torty - 16045 przepisów (strona:483/1070)

Tort makowo - migdałowy z kremem advocat 185

uzyskania gęstego budyniu. Masę budyniową studzimy. Serek mascarpone ubijamy na puszystą masę, po czym małymi porcjami dodajemy budyń. Biszkopt makowy przekrawamy na trzy części, przekładamy kremem advokat. Wierzch tortu dekorujemy według własnego uznania. Tort umieszczamy w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc , aby masa stężała. Smacznego

kgwjanczewo
Szarlotka w minaturze 337

O swojej słabości do muffiny i cupcakes mogłabym opowiadać godzinami...dziś kolejna propozycja tym razem muffiny o smaku "szarlotkowym". 80 dag masła 230 dag cukru 240

Humanistka w kuchni
PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA 221

Z ciekawostek -  NASA włączyła ją w dietę swoich astronautów, zaznaczając, że „ choć nie istnieje rodzaj jedzenia, który dostarczałby wszystkich niezbędnych składników na raz, quinoa jest

W kuchni Karmel-itki
Tarta ze szpinakiem 197

Proste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem. 2 opakowania ciasta francuskiego 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego 200

Humanistka w kuchni
MULE PO MARYNARSKU 193

 Wielka kluska w gardle i trzęsące się dłonie. Dam radę? Nie ucieknę? Podołam? No jasne, że tak. Nie ma innego wyjścia. Nie ma innej opcji

W kuchni Karmel-itki
BROKUŁ Z JAJKIEM SADZONYM 177

 Nie słychać przeraźliwego wycia budzika, nawołującego do ciężkiej i nieprzyjemnej pobudki. Budzą promienie słońca, wpadające przez okno. Budzi zapach świeżo parzonej kawy, który ulotniwszy się

W kuchni Karmel-itki
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 175

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Humanistka w kuchni
Suflet serowy 185

Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2

Humanistka w kuchni
TARTA TATIN Z KIWI 168

Nie ma co wiele o niej pisać... Nie, wróć! Jest do napisania o niej zbyt wiele.  To nie zmienia faktu, że jest pyszna. Cudownie rozkoszna

W kuchni Karmel-itki
Tort kawowy z kakaowym biszkoptem 155

kolejny tort w mojej skromnej kolekcji. Tym razem kawowy z kakaowym biszkoptem. Jak dla mnie ta masa jest strzałem w dziesiątkę. Smakiem przypomina mi popularne cukierki Kopiko, uwielbiam je;) Jej wielką zaletą to, że trzeba się naprawdę postarać aby ją popsuć, udaje się każdemu, naprawdę ;)  Przepis na krem pochodzi ze strony Moje Wypieki . Serdecznie polecam;) Biszkopt kakaowy: 6 jajek

Krakowskie smaki Ani
Torcik limonkowy ze słodką nutką 226

składniki się połączyły.  ciasto wlewamy do tortownicy, pozostawiając ok. 1,5 centymetra, żeby rosnąc nie „wyszło” z formy.  Pieczemy przez 20-25 minut,ostudzone ciasto przekładamy tortem i dekorujemy

Luźna Kuchnia
ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ 160

Za oknem nieprzyjemna szarość. Wiatr rzuca konarami na prawo i lewo, stuka w okna, huczy w kominie. Znajduję w szafie, pomiędzy książkami, stary album. Z czarno

W kuchni Karmel-itki
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA 239

 Wykwintne, nie musi oznaczać czego trudnego, nieosiągalnego, ekstrawaganckiego i horrendalnie drogiego. Wystarczy nadać odrobinę finezji, aby coś, co wydawałoby się mało eleganckie, zyskało na statusie

W kuchni Karmel-itki
Mini torciki à la Sacher 204

nami, zawsze jest pora na mega czekoladowe ciasto. Mini torciki Sacher z marcepanem, doskonale nadają się na zwieńczenie każdej romantycznej kolacji J Nie przepadam za ciężkimi, potwornie słodkimi tortami. Ale te torciki polecam z czystym sumieniem. Dobrze nasączony, kakaowy biszkopt, przełamany dżemem brzoskwiniowym i aromatycznym marcepanem, a wszystko zamknięte w czekoladzie: białej lub gorzkiej- po prostu odlot. Przepis z opakowania(...)przetarłam). Masę marcepanową rozwałkowujemy, podsypując cukrem pudrem, na wielkość prostokata(18x23 cm). Dolny blat smarujemy połową dżemu, nakładamy górny, lekko dociskamy, górę również smarujemy dżemem. Układamy marcepan na torcie, dociskamy, nadmiar odcinamy i wyrównujemy całość. Przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy na parę godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem torcik wyjmujemy z lodówki, foremką o wysokich brzegach wycinamy

Mia Cucina Sofieta
TAPENADA BEZ ANCHOIS (WEGAŃSKA) 287

     Przygotowałam sobie małą listę. No, dobrze, małą dużą listę tych potraw, które koniecznie chciałabym zrobić. Znajdują się wśród nich te znane na

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania