Uwielbiam komponować koktajle lub smoothie. Dziś zapraszam Was na mrożony koktajl jagodowo-truskawkowy. Smak i zdrowie w kilka chwil. Mrożony koktajl jagodowo-truskawkowy 2016-04-17 19:59:23 Write a review Save Recipe Print 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving
Słodkie okruszkiwaniliowych 200g jogurtu naturalnego 150g gęstej śmietany 36% lub serka mascarpone 4 żółtka jaj 4 łyżki cukru (można więcej) 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta 4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki truskawkowe Delecta 300g świeżych truskawek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Jogurt naturalny, serki waniliowe i kremówkę łączymy z koglem moglem(...)niej kilku łyżek waniliowej masy, a następnie dodanie do całości. W ten sposób unikniemy zważenia masy. Do szczelnej tortownicy przelewamy masę i wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2/3 zalecanej ilości wody. Studzimy. Na zastygniętej masie waniliowej układamy połówki truskawek. Delikatnie zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego
DefinicjaSmakuMasa serowa: 1 kg sera z wiaderka, zmielonego 200 ml śmietany 30% 4 łyżki żelatyny 1 szklanka cukru pudru 1/3 szkl zimnej wody Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 750 ml wrzątku 300 g truskawek Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Mąki oraz proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Białka ubić ze szczyptą(...)międzyczasie galaretki rozpuścić w 750 ml wrzącej wody. Odstawić do lekkiego stężenia (najlepiej do lodówki- będzie szybkiej). Truskawki przekroić w pół i ułożyć na masie serowej. Gdy truskawkowa galaretka zacznie tężeć, wylać ją na masę serową z truskawkami i ponownie schłodzić sernik w lodówce ok. 4 godziny. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniecytryny skórka z 1 cytryny Nadzienie: 1 budyń waniliowy premium Delecta z dodatkiem wanilii 500 ml mleka 2 łyżki ksylitolu 500 ml domowego musu jabłkowego 1 opakowanie galaretki truskawkowej 125 ml wody 150 g serka mascarpone 150 g jogurtu greckiego 150 g serka kremowego 5-6 łyżek ksylitolu Maczek truskawkowy Delecta do dekoracji opcjonalnie: stokrotki Jajka umieścić w misce
FitKotbardzo wdzięczny składnik. Wystarczy kilka dodatków i już na talerzu mamy syty posiłek. Gdy sezon owocowy jest w pełni bardzo często przygotowuję makaron w lekkim miętowo serowym sosie truskawkowym. Danie idealne zwłaszcza na ciepłe dni. Choć i o innych porach roku smakuje równie dobrze, ale wówczas do przygotowania takiego obiadu trzeba wykorzystać mrożone lub niekrajowe truskawki. Czy Wy również lubicie(...)takie proste dania z makaronem? Makaron w miętowo serowym sosie truskawkowym 2016-04-15 14:03:31 Write a review Save Recipe Print 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size 0g Amount Per Serving Calories 0 Calories from Fat 0 % Daily
Słodkie okruszkiświeże, polskie truskawki jeszcze trochę trzeba poczekać, ale do tych babeczek śmiało można wykorzystać mrożone owoce :) Pyszne, mięciutkie babeczki udekorowane truskawkowym budyniem. Wyglądają przeuroczo, a smakują tak dobrze, że na pewno sięgniecie po dokładkę :) Truskawki można zastąpić dowolnymi owocami, wykorzystując zimowe zapasy ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść po 1 łyżce budyniu truskawkowego. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Pozostały budyń wymieszać z 1 łyżką masła. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nią babeczki. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyzapamiętały :) Wkrótce na pewno będzie kolejna powtórka z rozrywki, bo załapałam intensywnego, gofrowego bakcyla ;) Ale zanim zacznę wymyślać kolejne gofrowe wariacje, prezentuję premierowy wypiek w postaci gofrów z frużeliną truskawkową i kapką jogurtu naturalnego . Przepis bierze udział w fejsbukowej akcji Gofry na każdą okazję . Bo przecież gofry są dobre o każdej porze dnia i nocy, zarówno na słodko(...)kostki masła [100g] - roztopić 1 mały cukier wanilinowy [16g] szczypta soli olej - do smarowania gofrownicy kilka łyżek jogurtu naturalnego - do przybrania domowa frużelina truskawkowa - do przybrania Mleko podgrzać w garnuszku lub mikrofali, aby było letnie. Mąkę przesiać przez sitko do dużej miski. Zrobić w niej wgłębienie, wkruszyć drożdże i zasypać połową cukru. Zalać połową ilości ciepłego mleka
Grunt to przepis!cukru 1/2 szklanki oleju szczypta mieszanki przypraw o smaku pieczonych jabłek z cynamonem 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta płatki czekoladowe Decorada od Delecta maczek truskawkowy Decorada od Delecta dowolna polewa - u mnie z białej czekolady * orientacyjne wagi: marchewka - około 92 g po obraniu, jabłko - około 195 g przed obraniem. Mieszankę przypraw można zastąpić szczyptą cynamonu(...)foremek. Wierzch każdego małego keksu zdobimy polewą np. z białej czekolady. Całość posypujemy ulubionymi posypkami. Polecam posypki Decorada od Delecta. U mnie córeczka wybrała różową posypkę na swoje ciasto (truskawkowy maczek), a czekoladową (płatki czekoladowe) dla brata. Smacznego Przepis dodaję do akcji
Słodkie okruszkismakował jeszcze lepiej. *tortownica 26 cm Składniki: 1/2 paczki biszkoptów okrągłych 3/4 szklanki malin 1/2 szklanki jagód 3/4 szklanki truskawek 300 ml śmietanki kremówki galaretki: malinowa, fioletowa, truskawkowa 3 łyżki cukru owoce: śliwki, kiwi, banany lub inne Maliny, jagody i truskawki umieścić każde w osobnym rondelku i zasypać łyżką cukru. Gotować chwilę aż puszczą sok. Galaretki rozpuścić każdą(...)wylać na biszkopty. Resztę malin wymieszać z 1/2 szklanki wrzątku i resztą galaretki malinowej. Przestudzić i wylać na stężałą już warstwę pianki malinowej. Tak samo przygotować warstwę jagodową i truskawkową. Tuż przed podaniem na wierzchu torcika ułożyć świeże owoce
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczekoladą Delecta i 16 gram budyniu waniliowego z prawdziwą wanilią Delecta 500 gram mleka 35 gram cukru trzcinowego/ksylitolu dżem malinowy 100% owoców Do posypania: karmel Delecta maczek truskawkowy Delecta kamyczki czekoladowe Delecta Przygotowanie: Pomieszaj ze sobą wszystkie suche składniki na ciasto (mąkę orkiszową, drożdże, cukier trzcinowy/ksylitol, cukier cytrynowy, przyprawę do sernika) Dodaj rozpuszczony, przestudzony olej kokosowy, jajka, kefir(...)zrobił się kożuch. Z wyrośniętego ciasta fromuj placki, posmaruj je dżemem malinowym i wykładaj po łyżce budyniu. Uformuj bułki. Posmaruj bułki jajkiem i posyp część karmelem, część maczkiem truskawkowym i część kamyczkami czekoladowymi. Piecz w piekarniku w 150 stopniach piekarnika z termoobiegem przez 25 minut . Upieczone bułeczki wyjmij z piekarnika. Gotowe! Ciesz się uśmiechem swoich najbliższych :). Uwaga: Najlepiej smakują
Smiling Shrimpużyć trzcinowego, ale dodatek Muscovado nada serniczkom piękny kawowy kolor. Przepis nie jest skomplikowany a efekt zachwyci zarówno miłośników sernika, jak i tych którzy z wytęsknieniem oczekują na sezon truskawkowy. Z tymi serniczkami wiąże się też taka moja mała historia. Każda mama wie jak trudno wytłumaczyć maluchowi, że trzeba na coś czekać. Moja mała córeczka Nikola jest największą miłośniczką wszelkiego(...)satysfakcja na jej twarzy były bezcenne. Do tego wszystkiego pozwoliłam jej na przyozdobieniem swoich serniczków różnymi posypkami, więc była uszczęśliwiona podwójnie. To mój sposób na zaspokojenie wyczekiwania na sezon truskawkowy, Zatem zachęcam do spróbowania. Składniki : (na 18 szt.) Spód biszkoptowy : 120 g okrągłych biszkoptów lub innych kruchych ciastek 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g sera przynajmniej 3-krotnie
vaniliowoczekoladowabiszkopty [ u mnie herbatniki] 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 jajek 100 g masła 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 1 kisiel jabłkowy [40g] 1 kisiel truskawkowy [40 g] Miękkie masło utrzeć z cukrem a następnie nadal ucierając dodawać żółtka i ser.Podzielić na 2 części , do jednej dodać kisiel truskawkowy , a do drugiej jabłkowy. Białka ubić
Moje domowe kucharzeniecukier wanilinowy Delecta 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie + 1 łyżeczka żelatyny KREM MASCARPONE: serek mascarpone 250 gram, śmietana 30% zimna 150 ml, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, maczek truskawkowy Decorada Delecta 1/2 opakowania, posypka smak owocowy Decorada Delecta 1/2 opakowania 1 opakowanie biszkoptów rozkruszyć w misce, wlać stopione wystudzone masło i ręką połączyć składniki wysoka forma z wysuwanym dnem, śred(...)minut krem rozsmarować na serniku, trochę zostawić do nałożenia do szprycy i na kremie zrobić dekorację przy rancie posypać posypką smak owocowy Decorada Delecta , na środku posypać posypką smak truskawkowy Decorada Delecta , schować do lodówki njlepiej na całą noc deserowy sernik na zimno w sumie jest dietetyczny, mało słodki i jednocześnie orzeźwiający smakiem kawy i wiśni z wanilią z nutą
W Mojej Kuchni Lubiępieczemy jeszcze przez 60-75 min. Po upieczeniu otwieramy piekarnik i studzimy przez 1 h a następnie zostawiamy na 12 h w lodówce. Masa Truskawkowa: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wody Galaretki zagotowujemy w 2 szklankach wody. Truskawki blendujemy i dodajemy tężejącą galaretkę. To wszystko wylewamy na ciasto wcześniej schłodzone. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia
Moje Słodkie Piekiełkomasła 1/2 szkl.cukru 3/4 szkl.kaszy manny Cenos skórka i sok z 1 pomarańczy mieszanka keksowa Skworcu 20 dkg masła cukier waniliowy 2 kisiele truskawkowe 1 galaretka truskawkowa herbatniki Mleko, masło, cukier, skórkę i sok z pomarańczy gotować na wolnym ogniu, aż masło się roztopi i składniki połączą. Wsypać kaszę i gotować , aż masa zgęstnieje.Dodać mieszankę keksową
Moje domowe kucharzenie