truskawkowy - 4000 przepisów (strona:77/267)

Czerwcowe doskonałości, czyli kruche ciasto z truskawkami i pianką 142

się bez końca. Do tych doskonałych rzeczy, które prowadzą do doskonałych impresji, należy też kruche ciasto z truskawkami i pianką – które sprawia, że czerwiec nabiera autentycznego smaku i sensu. Truskawkowe wspomnienia Dzisiejszy przepis pochodzi z pierwszego zeszytu z przepisami Agaty, która ciasto z truskawkami i pianką robi od dwudziestu lat! Dla mnie to symbol czerwca, którego nie wyobrażam sobie chociażby(...)kawałka truskawkowego rarytasu Agaty. Kulinarne impresje mają swoją historię, którą warto opowiadać wciąż na nowo w kuchennej przestrzeni. Wyjątkowo smaczna i pachnąca to będzie opowieść. Przekonajcie się sami… Kruche ciasto z truskawkami i pianką Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki (ok. 500 g) 1 szklanka cukru (220 g) 5 żółtek cukier waniliowy 1 kostka masła (200 g) 2 łyżeczki proszku

KulinarneImpresje.pl
Tort ananasowo-truskawkowy 201

Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, partiami dodajemy budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Kawałki ananasów dokładnie odsączamy i dodajemy do kremu. Galaretka truskawkowa: 600 g truskawek op.galaretki truskawkowej sok z połowy cytryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny lub kolejna galaretka Truskawki zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Żelatynę zalewamy połową

Anielskie wypieki
sernik truskawkowa kopuła- na zimno bez pieczenia 440

Witam Kochani Sezon truskawkowy jeszcze trwa, więc zapraszam na bardzo efektowne, łatwe i pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami w roli głównej. Sernik ma nietypową formę-formę kopuły, robimy go w misce :) Jest lekki, wygląda i smakuje świetnie. Przygotowanie go jest szybkie, bo bez pieczenia, polecam gorąco i zapraszam :) SKŁADNIKI *ja robiłam sernik w misce o średnicy 20cm, wysokości 12cm(...)serka homogenizowanego waniliowego -400 ml śmietany 30% -3 łyżki cukru pudru -1 galaretka truskawkowa -125ml wrzątku -500g truskawek -kilka sztuk podłużnych biszkoptów PONCZ -0,5 szkl wody -2 łyżki soku z cytryny Miskę wykładamy dokładnie folią spożywczą lub aluminiową. Bardziej polecam spożywczą, mi się niestety skończyła i tego nie zauważyłam :) Następnie truskawki kroimy na plasterki i wykładamy nimi

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deser lodowy z truskawkami, płatkami migdałów i nutą czerwonego wina 148

Intensywnie truskawkowy, elegancki deser z lodami waniliowymi, chrupiącymi migdałami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci wszystkich gości. Dla najmłodszych w wersji z sokiem truskawkowym. Świeże truskawki i wanilia to wymarzone połączenie, któremu nikt się nie oprze. Składniki na 4 porcje: 200g truskawek 30 cukru 80ml czerwonego słodkiego wina (w wersji dla dzieci zamienić wino na sok z truskawek) 1 czubata łyżeczka

Szalona Kuchnia Eweliny
Deser truskawkowy 714

Taki zwykły a cieszy oko i podniebienie. Deser można przygotować w różnych wersjach smakowych i użyć dowolnych sezonowych owoców. składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 350 truskawek 2 galaretki truskawkowe 200 ml śmietanki 30 % Serek homogenizowany przygotować wcześniej aby był w temeraturze pokojowej. Galaretki rozpuścić osobno, każdą w 250 ml wody. Odstawić do przestudzenia. Truskawki zmiksować na mus. Do musu(...)rozlać masę z serka i galaretki, równiez w miarę po równo. Szklaneczki ponownie wstawić do lodówki aby masa stężała. Gdy masa stężeje na wierzch rozlać pozostały mus truskawkowy. Znowu dostawić do lodówki aby masa stężała. Przed podaniem ubić śmietanę i udekorować deserki kleksami za pomocą szprycy. Śmietanę można przyozdobić truskawk lub startą czekoladą. Z podanych składników wyszło mi 6 deserów

Monia miesza i gotuje
Kompot truskawkowy na zimę 531

Kompot truskawkowy inaczej zwany kompotem z truskawek to smak mojego dzieciństwa i jeden z ulubionych napojów. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 8 słoi 1-litrowych Składniki: 2,5-3 kg truskawek 4 l wody 3 szklanki cukru Przygotowanie: Przygotować syrop cukrowy – rozpuścić 3 szklanki cukru(...)truskawki do słoików 7. Zalać słoiki syropem cukrowym 8. Szczelnie zakręcić słoiki 9. Wyłożyć garnek ścierką 10. Pasteryzować słoiki przez 20 minut Poprzedni 1 z 10 Następny Artykuł Kompot truskawkowy na zimę pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
10 POMYSŁÓW NA BEZCUKROWE SŁODYCZE DLA DZIECI, BEZ PIECZENIA 151

szaszłyków, w którym odkrawam tą ostrą końcówkę, umieszczam na ok. 30 minut w lodówce, aby polewa stwardniała. 3. BEZCUKROWY SERNICZEK    jogurtowiec bez pieczenia 4. DOMOWE ŻELKI żelki truskawkowe 5. ZDROWE PRALINKI Owsiano-kokosowe kuleczki Sezamowe kuleczki, domowa chałwa 6.  GOFRY OWSIANE Gofry owsiane 7. BUDYŃ JAGLANY Jaglanka z sosem truskawkowym 8.  DOMOWE KNOPPERSY     Wafle

Upiecz sobie babeczkę
Polewajka, czyli makaron z sosem truskawkowym 203

polewajka ale kiedy rozejrzałam się po dzieciakach noszących okulary domyśliłam się, że truskawki były głównym składnikiem obiadu. To właśnie na okularach było widać jego resztki. W sezonie truskawkowym chociaż raz przygotowuję to danie ale z domowym makaronem, wzbogacając je kuleczkami mozzarelli. Kiedy  pojawiają się inne owoce przez całe lato można delektować się prostym i pysznym daniem w upalne(...)cieniutkie placki, które rozkładamy, aby przeschły. Kroimy ciasto w paski, układamy jeden na drugi i kroimy ostrym nożem w cienkie kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku, chwilę od wypłynięcia. Sos truskawkowy, polewajka Truskawki, jogurt, zsiadłe mleko, kefir, śmietanka, kuleczki sera mozarella, cukier lub miód. Proporcja truskawek w stosunku do jogurtu czy kefiru dowolna. Śmietanki dolewamy niedużo, dla smaku. Składniki miksujemy. Polewamy

Leśny Zakątek
Lody jogurtowo-śmietankowe z truskawkami 148

momentu połączenia się składników *** *** Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i blendujemy razem z miodem na gładką masę *** *** Połowę masy śmietanowo jogurtowej przekładamy do pojemnika *** *** Na wierzch wykładamy połowę musu truskawkowego i przy pomocy łyżki lub noża robimy zawijasy, tak by rozprowadzić zmiksowane owoce *** *** Następnie na wierzch przekładamy resztę masy i powtarzamy czynność z musem truskawkowym *** *** Pojemnik przykrywamy folią spożywczą

Blog z Apetytem
Zapiekane naleśniki z truskawkami - najlepszy przepis dla całej rodziny! 216

już brzmi przepysznie, a gdyby tak je zapiec, z odrobiną sera i brązowego cukru? A gdyby tak naleśnik smakował, jak najlepszy deser. Brzegi mocno podpieczone i chrupiące, gęsty sos truskawkowy, smakuje niczym karmel truskawkowy i z każdym kęsem ma się ochotę na więcej! Zapiekane naleśniki z chęcią bym zjadła rano, na obiad czy jako deser do kawy. Uwielbiam takie proste

SMYKWKUCHNI
Tort z truskawkową wkładką-kakaowo-śmietankowy 198

łyżek cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao (kopiasta) KREM -600ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru -opcjonalnie 1 śmietan fix TRUSKAWKOWA WKŁADKA -150g truskawek -1 galaretka truskawkowa -400ml wrzątku DODATKOWO -1 czekolada gorzka -łyżka masła -3 łyżki mleka -barwnik spożywczy czerwony i zielony -kilka truskawek Przygotowanie tortu rozpoczynamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Panna Cotta 243

filiżanki delikatnie posmarować masłem, minimalną ilością, delikatnie, rozlać do nich śmietankę i poczekać aż przestygnie. Wtedy wstawić do lodówki na kilka godzin, ja zostawiam je na całą noc. Mus truskawkowy Kilka truskawek zmiksować z cukrem pudrem na gładko. Jak wyciągać deser? Aby z łatwością wyciągnąć nasz deser należy włożyć (miseczkę/filiżankę) po sam brzeg (na parę sekund) do miski(...)foremce płaski talerz i odwrócić do góry dnem, lekko potrząsnąć w razie potrzeby. Proste i gotowe! Dekoracja Układam na płaskich talerzach deser, oblewam go i wokół niego mus truskawkowy, dekoruję połówkami świeżych truskawek. Można dodać jeszcze listek, dwa świeżej mięty, będzie przyjemny kontrast i dodatkowy kolor na talerzu;) Jeśli robimy wersję z laską cynamonu na końcu, gotowy deser możemy posypać

Zasmakuj Kuchni
Shake truskawkowy. Deser na słoneczne dni. 213

Dziś zapraszam Was na pyszny shake truskawkowy. Uwielbiam takie desery, szczególnie w piękne słoneczne dni. Jak byłam mała podobne shake przygotowywał mi mój tata. Niestety w pewnym momencie nasz stary blender kielichowy odmówił posłuszeństwa, a nowe nie miały już tak mocnych noży, aby poradzić sobie z zamrożonymi owocami. Dlatego przez jakiś czas przygotowywałam inne wersje tego popularnego deseru. Jednak wciąż(...)wracając do przepisu. Jest on naprawdę prosty. Dziś użyłam kupnych lodów, ale polecam Wam sięgnąć po domowe (przepisy znajdziecie u mnie na blogu ). Dzisiejszy shake jest w wersji truskawkowej, ale zmieniając owoce możecie wyczarować taki smak jaki najbardziej lubicie. Spróbujcie. Składniki: 2 szklanki zamrożonych truskawek 1 szklanka zimnego (!) mleka 4 gałki lodów waniliowych – dziś kupne, ale polecam domowe opcjonalnie

Słodkie okruszki
ciasto z truskawkami 131

Cześć :D Nie myślałam, że sezon truskawkowy tak mnie pochłonie. Mrozy, które zniszczyły pierwszy kwiat nie narobiły jednak tak wielu szkód jak podejrzewałam. Krzaki pięknie obrodziły dorodnym owocem. Prawdę powiedziawszy sezon truskawkowy u mnie w ogrodzie był dość bogaty :D No to siedziałam w tych truskawkach po pracy a wieczorem padałam. Oczywiście obowiązkowo w czasie zbiorów głównym składnikiem w moim

Pieprzyć z Fantazją
Truskawkowa Chwila 260

Już już wkrótce nasze ogrody będą pełne pysznych truskawek, a my możemy przygotowywać z nich pyszne ciasta i desery. Ciasto Truskawkowa Chwila to pyszne połączenie biszkoptu, masy śmietanowej oraz truskawek i galaretki. Nawet jeden kęs ciasta sprawi radość dla naszego podniebienia. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu(...)śmietanowa: 400ml śmietany 30%, 1 opakowanie fixu do śmietany, 1 łyżka żelatyny, 100ml wody, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 500g truskawek, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie do masy dodaję kolejno olej, mąkę, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto przelewam

Tradycyjna kuchnia Kasi