udka - 4428 przepisów (strona:170/296)

Środa: Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona 263

Marengo walczyli Polacy z legionów Dąbrowskiego – tego od Mazurka Dąbrowskiego. 800 żołnierzy zostało tam na zawsze. Składniki: 500 g kurczaka, najlepiej po połowie piersi i filetów z udek 1/2 szklanka mąki 2 szalotki lub jedna duża cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka wina Puszka całych pomidorów 8-10 pieczarek 10-12 krewetek surowych 1 łyżka przyprawy włoskiej

Niedzielny kucharz
Sałatka z wędzonym kurczakiem i pieczarkami 151

mojego TOP 10 sałatkowego niestety nie wchodzi;) 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1/2 – 3/4 (wg upodobań) słoika grillowanej papryki konserwowej kilkanaście małych pieczarek 2 wędzone udka kurczaka 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie 2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki Mięso oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy

Smaki Na Talerzu
Pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami 191

które można przygotować bardzo szybko. Pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami Piersi z kurczaka są moją ulubioną częścią tego ptaka i sięgam po nie najczęściej. Lubię też bardzo udka ale myślę, iż mięso z piersi ma więcej zastosowań. Nie tylko można je panierować, można je także grillować, podawać w sałatkach, z makaronem. Sprawdza się przygotowane na wiele sposobów. Kiedy

mecooks
Jak przygotować wigilijną kolację 111

szefa kuchni, dlatego miałem oko na wszystkie potrawy. Oprócz dań typowo wigilijnych przygotowywaliśmy też nasze ulubione świąteczne potrawy na kolejne dni - roladki z kluskami śląskimi i kapustą modrą oraz udka z gęsi. Pomimo podziału pracy w domu zawsze panowała przyjemna przedświąteczna krzątanina. Dzisiejsze panie domu to najczęściej kobiety aktywne zawodowo, które cenią swój czas. Jak ułatwić sobie przygotowania do świąt

Cztery Fajery
Kurczak w marynacie teriyaki 137

gotowy sos lub marynatę teriyaki można kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Tam też dostępny jest mirin i olej sezamowy Kurczak w marynacie teriyaki proporcje dla dwóch osób 2 udka z kurczaka  lub dwa filety z piersi kurczaka Jak zrobić kurczaka w marynacie teriyaki Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem i obficie posmarować marynatą. Odstawić do lodówki na kilka godzin

Cztery Fajery
KURCZAK NA RYŻU W WERSJI FIT 246

jednogarnkowe”, robiące się samo, to już „poezja” dla każdej zapracowanej osoby Jednym słowem ideał KURCZAK NA RYŻU W WERSJI FIT: mięso z kurczaka ( mogą to być skrzydełka, udka kto co lubi ) 200g ryżu Basmati 2 cebule 4-5 pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1-2 łyżki oliwy z oliwek przyprawy:sól, pieprz, papryka czerwona, papryka

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Pasztet drobiowy z rosołu 126

kremowy, dobrze doprawiony pasztet z dodatkiem mięsa drobiowego i dużą ilością warzyw! My jesteśmy nim zachwyceni. Idealny pomysł na wykorzystanie warzyw i mięsa po niedzielnym rosole. Z rosołu: 1 udko 1 podudzie 1 porcja rosołowa Kawałek selera 5 marchewek 1 korzeń pietruszki Dodatkowo: 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej (bez soli) 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej

VioletoweKucharzenie
Drobiowe muffiny 148

jednak za sprawą granulowanego czosnku, suszonych pomidorów, natki pietruszki i parmezanu, bardzo aromatyczne. Polecam:) Na 16 drobiowych muffinek: 800-900 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej z piersi i udek – nie wyjdą tak suche jak z samych piersi) 2 cebule 2 jajka 6-7 suszonych pomidorów 80 g tartego parmezanu 1 kulka mozzarelli 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

Smaki Na Talerzu
Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim 108

użyć takich grzybów, jakie akurat są dostępne. Jeżeli nie macie odpowiedniej patelni, trzeba po prostu usmażone składniki przenieść do naczynia żaroodpornego. Też wyjdzie smacznie. Polecam!  składniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i  pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu

Stare Gary
Obiad na niedzielę: Kurczak pepsi-coca-cola 128

maślanka, czyli zmiękczającą mięso. Z tą różnicą, że mięso jest później delikatne, lekko słodkie o wyczuwalnym, choć bardzo odległym posmaku znanego napoju. W coli można zamarynować piersi, udka i skrzydełka z kurczaka. Generalnie przeważają przepisy na smażone mięso, wcześniej zapanierowane w mące z przyprawami, ale kurczska można też spokojnie upiec w piekarniku. Przepis pochodzi z serwisu nytimes.com. Składniki: Podwójna pierś

Niedzielny kucharz
Udka kurczaka z kminek rzymskim, duszone w pomidorach 141

aromatu, doskonale współgrającego z pomidorami.  Danie nie jest pracochłonne i jest szybkie w wykonaniu.  Idealne na niedzielny obiad, kiedy nie chcemy za dużo stać przy garach 😋 Składniki: udka z kurczaka - mogą być podudzia, pałki lub ćwiartki przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka słodka i ostra, czosnek granulowany, szczypta kminu rzymskiego, kilka kropel ostrego sosu Worchester puszka pomidorów pelati - mogą

Ze smakiem bez glutenu
Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim 173

użyć takich grzybów, jakie akurat są dostępne. Jeżeli nie macie odpowiedniej patelni, trzeba po prostu usmażone składniki przenieść do naczynia żaroodpornego. Też wyjdzie smacznie. Polecam!  składniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i  pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu

Stare Gary
Ogórki w miodzie – do słoików na zimę 4280

przepisy z miodem: Skrzydełka W Miodzie I Keczupie Biała Kiełbasa Pieczona W Musztardowo-Miodowej Marynacie Pierś Z Kurczaka W Sosie Cebulowo-Miodowym Karkówka W Miodzie Zdrowe Batoniki Marchewkowe Kacze Udka Pieczone W Pomarańczowej Marynacie Biała Kiełbasa Na Grilla Artykuł Ogórki w miodzie – do słoików na zimę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Wrorek: Kurczak po koreańsku 156

niesamowicie przypadł do gustu patent stosowany w Korei, prosty a bardzo skuteczny. Dakgangjeong – bo tak się nazywa – to smażony, chrupiący kurczak w słodko- słonej glazurze. Skrzydełka, albo udka wcześniej można zamarynować w mieszance sosu sojowego, octu ryżowego, miodu i czosnku, potem usmażyć, a na koniec obtoczyć w glazurze, ale można też pójść na skróty, pominąć etap marynowania

Niedzielny kucharz
Faszerowana cyklantera 175

200g owoców cyklantery (achocha, dziki ogórek) 200 g mięsa mielonego z udek kurczaka 1 małe jajko sól pieprz pół małej cebuli natka pietruszki 2 pomidory 1 papryka kawałek cukinii ok 100 g 1 cebula sól pieprz zioła i przyprawy (według upodobań) ja daję hyzop, kurdybanek, majeranek, oregano. Cyklanterę przecinamy wzdłuż i wyjmujemy gniazda nasienne. Mięso mieszamy z posiekaną cebulką jajkiem

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania