Deser lodowy z truskawkami, płatkami migdałów i nutą czerwonego wina

Deser lodowy z truskawkami, płatkami migdałów i nutą czerwonego wina

Deser lodowy z truskawkami, płatkami migdałów i nutą czerwonego wina

Intensywnie truskawkowy, elegancki deser z lodami waniliowymi, chrupiącymi migdałami i dodatkiem czerwonego wina zachwyci wszystkich gości. Dla najmłodszych w wersji z sokiem truskawkowym. Świeże truskawki i wanilia to wymarzone połączenie, któremu nikt się nie oprze. Składniki na 4 porcje: 200g truskawek 30 cukru 80ml czerwonego słodkiego wina (w wersji dla dzieci zamienić wino na sok z truskawek) 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 8 gałek lodów waniliowych 150ml śmietany 36% 1 łyżeczka cukru p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, deser, desery

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.