Zupa jarzynowa z młodą kapustą, kalafiorem i koperkiem

Zupa jarzynowa z młodą kapustą, kalafiorem i koperkiem

Zupa jarzynowa z młodą kapustą, kalafiorem i koperkiem

Tę zupę zawsze robię na początek sezonu na młode warzywa:). Pachnie wiosną i jest miłą odmianą po typowo zimowych, cięższych zupach. 1 udko z kurczaka 1/2 kalafiora 1/2 młodej kapusty 2 młode marchewki 1 pietruszka  2 łodygi młodego selera naciowego 3 młode ziemniaki  1 młody por 1 pęczek koperku sól, pieprz, vegeta 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę skrobiemy, wraz z porem i selerem naciowym kroimy w plasterki. Ziemniaki skrobiemy lub dokładnie mujemy i kro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.