Dziś mamy dla Was przepis z książki „Smaki Izraela” na pyszny i słodki tort czekoladowo-kokosowy, a do tego idealny dla osób na diecie
Kuchenne WariacjeBrazylianka Keks na białkach Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Kostka kokosowa Cynamonowe ciasteczka Rogaliki budyniowe Makowo kokosowe Kuleczki śliwkowe Tort makowo kawowy Ciasteczka z maszynki Piernik staropolski Tort piernikowy Ciasteczka z kremem karpatkowym Kokosanki Czerwononose rudolfy Pierniczki z marcepanem Ciasteczka misie Barszcz czysty Pomarańczowe paluszki Zakwas buraczany Cieszyńskie koniczynki Kruche babeczki Krokiety z mięsem Kapuśniaczki Rogaliki z orzechów laskowych
Ala piecze i gotujeopublikowany na stronie everydayme.pl. Nagroda kusząca… Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim. Pomyślałam sobie raz kozie śmierć, i wysłałam swoje zgłoszenie. Wybrałam jeden z efektywniejszych deserów, pięknie prezentujący się tort truskawkowo-kokosowy z bitą śmietaną. Ograniczona ilością znaków kombinowałam jak w najprostszy sposób opisać krok po kroku produkcję tego małego i jadalnego dzieła sztuki. Domowe mleko kokosowe, dżem… a znaków
Malinowe Pocałunkikremówkę z fixami. Dodać serek i dosłodzić cukrem pudrem do smaku. Każdy nasączony blat posmarować kremem i posypać startą czekoladą. Wierzch posypać uprażonymi i posiekanymi orzechami. Ja swój tort ozdobiłam wiórkami kokosowymi , rozetkami z pozostałego kremu oraz rozpuściłam czekoladę mleczną i na folię wylewałam ją tak by powstały opłatki czekoladowe. insertCookd("41a09f4491e10136e9cd37999498e17f
Magiczne Życie Martydyni. Mleko odparować, cały czas mieszając, po czym wsypać cukier kokosowy i smażyć dalej nieustannie mieszając aż dynia bardzo się wysmaży i zrobi się gęsta. Przełożyć pastę do płaskiego pojemnika i wystudzić. Podzielić ją na 1kg (do kolejnego kremu) i 1 szklankę (do posmarowania wierzchu tortu). 2) KREM DYNIOWO-ORZECHOWY 1 kg powyższej pasty zblendować na gładko z masłem(...)górze. Całość lekko docisnąć i zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia nożem oddzielić boki od obręczy tortownicy i ją zdjąć. Boki wyrównać. Kremem dyniowo-orzechowo-kokosowym (3) posmarować pół pyszczka tortu i boki. Odłożoną pastą dyniową (1) wykonać drugą część pyszczka i posmarować boki. Śmietanką kokosową wykonać oczy i ząbki a rozpuszczoną czekoladę wlaną do małego woreczka strunowego obrysować
Candy PandasTorcik truskawkowo-kokosowy to delikatne i lekkie ciasto, idealne na wiosenne i letnie przyjęcia, na co dzień i od święta. To połączenie prostych smaków, które idealnie
Smakołyki Berenikiwaniliowego Składniki na malinowe nadzienie: 200 gram świeżych malin 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżka cukru trzcinowego Składniki na dekorację tortu: 400 ml śmietany 30-36% 2-3 brzoskwinie z zalewy garść borówek amerykańskich kilka truskawek kilka łyżek wiórków kokosowych kilka łyżeczek czekolady w wiórkach Składniki na ponch do nasączenia: 50 ml syropu z brzoskwiń 30 ml wody(...)syropu. Truskawki i borówki myjemy i suszymy. Najlepiej zrobić to odpowiednio wcześniej by owoce miały czas wyschnąć. Schłodzoną czekoladę trzemy na wiórki. Cały tort pokrywamy ubitą śmietaną. Obsypujemy po bokach czekoladą i wiórkami kokosowymi. Na wierzchu rozkładamy owoce wedle uznania i umieszczamy napis. My do jego wykonania użyliśmy kupnych pisaków cukrowych. Tort smakował wszystkim. Wyszedł pyszny. Nie za słodki. Wilgotny
Kuchnia po mojemudomowej frużeliny truskawkowej. Całość dobrze wytrzymuje temperaturę pokojową, jednak należy przechowywać deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :) Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub innego słodzidła 2 duże łyżki kakao 3 jajka 1 łyżeczka sody
Chocolate Muffin Blogmnie to: rurki z kremem, Kinder Bueno, pralinki czekoladowe, czekolada Schogetten (bo ma ładne osobne kostki), cukrowe koraliki, 50 g gorzkiej czekolady i 1 łyżeczka oleju kokosowego na polewę. Jak zrobić tort czekoladowy? Biszkopt dobrze jest upiec sobie poprzedniego dnia wieczorem, żeby miał dużo czasu na przestygnięcie. Przygotowujemy go według tego przepisu . Ja wole piec 2 osobne blaty niż(...)lodówki dla utrwalenia. Po tym czasie nakładamy kolejną warstwę kremu i wyrównujemy całość. Czekoladę na polewę rozpuszczamy razem z olejem kokosowym i odstawiamy do przestudzenia. Kiedy nie jest już gorąca przekładamy do woreczka i dekorujemy brzegi tortu (jak można zobaczyć u mnie na Instagramie w wyróżnionych relacjach). Wierzch tortu dekorujemy słodyczami. Resztę kremu przekładamy do szprycy i wyciskamy między czekoladkami
Ciastkozercylodówki na 30 min. W tym czasie zrobiłam masę do tortu (inspirowałam się przepisem na masę z programu „Ewa gotuje”) Śmietanę ubiłam na puch. W trakcie ubijania (mikser na małych obrotach) dodawałam porcjami wystudzoną galaretkę. Galaretka ma być zimna ale nie może się ściąć. Do tej masy wsypałam wiórki kokosowe (200 g) i wymieszałam. Pozostałe wiórki kokosowe(...)uprażyłam na złoty kolor na suchej, gorącej patelni. Wystudziłam. Masę kokosową przełożyłam do tortownicy, na wystudzony spód z biszkoptów. Wyrównałam wierzch i obsypałam uprażonymi i wiórkami kokosowymi. Teraz pozostało udekorować tort kulkami „ rafaello” i wstawić do lodówki. Wstawiłam na 3 godziny. Po wyjęciu pokroiłam na porcje i od razu podałam, bo moi goście już nie mogli się doczekać. Wszystkim
Kuchnia u Krysiprzepis na tort zrobiony przeze mnie na urodziny Synka. A właściwie na dwa torty. Choć podstawa - biszkopt w obu przypadkach jest taki sam. Przepis znalazłam oczywiście na: Moje Wypieki , tam też znalazłam przepis na jeden z użytych przeze mnie kremów. Drugi krem to krem kokosowy - przepis ten dostałam od siostrzyczki :) Przyjęcia urodzinowe były dwa. Na przyjęciu dla dzieciaków motywem(...)swoje biszkopty podzieliłam na 3 blaty. Masa kokosowa. 200 g wirek kokosowych; 2 szkl. mleka; 150 g masła; 1/2 szkl. cukru pudru. Mleko gotujemy, wsypujemy wiórki i gotujemy jeszcze chwilę aż lekko zgęstnieje. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy wystudzone wiórki. Gotową masą przekładamy blaty tortu. Na jedną z warstw dodałam również dżem jagodowy. Smacznego!!! Świetna również
MiksturownikKolejny kokosowy wypiek w mojej kolekcji :) A na tym nie koniec! Ostatnio mam ogromną ochotę na kokosowe smakołyki, więc kombinuję, szukam przepisów, przerabiam i zmieniam po swojemu. Torcik, jako, że był malusieńki, rozszedł się w okamgnieniu. Zwykle w tortach pokrywam boki kremem, jednak tym razem uznałam, że taki "goły" wygląda uroczo - jasny, śnieżnobiały krem stanowi kontrast dla kakaowego biszkoptu(...)szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao szczypta soli KREM: 330ml kremówki 250ml mascarpone (użyłam tego ) 3 łyżki cukru pudru 100g wiórków kokosowych 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku DODATKOWO: 3 łyżki (lub więcej) wiórków kokosowych do posypania) Przygotowanie: BISZKOPT: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), a piekarnik rozgrzać
Cakes By Kejtłyżce gęstej części mleka kokosowego i dalej miksować, aż wszystkie składniki zostaną wchłonięte przez krem. Część wiórków kokosowych musimy odłożyć do dekoracji. 11. Ciasto przecinamy jak tort. Blaty nasączamy rzadką częścią mleka kokosowego. 12. Na spód ciasta wykładamy prawie cały krem. Przykrywamy wierzchnim blatem. Pozostałością kremu wypełniamy brzegi, które następie obsypujemy wiórkami kokosowymi. 13. Na wierzch nakładamy polewę czekoladową. Obsypujemy
Kawa z mlekiemKnedle z truskawkami Rolada bezowa z truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo truskawkowy Domowe lody truskawkowe Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami Sushi owocowe Ciastka francuskie z truskawkami Truskawkowy wirek Sałatka z truskawkową nutą Zielona Pavlova Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkoObiecałam, że z biszkoptu , który piekłam – „coś na blogu się pojawi”. Zgodnie z obietnicą – tort maślano migdałowy. Ponieważ nie każdy lubi kremy na bazie surowych żółtek postanowiłam zrobić krem maślany, który zadowoli prawie wszystkich, czyli „bez jaj”. Mimo, że nie należy on do gatunku lekkich, warto się nad tym przepisem choć na chwilę zatrzymać. Składniki: - biszkopt o średnicy(...)nakładamy krem, rozkładamy go równomiernie na powierzchni i na bokach. Przykrywamy ostatnim blatem. Powtarzamy czynność z nasączaniem. Nakładamy krem i pokrywamy nim, cieńszą warstwą niż poprzednie, cały tort. Boki oprószamy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Do pozostałego kremu dodajemy 1-1,5 łyżeczki kakao – mieszamy i przy użyciu worka cukierniczego z tylką ozdabiamy nasz tort. Do ozdoby używamy również startej na tarce
mojewypiekiinietylko