, to i taka zupa przypadnie Wam do gustu. Składniki: wywar na skrzydełkach lub udku 1 marchewka 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1 laska kiełbasy zwyczajnej ziele angielskie liść laurowy słodka mielona papryka ostra mielona papryka koncentrat pomidorowy majeranek 1 puszka czerwonej
Kuchnia domowa Aniobiad. Potrawka z gotowanego mięsa drobiowego to danie, które kojarzy mi się z dzieciństwem, to danie to pozytywne wspomnienie z tego okresu. Zamiast piersi indyka można ugotować skrzydła indyka udko . Indyka w potrawce i kurczaka w potrawce uwielbia mój syn . Gdy przyjeżdża do domu to chce jeść naprzemiennie drób w potrawce, gołąbki i ruskie pierogi.Pracy przy przygotowania potrawki z indyka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękroimy w piórka i razem z porem szklimy na rozgrzanej patelni z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Aby zupa była naprawdę smaczna i aromatyczna przygotowujemy prawdziwy bulion drobiowy z kurczaka(udka, skrzydełka, porcje rosołowe) oraz warzyw i ziół. Do garnka z bulionem drobiowo – warzywnym przekładamy zeszkloną cebulę wraz z porem, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, i gotujemy
Księga-Smakutemperaturę zupy pod nią – uważajcie, żeby się przy jedzeniu dotkliwie nie poparzyć. SKŁADNIKI 8 porcji, z dolewkami 2,5 litra wody źródlanej 900g kurczaka z wolnego wybiegu – podudzia, pałki, udka – z kośćmi i ze skórą 600g mięsnych żeberek wieprzowych (8 sztuk) 10g suszonych grzybów shiitake 1 średnia czerwona cebula, 130-150g 4 łyżki jasnego sosu sojowego 5-6 łyżek
Karo in the KitchenLubicie nadziewane roladki z kurczaka? Polecam również przepis na roladki w sosie . Roladki z mięsa kurczaka to zazwyczaj filet z piersi ale równie dobrze można je przyrządzić z odfiletowanych udek . Nadziewane roladki z kurczaka Składniki: na 4 porcje 2 duże filety z piersi kurczaka 400 g szpinaku, mrożonego 100 g feta 1 szalotka 2 ząbki czosnku sól i pieprz
codojedzeniawywar, wymieszać i odstawić na 30 minut. Gdyby zostało trochę farszu możecie go również zamrozić i zostawić na następny raz lub wykorzystać go jako farsz do kurczaka. Na przykład udek z kurczaka. Formowanie pierogów – ciasto rozwałkować cieniutko. Za pomocą dużej filiżanki wycinać kółka. Na każdym kółku położyć porcję farszu i zlepić jak wszystkie pierogi. Pierogi rozłożyć na obsypanej mąką
Kuchnia Pokoleńdrożdży 3 łyżki oliwy pół łyżeczki soli łyżeczka cukru ok 1 szkl. ciepłej wody Dodatkowo; 50 dag grzybów leśnych 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula 2 ugotowane udka z kurczaka pół szklanki zielonego groszku bazylia, oregano, sól 15 dag sera żółtego rukola i świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie; Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie i wkruszamy
Radość kipiąca uśmiechem.Niedziela = rosół. Kiedyś robiłam ten rosół bardzo często. Nie wiem dlaczego robię go tak rzadko, przecież jest taki pyszny. Składniki: 2 udka 3 marchewki 2 pieruszki 1/4 selera 1 por 1 cebula 4 ząbki czosnku garść posiekanej pietruszki makaron gwiazdeczki 2 łyżki kaszy manny 1 jajko sól pieprz Rosół gotuję jak zwykle. Do zimnej wody wkładam mięso i gotuję przez
MojaQchnia.plbardzo aromatyczna. Dodajemy tutaj między innymi cynamon czy goździki, dużo pomidorów, cebulkę i czosnek, a podajemy z plasterkami cytryny, posypane tartym serem i posiekaną natką pietruszki. Można tutaj wykorzystać udka, skrzydełka, ale najlepiej jest postawić na filet piersi, bo można podać ten naturalnie gęsty sos także do makaronów. To apetyczne danie jednak fajnie pasuje do ryżu - wtedy mamy całkiem niskokaloryczny
Poezja Smaków - blog kulinarnygrzybowej wigilijnej, która pojawiła się tylko kilka razy, bo u mnie w rejonie robi się barszcz czerwony. Dzisiaj zrobimy zupę grzybową w pysznej formie. SKŁADNIKI; - 2 udka + 2 skrzydełka z kurczaka - 1 plaster wędzonego boczku (opcjonalnie) - 4 ząbki czosnku - 3 liście laurowe - 5 małych ziemniaków pokrojonych w kostkę - 5 ziaren ziela angielskiego - 3 gałązki rozmarynu - 3 gałązki
SMYKWKUCHNIkaszą, wegetariańskie i inne. Jeśli skorzystacie z przepisu to podzielcie się opinią w komentarzach. Możecie również podać swoje uwagi czy zdjęcia. Składniki 200 g kaszy bulgur 2 wędzone udka z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik papryki konserwowej (500 g) 5 ogórków konserwowych 1 cebula 1/2 pęczka koperku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Kaszę ugotować
O kuchni z uczuciem