torty - 16045 przepisów (strona:482/1070)

LENIWE Z SOSEM DYNIOWYM Z SZAŁWIĄ 163

Dynia, piękna, kształtna przyjaciółka Pani Jesieni, która w sezonie króluje w mojej kuchni.  Poza sezonem także mnie odwiedza. Lubię ten chwilowy powiew jesiennej melancholii. Nie

W kuchni Karmel-itki
Kotlety wegetariańskie 158

 Kotleciki wegetariańskie kojarzyły mi się zawsze ze średnim smakiem. Te jednak łamią wszystkie stereotypy. Są pyszne, wilgotne, a dobrze doprawione spokojnie mogą konkurować z pysznym

Humanistka w kuchni
ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY! 169

Żelatyna, składnik tak oczywisty, mogłoby się wydawać, ale nie do końca. Bywa kapryśna, nieznośna i trudna do okiełznania. Pan agar-agar zaś miewa humory podobne, w

W kuchni Karmel-itki
PEŁNOZIARNISTA TARTA Z KAJMAKIEM I KOKOSEM 175

Łatwiej się już nie dało. Bardziej kruche ciasto wyjść nie mogło. Bardziej słodki kajmak nie istnieje. Uwieńczeniem delikatny kokos. Nie znam nikogo, kto by odmówił! Ostatnio

W kuchni Karmel-itki
PASZTET MIĘSNY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 197

Wszystkich nie-mięsożernych przepraszam, że z mięsnym pasztetem się wpraszam.  Ale jego fenomen był tak wielki, że musiałam się nim pochwalić. To, że sama nie

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowe cupcakes - wersja Wielkanoc 152

babeczka:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni Delecta

Humanistka w kuchni
Faworki 147

Faworki to danie typowo karnawałowe, ale przecież dobre są zawsze, nie tylko "od tłustego czwartku".  40 dag mąki pszennej 7 żółtek 1/2 szklanki gęstej śmietany

Humanistka w kuchni
Tort w stylu angielskim 195

Szesnaste urodziny mojej córki zmobilizowały mnie w końcu do wykonania tortu, który już jakiś czas temu chciałam wypróbować. Przepis znalazłam  u Ani z bloga: Butcher, baker, sandwich maker.  i strasznie mi się spodobał. Pominęłam tylko alkohol, gdyż nie uznaję ciast z trunkami dla dzieci, a nie tylko jubilatka konsumowała ciasto, oraz lukier plastyczny, gdyż

Ciasteczkowy Potwór
Tort makowy z kremem z białej czekolady 128

drugim blatem, nasączyć ponczem i posmarować cienko dżemem, na który wyłożyć kolejną 1/3 część kremu, wyłożyć resztę wiśni. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć ponczem, udekorować pozostałym kremem wierzch i boki tortu. Gotowy tort schłodzić w lodówce

In my kitchen
Tort wiśniowo-śmietanowy 146

kolejny tort z serii "smak mojego torta". Tort wiśniowo-śmietanowy to puszysty biszkopt przełożony wiśniami w żelowej polewie wiśniowej i pyszną ubitą śmietaną. Mniam mniam...:) Pychotka

In my kitchen
Tort 148

przedstawiam Wam tort upieczony i udekorowany przez mojego brata Sławka:) I wcale nie żartuję. W pracy pomagali mu żona Ela i chyba ich syn Philip:)  Ładny

In my kitchen
Tort 89

Tort torebka dla koleżanki Ani na urodzinki

In my kitchen
Torty 143

moje stare "wypociny" upieczone i udekorowane przed ładnych kilku, nawet kilkunastu laty:)  Dodam, że kiedyś nie było tylu rzeczy ułatwiających dekorowanie tortów. O silikonowych foremkach nie było nawet mowy, a barwniki dostawałam od koleżanek i rodziny z USA. Ech, to były czasy

In my kitchen
Torcik marchewkowy 105

cukrem pudrem. Dodać skórkę cytrynową i aromat waniliowy. Nie przerywając miksowania powolutku, cieniutkim strumieniem wlewać masło. Ciasto (wystudzone) przekroić na pół. Gotową masą serową przełożyć torcik, Wierzch i boki tortu również obsmarować masą serową. Wierzch tortu można dodatkowo udekorować startą czekoladą. Gotowy torcik wstawić na co najmniej godzinę do lodówki

In my kitchen
Torty 94

nawiązaniu do poprzednich wpisów kolejne moje "stare" torty

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania