torty - 16045 przepisów (strona:487/1070)

MULE PO MARYNARSKU 182

 Wielka kluska w gardle i trzęsące się dłonie. Dam radę? Nie ucieknę? Podołam? No jasne, że tak. Nie ma innego wyjścia. Nie ma innej opcji

W kuchni Karmel-itki
BROKUŁ Z JAJKIEM SADZONYM 167

 Nie słychać przeraźliwego wycia budzika, nawołującego do ciężkiej i nieprzyjemnej pobudki. Budzą promienie słońca, wpadające przez okno. Budzi zapach świeżo parzonej kawy, który ulotniwszy się

W kuchni Karmel-itki
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 165

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Humanistka w kuchni
Suflet serowy 170

Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2

Humanistka w kuchni
TARTA TATIN Z KIWI 161

Nie ma co wiele o niej pisać... Nie, wróć! Jest do napisania o niej zbyt wiele.  To nie zmienia faktu, że jest pyszna. Cudownie rozkoszna

W kuchni Karmel-itki
Tort kawowy z kakaowym biszkoptem 148

kolejny tort w mojej skromnej kolekcji. Tym razem kawowy z kakaowym biszkoptem. Jak dla mnie ta masa jest strzałem w dziesiątkę. Smakiem przypomina mi popularne cukierki Kopiko, uwielbiam je;) Jej wielką zaletą to, że trzeba się naprawdę postarać aby ją popsuć, udaje się każdemu, naprawdę ;)  Przepis na krem pochodzi ze strony Moje Wypieki . Serdecznie polecam;) Biszkopt kakaowy: 6 jajek

Krakowskie smaki Ani
Torcik limonkowy ze słodką nutką 216

składniki się połączyły.  ciasto wlewamy do tortownicy, pozostawiając ok. 1,5 centymetra, żeby rosnąc nie „wyszło” z formy.  Pieczemy przez 20-25 minut,ostudzone ciasto przekładamy tortem i dekorujemy

Luźna Kuchnia
ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ 146

Za oknem nieprzyjemna szarość. Wiatr rzuca konarami na prawo i lewo, stuka w okna, huczy w kominie. Znajduję w szafie, pomiędzy książkami, stary album. Z czarno

W kuchni Karmel-itki
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA 228

 Wykwintne, nie musi oznaczać czego trudnego, nieosiągalnego, ekstrawaganckiego i horrendalnie drogiego. Wystarczy nadać odrobinę finezji, aby coś, co wydawałoby się mało eleganckie, zyskało na statusie

W kuchni Karmel-itki
Mini torciki à la Sacher 192

nami, zawsze jest pora na mega czekoladowe ciasto. Mini torciki Sacher z marcepanem, doskonale nadają się na zwieńczenie każdej romantycznej kolacji J Nie przepadam za ciężkimi, potwornie słodkimi tortami. Ale te torciki polecam z czystym sumieniem. Dobrze nasączony, kakaowy biszkopt, przełamany dżemem brzoskwiniowym i aromatycznym marcepanem, a wszystko zamknięte w czekoladzie: białej lub gorzkiej- po prostu odlot. Przepis z opakowania(...)przetarłam). Masę marcepanową rozwałkowujemy, podsypując cukrem pudrem, na wielkość prostokata(18x23 cm). Dolny blat smarujemy połową dżemu, nakładamy górny, lekko dociskamy, górę również smarujemy dżemem. Układamy marcepan na torcie, dociskamy, nadmiar odcinamy i wyrównujemy całość. Przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy na parę godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem torcik wyjmujemy z lodówki, foremką o wysokich brzegach wycinamy

Mia Cucina Sofieta
TAPENADA BEZ ANCHOIS (WEGAŃSKA) 278

     Przygotowałam sobie małą listę. No, dobrze, małą dużą listę tych potraw, które koniecznie chciałabym zrobić. Znajdują się wśród nich te znane na

W kuchni Karmel-itki
Słodkie środy - Czekoladowe kuleczki z ciasteczek i mascarpone 122

Dzisiaj chciałyśmy jak co środę zaprosić Was na małą słodką rozkosz :) Tak sobie myślę, że dobrze że środa jest tylko raz w tygodniu... Podczas przygotowywania urodzinowego tortu naszła mnie ochota na małe co nieco na co skuszą się goście kiedy zatęsknią za tortem. Przygotowałam właśnie takie czekoladowe kuleczki :) Przygotowanie ich to zaledwie kilka chwil co stanowi ogromny atut. Smak jest

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Maliny w syropie własnym 641

Sezon na maliny w pełni więc korzystając z niego nie zapomnijmy przygotować chociażby kilku słoiczków na zimę. Ja maliny w syropie własnym uwielbiam do deserów jak i ciast i tortów. Właściwie to torty z owocami w syropie własnym uwielbiam i z myślą o nich zawsze mam w spiżarce malutki zapas. Dzisiaj prosty ale sprawdzony przepis pochodzący z zeszytu mojej mamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania