uda z kurczaka - 1592 przepisów (strona:32/107)

Wiosenne rollsy z kurczakiem 157

nadaje charakteru. Żadna filozofia! Ale spróbujcie zwinąć rollsa z papieru ryżowego i nie uszkodzić ani jednego! To dopiero sztuka! Oczywiście mi się nie udało i dwa z dziesięciu "wsunęłam" tuż po przygotowaniu. Chrupkie warzywa, soczysty kurczak otoczony naturalną przyprawą Vegeta Natur, bez dodatku glutaminianu sodu, stanowią spójną całość i doskonale sprawdzą się jako fastfoodowa przekąska podczas rodzinnych i przyjacielskich spotkań

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone ćwiartki z kurczaka 166

Składniki: - 3 ćwiartki z kurczaka - 3-4 łyżki oleju - 2 łyżki ostrej przyprawy do pieczonego kurczaka Prymat - pół łyżeczki czosnku granulowanego - łyżeczka tymianku Przygotowanie: Cwiartki rozdzielić na uda i podudzia, umyć, oczyścić. Z przypraw i tłuszczu zrobić marynatę i wysmarować nią mięso. Odstawić do lodówki na 1-2h. Piec w 180st przez ok. 60 minut

Kulinarne blogowanie
Kociołek ranczerski z kurczakiem i fasolą. 245

się jakoś udało wymyślić amerykańskie hasło tygodnia zupełnie zapominając, że to właśnie tak ważny tydzień dla USA. Na dodatek hasło dotyczy Ameryki wiejskiej i prowincjonalnej. Hm, wpisałem się w klimat, kurczę. Kurczę? To jednak przede wszystkim smaczne jedzenie. Tu i tam. Kiedyś i dzisiaj. Tłumy uwielbiają kurczaki. Pisaliśmy już o tym, że "prostota i minimalna ilość składników...". Co jednak

zadanie-gotowanie
Kurczak zapiekany z warzywami i podwójnym serem 173

Ostatnio bardzo trudno mi wygospodarować trochę czasu na pisanie, ale dziś się udało:) Na dodatek nie będę Wam słodzić tylko polecę coś konkretnego! Delikatny kurczak zapiekany z duszonymi warzywami i pokryty podwójną porcją sera... Pychota! Możecie sobie wszystko przygotować dzień wcześniej i tylko zapiec tuż przed podaniem.    Składniki:    600g filetu z piersi kurczaka,  zielona papryka

Z miłości do słodkości
Makrela w teriyaki 200

postawmy na teriyaki dobrej jakości. Marynata będzie się też świetnie komponowała z podobnie przyrządzonym łososiem, pstrągiem łososiowym, halibutem czy nawet filetem z kurczaka. Makrela w teriyaki (4 porcje): 2 świeże makrele (lub jeśli się uda kupić – 4 filety) 400 g makaronu soba lub ryżowych wstążek 200 ml marynaty teriyaki (najlepiej z przepisu niżej) pęczek dymki (białe i zielone

Poezja smaku
Pierś z kurczaka zapiekana z ryżem i cebulą (porcja - ok. 420 kcal) 219

Pieczemy 1h - 1 h 20 min w 175 stopniach.  2. Jakieś 15 minut przed końcem możemy wszystko zamieszać (jak kawałki kurczaka będą się przypiekać). Kaloryczność: porcja (zdjęcie) - ok. 420 kcal   Smacznego! :)  I udanej majówki

Malowane smakiem
Kurczak Generała Tso 694

Jest to jedno z najbardziej   popularnych dań serwowanych w chińskich restauracjach w Stanach Zjednoczonych.   Kurczaka Generała Tso spróbowałam właśnie podczas pobytu w USA i od tej pory jest to moje ulubione danie. Po prostu nie można się nim znudzić J Potrafiliśmy zamawiać je co drugi dzień przez 4 miesiące i dalej   nie mieliśmy dość!   Była(...)potrawie.   Właśnie dlatego spróbowałam sama odtworzyć ten smak. Korzystałam z różnych przepisów na Youtube i po kilku nieudanych próbach udało mi się osiągnąć zamierzony efekt.   Danie jest naprawdę wyśmienite i   warto go spróbować . Kurczak Generała Tso       Składniki: ·        2 piersi z kurczaka

Mania Gotowania
Kurczak po Blondyńsku! :D 291

chińszczyzna. Postawiłam na humorystyczną nazwę, taką z przymrużeniem oka. Dokładnie tak samo jak to kiedyś zrobiłam wymyślając nazwę mojego bloga. Tak więc kurczak po blondyńsku, czyli po mojemu jest pyszny! Debiut z kaszą bulgur uważam za udany. Kasza bulgur - nie jestem ekspertem w dziedzinie kasz, rzadko je jadamy, ta jednak pozostanie z nami na dłużej. Dziecko co kasz nie znosi(...)można kupić bulgur? Ameryki nie odkryję, oczywiście, że naleźć można ją w sklepie SKWORCU .  Składniki na 3 -4 osoby: 1 szklanka kaszy bulgur Skworcu 1 duży filet z kurczaka 1/2 opakowania mrożonej mieszanki chińskiej Mroźna Kraina (sklep Biedronka) - ta mieszanka zawiera pędy bambusa, grzybki mun, marchew,paprykę, por duża łyżka masła sól prowansalska Kamis mieszanka ognista w młynku Kamis

Blondynka Gotuje
uda kurczaka z piekarnika z pesto peperroncino,curry,papryką wędzoną... 185

łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, sok z cytryny 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki każde udo umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przeciąć na 2 części pozostałe składniki dobrze wymieszać i natrzeć dokładnie kurczaka, w naczyniu żaroodpornym schować na kilka godzin do lodówki aby smaki się przegryzły piec pod przykryciem w temperaturze 200 C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Pierś z kurczaka z nadzieniem słodko - kwaśnym z parowaru 257

curry  Kiwi kroimy na plasterki, a mandarynki obieramy i rozczłonkujemy na kawałki.    Filet z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy i wycinamy kieszonkę. W otwór kładziemy na spód 6 plasterków kiwi i ile wejdzie mandarynek :) Mi się udało upchać 1,5, resztę kiwi i mandarynek zostawiłem do udekorowania talerza. Kieszonkę zamykamy wykałaczkami. Następnie pierś polewamy oliwą(...)kurczaka do parowaru na tacce z folii aluminiowej i na 2 poziomie ziemniaki. Włączamy na 25 minut. Po tym czasie, nakładamy na talerz. Możemy przystroić talerz kiwi i mandarynkami, które zostały, o ile przez 25 minut czekania ich nie zjedliśmy :) Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam

Parowar Faceta
Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem 192

Młoda kapusta z pomidorami i kurczakiem to pomysł na szybki i pyszny wiosenny lub letni obiad. Danie jest niezwykle aromatyczne, a połączenie kapusty, pomidorów i koperku w sosie śmietanowym bardzo udane i z pewnością podbije wasze kubki smakowe. Danie podajemy z pieczywem lub młodymi ziemniakami. [embed]https://youtu.be/zlxHJbbH_p4[/embed] Składniki na młodą kapustę z pomidorami i kurczakiem: główka młodej kapusty

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony , butelkowy kurczak po pekińsku 110

Pieczony, butelkowy kurczak po pekińsku Pieczony kurczak – to hasło u nas w domu , zawsze cieszy się uznaniem . Kurczak butelkowy po pekińsku , to taka wariacja kuchenna , moja osobista Zaczerpnęłam z przepisu na kaczkę po pekińsku , sposób przygotowania skóry i kilka przypraw . Resztę dodałam od siebie , efekt ? Wspaniała chrupiąca skórka , bez cienia tłuszczu , jak u kaczki po pekińsku . Aromatyczne i soczyste(...)oleju 1 łyżka soli dodatkowo : duży garnek do sparzenia mięsa butelka po piwie Kurczaka oczyszczam z wszelakich nadprogramowych rzeczy , takich jak piórka, tłuszcz itp . Osuszamy papierowym ręcznikiem . W dużym garnku , takim ,żeby zmieścił się kurczak , doprowadzamy wodę do wrzenia . Wyłączamy gaz . Do wrzątku wkładamy tuszkę kurczaka , trzymając za szyję ,żeby uniknąć poparzenia . Topimy go około 2 minut . Wyciągamy z kąpieli

Ogrodnik w podróży
Najlepsza kanapka z kurczakiem 297

zwłaszcza te kolorowe i nietypowe gatunki. Wzbudzają mój zachwyt. Wącham je, dotykam pieszczotliwie…Ciekawa jestem, czy uda mi się je wychodować w przyszłym roku… Jak się domyślacie zaczynam snuć pomidorowe plany… Ale wracając do pysznej ciabaty z kurczakiem to bardzo polecam sos curry z mango. Sos o smaku curry idealnie pasuje do kurczaka. Żółte curry

codojedzenia
Nocne kucharzenie 150

wieczór w kuchni. W planach były pogaduchy, wino i stworzenie czegoś miłego dla podniebienia. Wieczór (a raczej noc) udał się znakomicie, czego efektem i dowodem jest dzisiejszy przepis. A my na pewno spotkamy się ponownie wieczorem w kuchni... :-) Kurczak w miodzie i cytrynach KURCZAK W MIODZIE I CYTRYNACH Dla 4 osób: 8 pałek kurczaka 2 cytryny ok 200g miodu wielokwiatowego

peggiwkuchni
Pierś z kurczaka po hawajsku z cytrynowo-miętowym puree ziemniaczanym i orzeźwiającą sałatką 201

Cześć! Jakiś czas temu pokazywałam Wam pierwszy przepis, który zgłosiłam do konkursu BlogerChef. Dzisiaj pora pokazać drugi, ponieważ jak się okazało... udało mi się właśnie tymi dwoma przepisami dostać do półfinału! :-) Postawiłam na połączenie słodko-ostrych smaków. Kurczak w ostrej marynacie pieczony ze słodkim ananasem, orzeźwiające puree ziemniaczane i lekka sałatka, również słodko, pikantna. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej

Pora coś zjeść
Fasolka czerwona z mięsem 190

trzeba było je wykorzystać, tak powstało kolejne, pyszne danie.  Użyłam mięsa z udźca indyka, ale danie to można przygotować z innym mięsem, kurczakiem czy wieprzowiną, kto co ma lub lubi :) Zapraszam :) 80 dag mięsa z uda indyka  Fasolka czerwona konserwowa ( 2 puszki x 400g)  Pomidory krojone w puszce (400 g)  2 łyżki suszonej włoszczyzny

Takie tam pichcenie
Rosół z wiejskiej kury i indyka 120

znaleźć kompozycja kilku różnych rodzajów. Oto moja propozycja na pyszny domowy rosołek. Kliknij tutaj, żeby sprawdzić mój przepis na swojski makaron. Składniki Pół kurczaka (około 1kg) Pół kury wiejskiej Waga zależy tylko i wyłącznie jaki okaz uda nam sie dostać od gospodarza Szyja indycza około 30 dkg 4 spore marchewki (około 1/2 kg) 1 średni seler 1 duza pietruszka

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Domowe wędliny i mięsa na Boże Narodzenie 680

przed ich gotowaniem/pieczeniem. Na zapeklowanie cienkiego płata boczku wystarczy zaledwie kilka dni. Szczegóły jak zawsze znajdziecie przy każdym z przepisów. Udanego gotowania! Peklowana szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Boczek peklowany pieczony – rolada z boczku Elegancki i szybki pasztet

Karo in the Kitchen
Zupa Pho ga – przepis na pyszną zupę 180

rumiano i dodałam na talerzu do zupy.  Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu.  Podajemy w miskach z makaronem, pokrojoną marchewką, kurczakiem. Dobrze jest mieć kolendrę zieloną, miętę – ale niestety u mnie dzisiaj nie udało mi się ich kupić , więc zadowoliłam się drobno pokrojoną zieloną cebulką.      Zupa Pho ga – przepis na pyszną zupę

Kuchnia na wzgórzu
L’ARC Varsovie – prezentacja menu 122

oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe, żywe i bardzo smaczne. Stworzone do dań z ryb , owoców morza, sałatek z kurczakiem i delikatnie przyprawionych dań orientalnych. Z ostrygą tworzyło parę idealną. Wieczór bardzo udany, wspaniała kuchnia, miłe towarzystwo i pyszne wino... Dziękuję Restauracji L’ARC Varsovie za zaproszenie. zdjęcia L`arc i królestwo garów

królestwo garów