torty - 16045 przepisów (strona:478/1070)

Czekolada plastyczna 129

Czekolada plastyczna rewelacyjnie nadaje się do dekorowania tortów, ciast i babeczek, a przy tym jest łatwa do wykonania. Ja do tej pory wykorzystałam ją do zrobienia czekoladowych ozdobnych różyczek i dekoracji tortu. Składniki: 50 g gorzkiej czekolady ½ łyżki miodu Wykonanie: Czekoladę połamać na kostki i włożyć do metalowej lub żaroodpornej miski. Do garnka na którym umieścimy miskę nalać wodę

Mama Gotuje
Zupa serowa z grzankami 239

Dzisiaj zapraszam na zupę serową. 1 litr bulionu drobiowego 25 dag śmietankowego serka topionego 2 cebule 2 ząbki czosnku pęczek pietruszki sól biały pieprz  olej

Humanistka w kuchni
Czekoladowy Milky Way z truskawkami 345

lubię najbardziej, słodkości. Proste ciasto, które przygotowałam w formie tortu urodzinowego. Połączenie smaków wręcz idealne i nie za słodkie, jednak sprawiające ogromną radość podniebienia. Rodzina jest liczna, więc tort był prostokątny, wypiekany w formie o wymiarach 39 x 23 cm.  Składniki: biszkopt 7 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku

Niezły Młynek
Sernik z nutellą i masłem orzechowym 202

przy tym całkiem nieźle, i tylko gdy o szóstej trzydzieści budzik znów dzwoni, mam ochotę schować głowę pod poduszkę i udawać, że mnie nie ma... Plan na dziś - skończyć tort, upiec bułki czosnkowe (czy może być coś lepiej pasującego do grilla?) i może taki jeden cudaczny chlebek, który znalazłam w czeluściach internetu... I babeczki. Albo ciasteczka. A najlepiej to jedno(...)drugie - dzieci będzie pięć sztuk, a i te większe, i mniejsze, wolą małe słodkości niż tort, jak piękny i dobry by nie był (jeszcze nie wiem, czy będzie piękny i dobry, ale nadzieja umiera ostatnia ). Tymczasem mam dla Was przepis na ciacho, które przygotowałam już jakiś czas temu. C. naopowiadał w nowej pracy, jakimi to dobrociami go karmię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
LENIWE Z SOSEM DYNIOWYM Z SZAŁWIĄ 174

Dynia, piękna, kształtna przyjaciółka Pani Jesieni, która w sezonie króluje w mojej kuchni.  Poza sezonem także mnie odwiedza. Lubię ten chwilowy powiew jesiennej melancholii. Nie

W kuchni Karmel-itki
Kotlety wegetariańskie 170

 Kotleciki wegetariańskie kojarzyły mi się zawsze ze średnim smakiem. Te jednak łamią wszystkie stereotypy. Są pyszne, wilgotne, a dobrze doprawione spokojnie mogą konkurować z pysznym

Humanistka w kuchni
ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY! 180

Żelatyna, składnik tak oczywisty, mogłoby się wydawać, ale nie do końca. Bywa kapryśna, nieznośna i trudna do okiełznania. Pan agar-agar zaś miewa humory podobne, w

W kuchni Karmel-itki
PEŁNOZIARNISTA TARTA Z KAJMAKIEM I KOKOSEM 186

Łatwiej się już nie dało. Bardziej kruche ciasto wyjść nie mogło. Bardziej słodki kajmak nie istnieje. Uwieńczeniem delikatny kokos. Nie znam nikogo, kto by odmówił! Ostatnio

W kuchni Karmel-itki
PASZTET MIĘSNY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 210

Wszystkich nie-mięsożernych przepraszam, że z mięsnym pasztetem się wpraszam.  Ale jego fenomen był tak wielki, że musiałam się nim pochwalić. To, że sama nie

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowe cupcakes - wersja Wielkanoc 166

babeczka:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni Delecta

Humanistka w kuchni
Faworki 159

Faworki to danie typowo karnawałowe, ale przecież dobre są zawsze, nie tylko "od tłustego czwartku".  40 dag mąki pszennej 7 żółtek 1/2 szklanki gęstej śmietany

Humanistka w kuchni
Tort w stylu angielskim 210

Szesnaste urodziny mojej córki zmobilizowały mnie w końcu do wykonania tortu, który już jakiś czas temu chciałam wypróbować. Przepis znalazłam  u Ani z bloga: Butcher, baker, sandwich maker.  i strasznie mi się spodobał. Pominęłam tylko alkohol, gdyż nie uznaję ciast z trunkami dla dzieci, a nie tylko jubilatka konsumowała ciasto, oraz lukier plastyczny, gdyż

Ciasteczkowy Potwór
Tort makowy z kremem z białej czekolady 141

drugim blatem, nasączyć ponczem i posmarować cienko dżemem, na który wyłożyć kolejną 1/3 część kremu, wyłożyć resztę wiśni. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć ponczem, udekorować pozostałym kremem wierzch i boki tortu. Gotowy tort schłodzić w lodówce

In my kitchen
Tort wiśniowo-śmietanowy 159

kolejny tort z serii "smak mojego torta". Tort wiśniowo-śmietanowy to puszysty biszkopt przełożony wiśniami w żelowej polewie wiśniowej i pyszną ubitą śmietaną. Mniam mniam...:) Pychotka

In my kitchen
Tort 162

przedstawiam Wam tort upieczony i udekorowany przez mojego brata Sławka:) I wcale nie żartuję. W pracy pomagali mu żona Ela i chyba ich syn Philip:)  Ładny

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania