wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy kolejną partię kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Wykładamy ostatnią część kremu i posypujemy borówkami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. The post Tort Jagodowo – Cytrynowy appeared first on Made
Made By Mom And Sonminut na największych obrotach. Dodajemy mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części i nasączamy go sokiem. Przekładamy go masą którą rozsmarowujemy również […] Artykuł Tort malinowo-kokosowy (bez bitej śmietany) pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogOstatnio pokochałam borówki. Kiedyś myślałam, że są to naprawdę gorsze wersje jagód... ostatnio dużo ich w moim menu. Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto czekoladowo-waniliowe
Humanistka w kuchniczegoś trzeba zacząć tą kulinarną przygodę. Zatem prezentuję sposób na efektowne ciasto lub tort. Można przełożyć kremem lub serwować jako samodzielnie posypane np. cukrem pudrem. Warto też poeksperymentować z rodzajami mąki. Czasem warto pomieszać np. mąkę kukurydzianą z orkiszową. W tej wersji ciasto też jest znakomite. Składniki na ciasto 2 opakowania mrożonego, rozdrobnionego szpinaku * 3 jajka szklanka cukru(...)smakowego lub pudru oraz fixu lub żelatyny dla uzyskania trwalszego efektu. Ja dodaję też trochę zielonego barwnika, by uzyskać pistacjowy kolor kremu. Ciasto można też przygotować w formie przekładanego tortu. Należy wtedy skroić wierzch i spód oraz boki ostudzonego ciasta, by odsłonić jego zieloność. Przełożyć kremem lub wyłożyć go na górę a następnie pokruszyć odkrojone skrawki i obsypać nimi masę
Karczma HonoriettyJako setny przepis na moim blogu prezentuje Wam tort gołąbkowy. To tradycyjne gołąbki inaczej. Sposób przygotowania łatwiejszy, szybszy, bez zawijania i prezentuje się bardzo ładnie. Kapusta rozpływa się w ustach, jest bardzo smaczna. Polecam! Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowe i z indyka) dwie szklanki (400 g) ryżu dwie małe kapusty dwa ząbki czosnku papryka czerwona ostra/słodka(...)połowy kapusty, na nią nakładamy mięso z ryżem przykrywamy drugą częścią kapusty i powoli zalewamy sosem pomidorowym. 6. Pieczemy 30 minut. W razie potrzeby trzeba przykryć wierzch tortu. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUSmak dzieciństwa- moje pierwsze skojarzenie, gdy w mojej buzi ląduje kolejny kawałeczek sernika. Przygotowywała go moja mama. Jest lekki, nie wymaga praktycznie żadnych umiejętności (poza ugotowaniem
Wielki apetytJeśli lubicie sałatki tak jak ja, to polecam Wam pyszny tort sałatkowy. Złożony z trzech warstw, a każda może stanowić oddzielną sałatkę. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Polecam ! Składniki: Warstwa I 1 puszka kukurydzy 7-8 ogórków konserwowych 1 por 3 łyżki majonezu sól pieprz Kukurydzę odcedzić na sitku. Ogórki pokroić w kostkę. Por umyć(...)sera 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Jajka posiekać drobno. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na wierzch sałatki Całość posypać koperkiem. tort sałatkowy warstwowy
O kuchni z uczuciemOtwieramy z kliknięciem nakrętkę, wąchamy i czujemy lato. Dla mnie konfitura malinowa to czysta esencja lata. A maliny z nutą róży? Marzenie! Z racji tego, że robię dość dużo tortów (a co smakuje lepiej jak krem czekoladowy i maliny?) robię dwie wersje malin - konfiturę, z samym cukrem, do herbatek czy na przeziębienie, i dżem bardziej "na gęsto", z cukrem żelującym(...)przekładania tortów i ciast wymagających bardziej ścisłych przetworów. Obie są pyszne, obie pachną i smakują obłędnie. Aż miło przypomnieć sobie zimą ciepłe wieczory... Składniki: 4 kg malin 1,4kg cukru 0,2kg cukru różanego 1 l wody 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: W dużym garnku zagotować wodę z cukrem zwykłym. Do gotującego się syropu dać maliny, cukier różany
Cakes By KejtTort zrobiłam z potrzeby sytuacji a dokładnie na urodziny jednego z moich dzieci. Sam przepis pochodzi z mojego starego, pożółkłego zeszytu. Dodałam do niego jeden element a mianowicie konfiturę z czarnej porzeczki. Zapewne zaletą tego tortu jest to, że nie jest skomplikowany i bez większych trudności można podjąć się tego zadania. Polecam. Składniki: Biszkopt ( dla przypomnienia, dokładne wykonanie w przepisie
Smaki EwyCiasteczka otrębowe może w moim wykonaniu nie wyglądają pięknie, ale smakują wybornie. Chrupiące, wyjątkowe, no i z czekoladą. Przepis pochodzi z książki "Czekolada" i został przeze
Humanistka w kuchniUwielbiam chałwę w każdej postaci dlatego też byłam pewna, że tort będzie mi smakował. Zdecydowanie polecam go osobom, które lubią bardzo słodkie ciasta, bo to właśnie takie jest. Nawet dla mnie kogoś kto zawsze mawia, że nie ma czegoś takiego jak zbyt słodkie ciasto to było jednak bardzo słodkie. Chociaż zauważyłam, że najlepsze było następnego dnia, kiedy stało się bardziej
Słodka Kraina WypiekówBezę uwielbiam! A szczególnie tą z kawowy kremem mascarpone i malinami, którą znajdziecie pod linkiem TUTAJ . Dzisiaj trochę zmieniony przepis na dwuwarstwowy tort bezowy z kremem i owocami. Składniki: Beza- zgodnie z przepisem z bloga na Bezę z kremem mascarpone i malinami : szklanka białek 2 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu Krem: słodka śmietanka(...)jeden placek bezy, układamy na nim troszkę owoców, następnie przykrywamy drugą bezą i postępujemy tak samo, czyli wykładamy na niego resztę kremu, pozostałe owoce i przyozdabiamy listkami mięty. Smacznego! Tort jest do prawy przepyszny, ja nie potrafię oprzeć się dokładce
Taste Of My DayJest gorąco, ba, można się roztopić nic nie robiąc i nie zanosi się na ochłodzenie. Pewnie wielu z Was zarzuci mi
W kuchni Karmel-itkiGonimy za modą - ubraniową, kulinarną, językową. Gonimy za tym, co popularne jest w innych krajach, a nie skupiamy się zbytnio na tym, co oferuje
W kuchni Karmel-itkipuszka mleka kokosowego 100 ml mleka 3,2 % 4 łyżki nasion chia 2-3 łyżki miodu lub złotego syropu ewentualnie ekstrakt migdałowy, waniliowy (1 łyżeczka) Wszystkie
Humanistka w kuchni