tort kokosowy - 1172 przepisów (strona:14/79)

Racuszki twarogowo kokosowe 211

spotykanej grupie kwasów tłuszczowych, które m.in. przyśpieszają przemianę materii. Może być bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami

mojewypiekiinietylko
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2555

oknem prószy śnieg, a choinka pięknie błyszczy kolorowymi światełkami. Dziś mam dla Was przepis na najlepszy na świecie tort makowy! Intensywnie makowe ciasto, wilgotne a zarazem delikatne pokryte 2 kremami – jednym z dodatkiem irlandzkiego, śmietankowego alkoholu, a drugim kokosowym – również z kroplą likieru. Do tego chrupiąca prażynka, odrobina lekko kwaśnego dżemu z aronii i piękna beza włoska, która(...)cukier – ok. 50 g * mleko – 170 ml * mąka pszenna – 18 g * mąka ziemniaczana – 18 g * serek mascarpone – 250 g * prażynki do tortów – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mleko kokosowe – 250 ml * żółtko – 1 szt * małe jajko – 1 szt * cukier – 100 g * maka pszenna – 1,5 łyżki * mąka ziemniaczana

Ostra na Słodko
Tort bezowy kokosowo-kawowy 351

Normal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Przepyszny tort na bazie delikatnej kokosowej bezy, przełożony wyrazistym, mocno kawowym kremem. Doskonały przez cały rok, na wszelkie okazje. Po tym torciku na pewno nie ogarnie Was senność ;-) Ciasto szczególnie przypadnie do gustu wszystkim kawoszom :-) Polecam! Składniki :  Ciasto: 8 białek 400 g drobnego cukru 100 g wiórek(...)dodawać cukier, cały czas ubijając, aż cukier całkowicie się rozpuści – trwa to kilka minut. W masie nie powinno być żadnych grudek cukru. Wlać sok z cytryny, zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać masę łyżką.   Piekarnik rozgrzać do 90 ° C z termoobiegiem. Masę bezową podzielić na cztery równe części i wyłożyć równomiernie w narysowanych okręgach. Piec obie blachy jednocześnie

maniapieczenia
Tort Kinder 632

śmietany +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 50 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję), dowolne słodycze Kinder do dekoracji Jak zrobić Tort Kinder? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem(...)brzegi tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać po brzegach ciasta) dodajemy nieco oleju kokosowego. Odstawiamy do ostudzenia. Przestudzoną polewą dekorujemy brzegi tortu – dla wygody można przełożyć ją sobie do małego woreczka strunowego. Wierzch tortu dekorujemy czekoladkami i batonikami. Dobrze mieć pod ręką resztę kremu przełożonego do szprycy

Ciastkozercy
Tort Raffaello 399

woda z cytryną, wytrawne wino, lekka herbata owocowa itp.). Na nasączony spód nakładamy porcję kremu – do środka tortu powinno się zmieścić ok. połowy całego kremu, reszta będzie na wierzch i do dekoracji. Warstwę kremu polewamy rozcieńczoną pastą kokosową i posypujemy płatkami migdałowymi (u mnie pokrojone migdały). Powtarzamy z pozostałymi spodami. Ostatni spód odwracamy do góry nogami, żeby równy brzeg(...)rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała bardziej płynną konsystencję i lepiej zastygnie. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do małego woreczka, kiedy nie jest juz ciepła dekorujemy nią brzegi tortu. Na wierzchu układamy pralinki/cukierki/batoniki, do dekoracji można wykorzystać także resztę kremu. Tort Raffaello Smacznego! Po więcej

Ciastkozercy
Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami 227

kakaowego biszkoptu. Przykrywamy drugą połówkę krążka biszkoptowego, lekko dociskamy do masy kokosowej. Wierzch biszkoptu oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę mleczną i układamy mrożone maliny, torcik schładzamy w lodówce. Torcik jest pyszny, puszysty i do tego bardzo atrakcyjnie wygląda na białym talerzu, czy paterze. Ja do tego tortu wykorzystałam(...)krążek biszkoptu z poniższego przepisu, który zamroziłam i czekał na swoja porę oraz 1/2 kremu z tego przepisu na mini bounty, Można przygotować pełnowymiarowy tort z całego upieczonego biszkoptu i całego kremu kokosowego. Składniki na kakaowe ciasto biszkoptowe: 5 dużych jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru + 1 cukier wanilinowy Winiary 1,5 łyżeczki proszku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Torcik czekoladowy z kremem kokosowym 218

Pyszny okrągły mini torcik czekoladowy z puszystym kremem kokosowym. Wygląda trochę jak ciastko oreo, a w smaku przypomina nieco popularną wuzetkę. Pomysł na taki torcik powstał

Healthy food explorer
Tort pomarańczowy 131

Oszczędny Juliuszowej Albinowskiej z około 1910 roku. W oryginalnym przepisie do ciasta autorka dodaje migdały, które na początku XX wieku, były bardzo powszechnie użuwane przy wypiekach tortów. Ja dodałam wiórki kokosowe. I wcale tego nie żałuję :) Krem również zmieniłam. Ciasto : 140 g cukru pudru, skórka otarta z 2 pomarańczy, 6 jajek, 140 g wiórków kokosowych, 35 g przesianej bułki tartej

królestwo garów
Tort urodzinowy z bitą śmietaną, kulkami i wiórkami kokosowymi 370

Tort obficie obsypany wiórkami kokosowymi i przyozdobiony rurkami waflowymi i kokosowymi kulkami. Przełożony dużą ilością bitej śmietany. Lekki o delikatnym kokosowym smaku. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Bezglutenowy tajski torcik kokosowo-limonkowy 255

Z racji tego, że trafiła do nas pokaźna paczuszka z produktami od House of Asia to postanowiliśmy coś z ów pyszności przygotować. Zastanawialiśmy się czy iść

Kuchenne Wariacje
Torcik kokosowo-borówkowy bez pieczenia 239

Przepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna, delikatnie kokosowa warstwa jogurtowa z mascarpone, białą czekoladą, mlekiem kokosowym i likierem, a do tego borówki w jagodowej galaretce

Kto ugości moich gości?
Torcik Rafaello 286

końcu. Warto jednak poeksperymentować z konsystencją, być może druga wersja będzie jeszcze smaczniejsza.      Biszkopt kroimy na 2 lub 3 blaty, które przekładamy kremem kokosowym i posypujemy płatkami migdałów. Wierzch tortu oraz boki również smarujemy masą, a na samej górze wysypujemy ostatnią porcję orzechów. Schładzamy dobrze w lodówce.      Grudzień zawsze nastraja mnie refleksyjnie. To chyba

sama złodycz
Brak tytułu 158

Letni torcik z porzeczkami      Tort o smaku czekoladowo - kawowym, ozdobiony śmietaną i owocami. Boki tortu obsypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Ozdobiony również perełkami cukrowymi Dr Oetker

kolorowotorcikowo
Tort chałwowy 250

smakował ekstra. Nie wyszedł za słodki, jak niektóre ciasta i torty, po prostu idealny. Jako dekoracji użyłam roztopionej czekolady do przygotowania boków tortu, a na wierzch posypka z pokruszonej chałwy, posiekanych drobno orzeszków ziemnych oraz wiórek kokosowych. A dodatkiem na wierzchu były truskawki. Wyglądało pięknie! Koniecznie zobaczcie sami i oczywiście zapraszam do skorzystania z przepisu :) Składniki: BISZKOPT (piekłam w tortownicy(...)opakowania - w sumie 60 g proszku budyniowego na 500ml mleka) 150 g chałwy waniliowej - pokruszonej 1 łyżka mleka POSYPKA NA GÓRĘ TORTU: 2 łyżki posiekanych drobno niesolonych orzeszków ziemnych 2 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki pokruszonej chałwy PONCZ DO NASĄCZENIA BISZKOPTU: 1 szklanka wody (nie ciepłej) sok wyciśnięty z 1 większej połowy cytryny BOKI Z CZEKOLADY: 2 tabliczki czekolady (użyłam

Gotuj z Mąką
Tort Oreo 209

Polecam go jednak koniecznie nasączyć, najlepiej Malibu - wtedy jest idealnie wilgotny. Krem również jest sprawdzony - masa zrobiona z śmietanki kokosowej  (polecam mleko kokosowew wersji light, które można znaleźć m.in. w Lidlu)   oraz mascarpone zachwyciła mnie przy okazji ostatniego tortu z malinami. Do środka oczywiście niezbędne są pokruszone ciastka Oreo. Wierzch również dobrze jest ozdobić ciasteczkami. Torcik jest naprawdę(...)prostu fantastycznie. Tort robi się bardzo szybko, można go podać przy jakiejś okazji (na urodziny pasuje jak ulał) albo po prostu bez okazji, tak dla weekendowego relaksu :) Składniki (forma o średnicy 24 cm): Biszkopt: 4 jajka 10 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek kakao 6 łyżek ksylitolu do nasączenia Malibu lub Amaretto Krem: śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego Light

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania