Idealnie doprawiony i te delikatne w smaku zdrowe warzywka. Jestem pewna, że taka propozycja zachwyci każdego kto szuka jakiejś odmiany podczas grillowego sezonu. Dla mnie klasyczna
Wielki apetytubić na sztywno z odrobiną soli, dodać do masy i delikatnie zamieszać. Przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut. Wykonanie tortu: Czekolady rozpuścić w trzech łyżkach wody na bardzo wolnym ogniu. Kakao i obie mąki wymieszać w 1/3 szklanki mleka bardzo dokładnie aby nie było grudek. Resztę mleka zagotować z cukrem(...)wystudzić. Następnie ucierać masło, dodając po jednej łyżce masy czekoladowej, pod koniec ucierania dodajemy 3 żółtka. Placek przecinamy na trzy krążki i przekładamy gotową masą i oblepiamy boki. Gotowy tort ozdabiamy według upodobania
Tradycyjna KuchniaTo błyskawiczna sałatka z sałaty lodowej, orzechów i malin (które w zasadzie można zastąpić innymi owocami, np. truskawkami, brzoskwiniami). Wystarczy 10 minut i super przekąska do
Humanistka w kuchniCo zrobić, by wywołać uśmiech na twarzach waszego dziecka? Upieczcie mu ciasteczkowego potwora! Smak ciastka dowolny. Możecie skorzystać z następujących opcji: babeczka waniliowa babeczka czekoladowa
Humanistka w kuchniprzy remoncie. Poza tym dowiedziałem się. że będę tatą. Dlatego teraz wszystkie siły i cały czas poświęcam na szybkie ukończenie remontu i opiekę nad żoną. Tymczasem idę dokończyć tort urodzinowy dla żony ( Tort kakaowy tylko wersja truskawkowa) ponieważ dziś ma urodzinki. Pozdrawiam wszystkich i myślę że już niedługo wrócę z nowymi przepisami
Konrad GotujeMaj, czerwiec i kolejne miesiące, aż do zwieńczenia sezonu warzywno-owocowego w października to naprawdę wspaniały czas, jeśli chodzi o względy gastronomiczne
W kuchni Karmel-itkiCupcakes, cupcakes, cupcakes - moja miłość ;-) Tym razem zapraszam na cupcakes masala czaj inspirowane książką "Sezonowe słodkości. Cupcake Jemma". Babeczka: 125 g mąki pszennej 125
Humanistka w kuchniMleko roślinne w diecie beznabiałowej to znakomity odpowiednik zwykłego mleka krowiego. Jest lżejsze, dla mnie osobiście - smaczniejsze i obfituje w bogactwa, jakie skrywają w sobie te
W kuchni Karmel-itkiLubię wspólne śniadania. Kiedy kawa lub herbata smakuje inaczej niż zwykle. Kiedy już zwykła owsianka nie wystarcza. Kiedy przez uchylone okno wpada rześki powiew wiatru, a
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj zapraszam na małe co nieco - czekoladki własnej produkcji. Postanowiłam wykorzystać owoce, które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z
Humanistka w kuchniŻyjesz z dnia na dzień, w swoim zharmonizowanym świecie, który tak dzielnie budowałeś/-aś przez lata. Wiesz, co chcesz zrobić dziś, jutro, za
W kuchni Karmel-itkiCzasami skaczę sobie to tu, to tam - między jednym blogiem, a drugim, szukając inspiracji. Zawsze znajduję coś ciekawego, co przez kolejne kilka dni
W kuchni Karmel-itkiMaj, miesiąc pod znakiem szparaga. Zielone, białe, duże, małe, grube i smukłe - wszystkie niezmiennie pyszne i obfitujące w kulinarne możliwości. Inwencja szparagowo-twórcza
W kuchni Karmel-itkiRóżany tort? czemu nie? Proszę, jaka efektowna, naturalna dekoracja! Płatki róż w ulubionym kolorze nadają jeszcze większej apetyczności temu lekkiemu, smacznemu dziełu... Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka cukru 0,5 szklanki maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z 1 cytryny Masa 1,200 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny(...)śmietanową. Wyrównujemy masę, przykrywamy 2 krążkiem nasączonym ponczem i smarujemy również konfiturą, wykładamy masę śmietanową wyrównujemy, przykrywamy 3 krążkiem również nasączonym ponczem. Pozostałą masą smarujemy wierzch tortu. Dekorujemy opłukanymi płatkami róż. Smacznego
kgwjanczewoDawno nie przeżywałam takiego szału na jakiś produkt spożywczy. Nie wiem, co mi się stało, ale zwariowanie na punkcie szparagów zaczyna powoli przechodzić
W kuchni Karmel-itki