powstały też eklerki, troche inne, bo okrągłe i zamiast czekoladą to oblane kawowym karmelem A skoro już o bezie mowa to dla mamy powstał takli o to tort (lekko kokosowe bezy, przełożone kokosowym kremem z mascarpone z ananasem, wszystko zwieńczone ananasowym karmelem i prażonymi płatkami migdałowymi) tort w "przekroju", jeszcze przed złożeniem aa tu już
More food, love and dreamsTort, w którym królują dwa smaki – smak kawy oraz chałwy, które idealnie ze sobą współgrają. Do tego kakaowy biszkopt, wkładka kokosowa oraz banany – smaki którymi nikt nie pogardzi! Biszkopt: 10 jajek 1 i 1/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao Białka ubijamy, następnie dodajemy cukier i żółtka. Na koniec masę jajeczną mieszamy z mąką oraz kakao(...)kilka bananów przekrojonych wzdłuż na pół i skropionych wcześniej sokiem z cytryny. Na banany wykładamy krem kawowy, następnie wkładkę kokosową, krem z chałwą oraz drugą część biszkoptu. Tort dekorujemy polewą, wiórkami kokosowymi i startą czekoladą. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane
Via Gustoktórym spod naszych rąk wyskoczyła żabka :D Biszkopt jest zielony dzięki mocy szpinaku (lecz jego smak nie jest wyczuwalny) a ryżowe nadzienie nabrało kokosowej nuty za pomocą mleka kokosowego KokoYogo . Tort jest nieco pracochłonny ale efekt wynagradza wszystko! Macie ochotę na "żabie udko"? :P Składniki Zielone biszkopty (2 miseczki śr: 16cm) -4 jaja kl L -200g ksylitolu(...)nieco wcześniej. Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi o blat aby nie opadły, pozostawić do ostudzenia. KREM RYŻOWO-KOKOSOWY Ryż wsypać do garnka, zalać napojem migdałowym oraz kokosowym. Gotować do miękkości i do wchłonięcia większości płynów. Następnie dodać ksylitol, wymieszać i zostawić pod przykryciem (już nie gotować). Gdy masa przestygnie wszystko zblendować (musi być bardzo gęsta
Candy Pandasgofrów - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów
AniaGotuje.plkrążącym po domu choróbskiem, zdjęć natomiast zwyczajnie nie zdążyłam przygotować, co mam nadzieję wybaczycie mi. Tort na szczęście jest, a raczej był, bo teraz to… Continue reading Tort czekoladowy z kokosową posypką
brunetkawkuchninajwiększych obrotach. Dodajemy mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części i nasączamy go sokiem. Przekładamy go masą którą rozsmarowujemy również […] Artykuł Tort malinowo-kokosowy (bez bitej śmietany) pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogśmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna owocowa herbata jeśli tort będą jadły dzieci, 1 łyżka kakao, 50 g gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka oleju kokosowego Jak zrobić tort czekoladowo truskawkowy? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Truskawki myjemy i odkładamy na ściereczkę do wyschnięcia. Biszkopty przekrawamy(...)Nakładamy na tort cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapanie wszystkich okruszków. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy 1 łyżeczkę oleju kokosowego – dzięki temu polewa ma idealną konsystencję i ładnie zastyga. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu. Gotową polewę czekoladową przekładamy do woreczka strunowego, kiedy zupełnie ostygnie dekorujemy brzegi tortu. Do reszty kremu dodajemy 1 łyżkę kakao
Ciastkozercykrem kokosowo-czekoladowy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dolewać śmietanę, mieszać i podgrzewajać, tak aby powstała jednolita masa. Chłodną masę ubijać wsypując powoli bitą śmietanę, a następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. masa krówkowa Margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać po łyżce masę krówkową z gotowanego mleka skondensowanego, a następnie dodać kakao i wszystko dokładnie utrzeć. Biszkopt przekroić(...)wykonane z białej masy cukrowej, przepis Tutaj . Rączka została wykonana tydzień wcześniej, gdyż masa musiała wyschnąć, aby później zachować kształt, również kwiaty można wykonać wcześniej, gdyż posmarowane na torcie gorącą przegotowaną wodą na drugi dzień nie są już twarde
Mix smakutruskawki. Jest więc biszkopt z wiórkami, który niespodziewanie zyskał na wilgotności, najlepszy na świecie kokosowy krem, tak delikatny i lekki, że nie można mu się oprzeć, oraz kokosowa śmietanka zdobiąca dumnie wierzch tortu. Ja moją zebrałam z mleczka, bo nigdzie samej śmietanki znaleźć nie mogłam... Ubija się znakomicie, trzyma fason pierwszorzędnie, a przy tym jest bardzo lekka i niesamowicie intensywna(...)nią poeksperymentuję. Kokosową monotonię przełamałam dużą ilością świeżych truskawek i chrupiącymi ciasteczkami amaretti, które przypadkowo wpadły mi w ręce. Całość wyszła lekka, obłędnie kokosowa i idealnie letnia za sprawą truskawek. Idealny wakacyjny tort. Smakował wszystkim. Nikt, ale to nikt nie kręcił nosem. Chyba nie ma lepszej rekomendacji. Tort kokosowo-truskawkowy Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt
Pożeraczka, czyli raz adobrzedomu. Ten eksperyment w formie tortu bounty był bardzo udany. Oto mój pomysł na prezent na Dzień Ojca - taki smakołyk na pewno ucieszy każdego tatę! Słodki nieduży tort, mocno kokosowy i czekoladowy, przełamany słodko-kwaśnymi truskawkami, a w środku niespodzianka - krem na bazie pysznej i mega zdrowej kaszy jaglanej. Nawet nie wiedziałam, że można z niej coś takiego wyczarować. Przepis(...)tego ciasta, jednak pomyliłam proporcje i dałam za dużo truskawek. Był zbyt lejący także po ostudzeniu. Jednak na deser w sam raz z brzegami truskawek, które zostały z dekoracji tortu. Co do masy bounty - jest zwarta i nadaje się do formowania ręcznie. Można z niej zrobić batoniki bounty! Polecam spróbować. Ja zrobiłam więcej masy, niż w przepisie, więc trochę
Anioszek w kuchnikrótko, aby powstał sztywny, gęsty krem. Podziel go na dwie części. Do jednej dodaj rozpuszczalną kawę i dokładnie, ale szybko zmiksuj. Do drugiej części wsyp wiórki kokosowe i też zmiksuj szybko. SKŁADANIE TORTU: Na jeden spód brownie w tortownicy wyłóż krem kawowy. Wyrównaj jego powierzchnię. Na krem wyłóż gęstniejącą frużelinę malinową. Wstaw tortownicę na około 2-3 h do lodówki(...)czasie wyjmij tort z lodówki i obkrawając go ostrym nożem po bokach, przełóż go z tortownicy na paterę. Na frużelinę wyłóż krem kokosowy i przykryj delikatnie wierzch drugim spodem brownie. Schłodź tort przez kilka godzin (najlepiej całą noc) w lodówce. Przed podaniem: Kajmak przełóż z puszki do rondla z grubym dnem i podgrzej go, aż będzie bardziej płynny. Wysmaruj
Słodko-Słony Świat Ilonywody -ksylitol - ½ szkl. wody (do ewentualnego rozrzedzenia masy podczas miksowania) Krem ze śmietany kokosowej -puszka śmietanki kokosowej (400g) -ksylitol lub inna substancja słodząca (według indywidualnych preferencji) Dodatkowo -wiórki kokosowe (do posypania tortu) -duża ilość świeżych malin -sok z cytryny+ woda (do nasączania blatów) KOKOSOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli(...)znów kremem. Następnie ułożyć kolejny blat i wszystkie czynności powtórzyć. Górny grubszy blat również snąć. Delikatnie docisnąć całość. Tort w obręczy pozostawić na kilka godzin w lodówce, po tym czasie odciąć obręcz nożem i zdjąć ją. Całość pokryć śmietaną kokosową, obsypać kokosem i odpowiednio udekorować wierzch malinami. Dwumiesięcznik do pobrania za darmo tutaj
Candy Pandasczarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja. Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy(...)szklanki cukru żółtko 125 g masła cukier waniliowy Polewa: 50 g czekolady gorzkie 50 g czekolady mlecznej 50 g masła konfitura z czarnej porzeczki (ewentualnie dżem) wiórki kokosowe (opcjonalnie) Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice wyłożyć pergaminem (średnica 22 cm). Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek. Na wysokich obrotach
Słodka StronaRaffaello" z pewnością pokocha "Tort Rafaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis. Tort "Rafaello" - Składniki: biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej(...)masła 2 łyżki mleka 100 g cukru pudru ok. 75 g wiórków kokosowych ok. 50 g płatków migdałów ok. 75 g wiórków kokosowych (na wierzch) odrobina malibu/ wódki rozcieńczonej w mleku Tort "Rafaello" - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice wyłożyć pergaminem (średnica 21 cm). Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubić białka
Słodka Strona