Moniki i Łukasza. Wszystkiego dobrego Kochani! Całe 16 kg tortu czekoladowo-ananasowego
In my kitchenWiem, kiepskie zdjęcie, ale tak jest jak torta robi się do 1-wszej w nocy, a zdjęcie raniutko o 6-ej tuż przed wyjściem do pracy:) Tort ważył około
In my kitchenJeszcze w klimacie Wielkiej Nocy. Wielkanocne obżarstwo zostało tylko wspomnieniem. Jajka, kiełbasy, baby, mazurki, serniki, sałatki, pieczenie i pasztety. Stoły, jak to w polskim zwyczaju, uginały
W kuchni Karmel-itkiZapraszam na przygotowanie szybkiej przekąski - sera Camembert ze słodką nutką. Zazwyczaj jest on podawany z borówkami, u mnie w wersji z pysznym sosem winogronowym. ser camembert
Humanistka w kuchniIdealny do dekoracji wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, tortów. Można dostosowywać jego gęstość do potrzeb i wyczyniać prawdziwe cuda. Odrobina barwników i nie ma rzeczy niemożliwych! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 1 jajko – potrzebujemy tylko białko(...)dekoracji. Śre dnio gęsty – uzyskujemy go przez dodanie kilku kropel wody do bardzo gęstego lukru – idealnie sprawdza się przy rysowaniu konturów jak również do tworzenia napisów na ciastach i tortach. Rzadki – dodajemy odrobinkę więcej wody i gotowe – rzadkiego lukru używamy do wypełniania konturów. Wskazówki do lukrowania: Lukrując ciasteczka lub tworząc lukrowe rysunki, warto zacząć od obrysowania konturów bardzo gęstym
Za drzwiami kuchniWesołego Alleluja! To już nasze 5. wspólne Święta Wielkanocne. Aż ciężko uwierzyć, że tyle czasu minęło od pierwszych świątecznych przepisów, pierwszym debiutów i pierwszego łamania wszelkich
W kuchni Karmel-itkiBabeczka: 80 g masła 240 g mąki 230 g cukru 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczenia ...................................... 2 jajka 200 ml mleka ekstrakt z wanilii
Humanistka w kuchnibabeczka: 80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczeni 2
Humanistka w kuchniDo tej pory w moim domu na wielkanocny obiad gościł żurek. Jednak żurek bez kiełbasy jest jak snajper bez wprawionego oka. Trzeba było więc coś innego
W kuchni Karmel-itkiPierwsza Wielkanoc, podczas której na naszym rodzinnym stole zagościła ta słodka, pochodząca ze Wschodu (Ukraina/Rosja) potrawa z twarogu, śmietany i bakalii. Zgadza się, nigdy w życiu
W kuchni Karmel-itkiBabeczka: 110 g brązowego cukru 200 g mąki 110 g cukru 100 g masła szczypta soli 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2
Humanistka w kuchniTęskniąc za latem postanowiłam przygotować proste i letnie ciasto z borówkami i czerwoną porzeczką. Ciasto idealnie komponuje się i smakuje z innymi owocami: jabłkami, jagodami, malinami
Humanistka w kuchniŚwięta Wielkanocne kojarzą się przede wszystkim z białą kiełbasą, szynkami, pieczeniami, jajami, babami wielkanocnymi, mazurkami. Jednak, co mają powiedzieć wegetarianie i weganie? Nic, po prostu zrobić
W kuchni Karmel-itki