udka - 4428 przepisów (strona:185/296)

KURCZAK MIODOWO-CYTRYNOWY Z TYMIANKIEM 195

przepis na pysznego i soczystego kurczaka zapiekanego w marynacie miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki * sok z cytryny – 0,5 szkl * świeży tymianek

Ostra na Słodko
Cannelloni z kurczakiem barbecue 400

kurczakiem z pomidorami Cannelloni z porem, mięsem i ricottą Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym Składniki około 1/3 sosu barbecue przepis znajduje się tutaj: Domowy sos bbq 4 ugotowane udka kurczaka 100 g tartego sera emmentaler 120 ml creme fraiche lub gęstej kwaśnej śmietany 120 ml słodkiej śmietany 120 ml mleka  garść natki pietruszki około 10 rurek makaronu cannelloni

Delusional Trine
Zupa ogórkowa z ziemniakami 104

więc dziś przepis na zupę ogórkową z ziemniakami  i oczywiście z koperkiem, którego w TEJ zupie nie może zabraknąć. Składniki: 500 g skrzydełek lub 2 udka 500 g   ogórków kiszonych 5 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 selera 1/2 pora 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka koperku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 150 ml śmietany

magiczna kuchnia Kasi
Pasztet z drobiu 155

udka ok 1,5 kg 2 marchewki 1 pietruszka por ok 15 cm listek laurowy ziele angielskie sól pieprz oregano pieprz ziołowy staropolski szczypta bluszczyka kurdybanka majeranek papryka słodka niepełna szklanka kaszy manny 1 jajko Mięso myjemy, wkładamy do garnka razem z włoszczyzną, listkiem laurowym i zielem angielskim, gotujemy na wolnym ogniu jak rosół aż do miękkości. Wyjmujemy mięso

Gotowanie jest łatwe
Pasztet drobiowy 157

Domowy pasztet to trochę pracy, ale warto się trochę pomęczyć. Przepis mojej mamy. Częstujcie się 🙂     Składniki /2 formy o wymiarach ok. 9×22 (dół blaszki)/: 7 udek kurczaka 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 marchewki pół korzenia selera Czytaj dalej... Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Pieczeń drobiowa 124

Czasami mam ochotę na coś, ale sama nie wiem na co. Zaglądam do lodówki, niby pełna, ale zjeść nie ma co. Wyjęłam pieś kurczaka, kawałek udka i sama nie wiedziałam co z tego powstanie. Zmieliłam, zobaczyłam natkę i wtedy już wiedziałam, że będzie pieczeń drobiowa! ok. 500 g zmielonej piersi kurczaka ok. 100 g zmielonego

Polska Zupa
Jogurtowe udka w przyprawach 137

jogurtu naturalnego  1 torebka przyprawy do chińszczyzny  sól do smaku  szczypta papryczki chili  1 duża cebulka  Wykonanie  Umyte i osuszone udka przekładam do miski , następnie do kubka z jogurtem dodaję naszą przyprawę do chińszczyzny i dokładnie mieszamy , kiedy mamy dokładnie wymieszane , zalewamy naszego kurczaka , następnie dokładamy cebulkę w plastrach i razem wszystko mieszamy

Mój Smak
Chińszczyzna z ryżem basmati 170

mięsa. Choć ryż dawno zawojował kuchnie świata, dla mnie jest nieodłączną częścią kuchni chińskiej. Chińszczyzna z ryżem basmati. Składniki: - 2 piersi drobiowe (bez skóry, pojedyncze) - wytrybowane mięso z 2 udek (bez skóry) - cebula czerwona - 4 szalotki - 1 papryka czerwona - kawałek białej rzepy japońskiej (daikon) - kilka ząbków czosnku (ilość według uznania) - zielona cebulka - 3 łodygi selera naciowego - sos ostrygowy - różowa sól

mojewypiekiinietylko
Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152) 374

Składniki: 600 g kiszonej kapusty z sokiem 2 łyżki miodu 2 cebule 4 ząbki czosnku 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka suszonego majeranku 600 g zmielonego mięsa z kaczych udek 100 g zmielonego łoju wołowego 150 g zmielonej łopatki wieprzowej 10 suszonych śliwek 1 jajko 1,5 szklanki kaszy pęczak 50 g masła 2 łyżki suszonej żurawiny 2 – 3 łyżki

WojnaNaSmaki.pl
Sałatka z wędzonym kurczakiem 186

jako drugie śniadanie do pracy. Robić, nie bać się - na pewno będzie smakować :-) Sałatka z wędzonym kurczakiem  SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM 300 g wędzonego kurczaka (u mnie oskubane udka) 1 słoik selera 100 g białej części pora 4 jaja na twardo 1 puszka kukurydzy 75 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz czosnek staropolski papryka wędzona Pora cienko

peggiwkuchni
Pasztet z kurczaka z żurawinami 170

zrobienia, bez kłopotu. Wspaniały, wyrazisty w smaku i ...jakże go nie zrobić, kiedy tak bardzo smakuje Składniki: ok. 1300 g ćwiartek z kurczaka (4 szt.) 200 g filetów z udek kurczaka 200 g wątróbek z kurczaka 250 g boczku wędzonego 3 średnie cebule 2 duże marchewki 1 pietruszka (korzeń) kawałek selera 150 g suszonej żurawiny kilkanaście ziarenek czarnego pieprzu

Kuchnia u Krysi
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 214

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajka, wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą i pieczarki. Dokładnie mieszamy. Na wytrybowanego kurczaka rozkładamy całe mięso mielone, upychamy je również w udka.  Mięso w miejscu przecięcia ( na grzbiecie) spinamy wykałaczkami, następnie całego kurczaka owijamy dratwą, aby nadać jemu ładny kształt. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godziny w temperaturze

Kulinarne Fantazje Marioli
SOS BARBECUE 126

Dzisiaj przepis na SOS BARBECUE, idealny do mięs przeznaczonych do upieczenia lub grillowania np.: żeberek, udek, skrzydełek, filetów drobiowych, czy schabu.  Polecam przepis na sos barbecue i mam nadzieję, że Wam się spodoba :) -------------------------------------- Liczba porcji :  ok. 350ml Czas przygotowania : 25 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 1 duża cebula 2 łyżki masła 3/4 szklanki keczupu 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu worcester

Moja Książka Kucharska
KURCZAK W POMIDORACH 129

delikatne i bardzo miękkie. Doskonały przepis do wypróbowania , polecam gorąco :) SKŁADNIKI: na 4 porcje  przygotujcie więcej - zostanie Wam na następny dzień i obiad z głowy ;) 4 porcje kurczaka (udka, skrzydełka i/ lub piersi) 4 duże jędrne pmid ory gałązka pomidorków koktajlowych do dekoracji oliwa do smażenia 2 duże ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru - startego papryczka chilli - posiekana  łyżeczka

Moja Książka Kucharska
PRAWDZIWY UKRAINSKI BARSZCZ CZERWONY Z FASOLA 167

jest genialne połączenie), solona słonina przetarta z czosnkiem lub z cebulą, jajka ugotowane na twardo, kwaśna śmietana, posiekana natka pietruszki, koperek. SKŁADNIKI: na początek wywar:  2 udka z kurczaka 300 - 400g wołowiny w kawałku  1 szklanka białej fasoli 'Jaś' (u mnie czerwona fasola) - moczona w wodzie przez noc 4 kapelusze suszonych prawdziwków 1por kawałek selera 1 korzeń pietruszki

Moja Książka Kucharska