torty - 16045 przepisów (strona:488/1070)

Krem do tortu, ciast, babeczek idealny pod masę cukrową 185

Puszysty krem do tortu , karpatek , ciast , babeczek na bazie masła który jednocześnie nie jest okropnie słodki , nadaje się świetnie pod masę cukrową do dekoracji  Składniki : 2 kostki masła razem  400 g 3 szklanki mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru ( 3/4 do mleka i 1/4 do żółtek ) 3 łyżki z górką(...)czuć mąki ) Odstawiamy do ostudzenia  Miękkie masło ucieramy na puszystą masę  i dodajemy ostudzoną masę po łyżce  gdy poprzednia połączy się już z masą Gotową przekładamy tort , karpatkę czy inne ciasto

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPY 223

Poszukuję. Całe moje życie opiera się na poszukiwaniach. Szukam swojego miejsca na Ziemi, w społeczeństwie, w kulinariach, w miłości i uczuciach, w wierze. Szukam, próbuję swych

W kuchni Karmel-itki
OKOŃ FASZEROWANY NA PUREE Z TOPINAMBURA 205

O dobrym jedzeniu można by rozmawiać godzinami, życia wręcz nie starczy. O dobrym jedzeniu można by rozmawiać z każdym, niezależnie od wieku, płci, statusu społecznego. Największą

W kuchni Karmel-itki
PEŁNOZIARNISTE FAWORKI PIECZONE 198

Tłusty Czwartek. Ale będzie tym razem zdecydowanie mniej tłusto. Tegoroczny Tłusty Czwartek pozbawiłam ciężkości, tłustości i poczucia przejedzenia. Tak, wiem, wiem, o to chodzi w ten

W kuchni Karmel-itki
PĄCZKI PIECZONE Z RÓŻĄ 243

Tłusty Czwartek to bardzo lubiany przez wielu dzień. Nic dziwnego, sprzedaje się wtedy niebagatelnie wielkie ilości pączków, które my pochłaniamy z apetytem. Zresztą, nie tylko pączki

W kuchni Karmel-itki
Kurczak w białym winie wg Rachel Khoo 264

Dziś zapraszam wraz z Rachel Khoo na kurczaka z pieczarkami w białym winie. Przepis zaczerpnęłam z książki  Rachel Khoo "Mała paryska kuchnia".  Myślę, że

Humanistka w kuchni
Babeczki, czyli marchewka i pomarańcze 150

Dziś zapraszam Was na niesamowite, jak to mówią "wilgne" babeczki. Jak zjecie raz, na zawsze staną się częstym gościem na Waszym stole.  Jak to mówią

Humanistka w kuchni
GORĄCA CZEKOLADA Z TABASCO I BRANDY 172

Nie znam przyjemniejszego doznania, niż ciepło płynnej, gęstej czekolady, rozchodzące się po organizmie. Poczynając od spragnionego gardła, przepływa wolnym, rozkosznym strumieniem przez pozostałe odcinku układu pokarmowego

W kuchni Karmel-itki
Paszteciki z mięsem 321

Paszteciki zawsze mnie przerażały...nie wiem czemu. Wydawało mi się, że to trudne, pracochłonne...nic bardziej mylnego. Jeżeli raz spróbujecie, nigdy już ich nie kupicie. Paszteciki

Humanistka w kuchni
Jabłko-mięta na trawienie 113

będę wywoływać wilka z lasu, nie będę przywoływać licha...ale coś nie bardzo się czuję .. Może to kwestia potężnych kawałów wspaniałego tortu, a może po prostu nie mogę jeść maku? Nie wiem...wiem jedno, że do ciast wszelakich i do wypiekow dość ciężkich...najlepsza herbatka to jabłko i mięta. U mnie  BiFix Niezwykłe połączenie orzeźwiających liści mięty oraz jabłka(...)orzeźwienia. Herbatka polecana jest w stanach zmęczenia, ogólnego osłabienia organizmu. Szczególnie polecana osobom dbającym o wspieranie naturalnej pracy układu pokarmowego. Siegam po nią zawsze kiedy – imieniny, urodziny, torty, ciasta i ciężkostrawne dania. Mnie pomaga za każdym razem. Wspaniale gasi pragnienie i daje uczucie ulgi. Naturalnie

Z Kuchni Do Kuchni
Czarno-biały tort z kremem waniliowym 99

Pierwszą warstwę biszkoptu dokładnie nasączyć płynem. Nałożyć ok. 2 czubatych łyżek kremu na nasączony spód i równomiernie rozsmarować. Czynności te powtórzyć na kolejnych warstwach. 6. Pozostałym kremem wysmarować boki tortu. 7. Cały tort udekorować dowolnymi owocami, posypkami

A Ty Smakuj Mnie
MOJE ULUBIONE SPAGHETTI PEPPERONI 234

Są dni, kiedy mam dość. Dość wyszukanego jedzenia, dość kombinowania, analizowania, zastanawiania się nad tym. Zauważyłam, że non stop myślę o jedzeniu - wszystko poddaję rozkładowi na

W kuchni Karmel-itki
TU I TAM # 31. Craquelines. Na dobry dzień. Francuskie brioszki z kandyzowanymi pomarańczami. 139

budzę się pierwsza. Wykradam dniowi tylko dla siebie.  Ta cisza oddycha spokojnym snem domu.  Wychodzę z sypialni cichutko, na paluszkach, jakbym skradała się do ukrytego w lodówce tortu.  Poranna cisza jest jak wisienka, którą z tego tortu wyjadam. Tylko moja, bezwstydnie skradziona. Rozgryzana rozkosznie, powoli, do ostatniej sekundy milczenia.  Zarzucam ciepły szlafrok i trochę jak intruz

KUCHARNIA
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 153

jest sentymentalny, ale już nie ekscytuje.  W karcie deserów szukam czegoś bardziej podniecającego.  I nie jest to kolejna szarlotka na ciepło z lodami ani tym bardziej porcja tortu, która pod fikuśnym makijażem kryje wszystkie niedoskonałości mało pociągającego wnętrza.  Chcę tort bezowy.  Chcę patrzeć na jego nieregularne, czasem ostre rysy.  Wyobrażać sobie, że w środku

KUCHARNIA
BEZY - PRZEPIS PODSTAWOWY 685

Małe, słodkie, kruche chmurki. Bezy. Przez wiele lat wydawało mi się, że bezy są koszmarnie trudne. Trzeba dobrze ubić białka uważając, aby ich nie "przebić", trzeba

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania