zaproponować Wam troszkę inną wariację smaków ;) Do ubitych białek dodaliśmy wiórki kokosowe i chyba nie musimy Wam mówić jak piękny zapach unosił się w mieszkaniu kiedy piekliśmy blaty na tort! Kokosowe niebo! Tort ze sporą ilością kremu, karmelizowanym ananasem i świeżymi kawałkami kokosa! Istne niebo w gębie! Nie musimy chyba dodawać, że odliczaliśmy każdą chwilę do tego upragnionego momentu kiedy(...)lepiej jak my kupcie dwie sztuki, bo to co nie wykorzystacie do tortu z pewnością zjecie podczas pracy ;) U nas tak właśnie było ;) Składniki na blaty bezowe: 7 białek, szczypta soli, 350 g drobnego cukru, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżka skrobi ziemniaczanej, 50 g wiórek kokosowych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ubić białka ze szczyptą soli
Plate of JoyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepyszny tort o smaku kokosowych pralinek Raffaello, rozpływający się wręcz w ustach Masa zrobiona z śmietany kremówki, mascarpone, mleczka kokosowego oraz wiórek kokosowych. Tort wykonałam na tzw. biszkopcie genueńskim , który znajdziecie tutaj . Post Tort Raffaello pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeniego czekać, był delikatny w smaku, bardzo kremowy i przede wszystkim bardzo, ale to bardzo smaczny :) Musicie wcześniej przygotować sobie wysokie pudełko aby móc w nim przechowywać ten tort bo wychodzi dość duży :) Z całą pewnością jest to porcja dla 10 osób :) Tak więc poniżej znajdziecie przepis… my, właściwie Madzia bo ja tylko trochę pomagałem, wykorzystaliśmy tortownicę o średnicy(...)łyżkami powideł i 1/3 kremu mascarpone. Podobne kroki powtarzamy dla drugiego biszkoptu. Trzeci biszkopt układamy na wierzchu i pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki tortu. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego! Post Tort piernikowy – prezent na 33 urodziny :) pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!trzech pierwszych książek będzie bohaterką niniejszego wpisu, pod banderą akcji: Kuchnia Inspirowana Kinem . Długo zastanawiałam się którą z potraw pojawiających się w książce wybrać, chłodnik ogórkowy z Ogromnego Okna, tort kokosowy z Gabinetu Gadów czy sos puttanesca z Przykrego Początku. Wybór ostatecznie padł na ostatnią potrawę, ponieważ chłodnik nie nadaje się raczej na jesienną pogodę (choć ciotka Józefina starała się(...)udowodnić, że jest inaczej), natomiast tortu kokosowego nie miałby kto zjeść (przydałoby się stado dzieci, np. Wioletka, Klaus i Słoneczko). Spaghetti alla puttanesca natomiast jest doskonałym pomysłem na obiad, szybkim i smacznym, choć zarówno w mojej, jak i filmowej wersji jest znacznie bardziej ubogie niż wersja oryginalna. Spaghetti alla puttanesca (porcja na 4 głodne osoby) 400g spaghetti
Przepysznik - BLW i nie tylkooddzieleniu śmietanki, lub jeżeli tortu nie będą jadły dzieci: ½ szklanki wody kokosowej wymieszane z ½ szklanki likieru kokosowego albo rumu Ponadto 400 g powideł śliwkowych (po 400 ml) wiórki kokosowe do posypania tortu Składanie tortu Biszkopt przekroić na 3 blaty. Pierwszy krążek ułożyć na paterze, nasączyć ⅓ ponczu, posmarować powidłami śliwkowymi. Na powidła rozsmarować ¼ kremu kokosowego. Przykryć kolejnym krążkiem, nasączyć, posmarować pozostałymi(...)powidłami i ¼ kremu. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować resztą kremu i obsypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. ** Kremu wychodzi trochę za dużo, można go wykorzystać do babeczek lub innego deseru, albo trochę zmniejszyć ilość mascarpone. Smacznego
Pełny talerzmigdałowym - ułożyć na talerzu jeden z blatów (jeśli biszkopt wyrósł trochę nierówno, można górny blat umieścić na spodzie tortu, a na górze - ten spodni, który od tortownicy jest zawsze równy), skropić go przygotowanym ponczem, nałożyć 1/3 kremu i rozsmarować, posypać wiórkami kokosowymi - podobnie zrobić z drugim blatem - nasączyć, nałożyć krem i posypać wiórkami - ostatni blat nasączyć od spodu, ułożyć(...)tortu pozostały krem, wyrównując warstwę - migdały sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na połówki (chyba że wykorzystujemy płatki migdałowe) - dekorować układając połówki migdałów i posypując górę i boki wiórkami kokosowym - tort schłodzić przez 24 godziny - przed ukrojeniem każdego kawałka można moczyć nóż w gorącej wodzie, dzięki temu krem nie będzie się przyklejał do noża (choć ten krem jest na tyle
Smakołyki Berenikiprzepyszne, co potwierdza cała moja rodzinka i znajomi. W związku z tym mama już tradycyjnie piecze torty na każdą rodzinną imprezę. Poniżej znajdziecie przepis na jej ostatnie dzieło tort z kokosową wkładką i masą budyniową, a zatem jest idealną alternatywą dla klasycznych tortów opartych na kremówce Tort z kokosową wkładką i masą budyniową Składniki: Biszkopt : 4 jajka 4 łyżki cukru(...)Polewę czekoladową rozpuszczamy i zostawiamy do wystudzenia. Dekorujemy nią górę tortu. Na koniec ozdabiamy świeżymi kwiatkami bratków. Tort pozostawiamy na kilka godzin w lodówce do zastygnięcia. Smacznego Artykuł Tort z kokosową wkładką i masą budyniową pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujecurd kwaskowy, śmietana dodaje słodyczy. Kokos tę słodycz uzupełnia. Jak dla mnie ideał. Uwielbiam wszystko co kwaśne, a ten tort daje niezwykle dużo doznań kubkom smakowym. Do obłożenia tortu użyłam chipsów kokosowych, które możecie dostać w sklepie Galeria Herbat . Niezwykle zdrowa przekąska, która nada chrupkości i wizualnej lekkości. Potrzebujemy: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej(...)śmietankowa: 400 g śmietanki 30% 2 łyżki cukru Śmietanę ubijamy na gęsty krem i pod koniec dodajemy cukier. Poncz: 3/4 filiżanki wody sok z połowy cytryny Chipsy kokosowe do obłożenia tortu, ja użyłam chipsów ze sklepu Galeria Herbat Wykonanie: Biszkopt przecinamy na 3 blaty. Pierwszy nasączamy 1/3 ponczu i nakładamy 2/3 masy śmietanowej. Przykrywamy drugim blatem. Drugi blat nasączamy
MamaOskarkaSiostry Anastazji Ciasto "Snikers" Ciasto Marchewkowe o Lekko Korzennym Smaku Ciasto Marchewkowe Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową Ciasto "3Bit" na Biszkopcie Najlepsza Kremówka Makowo-Kokosowe z Serem i Masą Budyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Nutella Cake Nigelli Lawson Proste Ciasto Czekoladowe Ciasto(...)Świata Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego Tort Szwarcwaldzki Tort Makowy z Masą Budyniową i Dżemem Porzeczkowym Tort "Raffaello" Tort Makowy z Białą Czekoladą Tort Brzoskwiniowy
Słodka StronaBardzo elegancki i wykwintny biały tort kokosowy. Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie(...)część kremu z wiórkami, wyrównać. Na wierzch położyć ostatni blat i naponczować resztą mieszanki wody i likieru. Boki i wierzch tortu wysmarować masą, którą odłożyliśmy do dekoracji. Posmarowany tort posypać wiórkami kokosowymi i udekorować pralinkami Raffaello lub dowolnie. Przechowywać w lodówce. Tort najlepiej przygotować dzień przed uroczystością, aby dobrze nawilgł. Smacznego! Inspiracja ze strony Moje Wypieki
Chocolate Muffin Blogprzeważnie piekę je tylko swoim najbliższym. Do tego tortu zabierałam się ochoczo z głową, z konkretnym pomysłem :) Miał być niezbyt słodki, delikatny i dość lekki. Udało się. Kokosowy tort śmietanowy biszkopt (rzucany) o średnicy 20 cm: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej *szklanka miała u mnie tym razem 200 ml masa(...)zrobiłam na docelowym talerzu, w obręczy od tortownicy): blat biszkoptu, nasączamy warstwa kremu blat biszkoptu, nasączamy dżem masa kokosowa warstwa kremu blat biszkoptu, nasączamy Jeśli robimy tort z czterech blatów, na masę kokosową nie nakładamy kremu. Masę przykrywamy biszkoptem, nasączamy go i dajemy kolejną warstwę kremu i biszkopt. Ostatni blat również nasączamy. Tort pokrywamy z każdej strony kremem śmietanowym
Dzieje kuchennej WiewióryLubicie smak rozpływających się w ustach, delikatnych,kokosowych kuleczek Raffaello? Jeżeli tak-to ten tort jest zdecydowanie dla Was! 😉 Pulchniutki, migdałowy biszkopt- przełożony konfiturą wiśniową i pysznym kokosowym kremem-na bazie(...)białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny, podzielny i smakuje nie tylko wielbicielom […] Artykuł Tort kokosowy ala Raffaello pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyDoskonały tort kokosowy, przypominający w smaku słynne praliny. Delikatny biszkopt, pyszny krem kokosowy oraz płatki migdałów. Całość wieńczą kuleczki Rafaello. Jeśli uwielbiacie słodkości z kokosem w roli głównej, to ten tort jest na pewno idealny dla Was. Biszkopt: Z przepisu na biszkopt idealny . Dla formy o średnicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić
Food Squarewiórka. W osobnym naczyniu ubijamy schłodzoną śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy łyżką. Blaty biszkoptu kolejno nasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe (ja użyłam kuleczek kokosowych a la Raffaello domowej roboty
Domowy Smak JedzeniaPrzepyszny tort, który przygotowałam na urodziny Dominika. Z cudownym kokosowym aromatem i przełamującymi smak kwaskowatymi malinami. Świetnie będzie wyglądał na świątecznym stole - polecam! :) Kocham piec torty! Wbrew temu, co może się wydawać są to bardzo proste w przygotowaniu wypieki, o ile dysponujemy sprawdzonym przepisem na biszkopt. Jest tysiące kombinacji kremów, którymi możemy je przełożyć, ponczów, którymi możemy je nasączyć(...)pieczenia ze spodu i przekrawamy go na 3 równe blaty. Mleko kokosowe, którego będziemy używać do kremu wstawiamy odwrócone do góry dnem do lodówki na noc przed robieniem tortu. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (400ml x 2) 500 g mascarpone pół szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórek kokosowych Przed użyciem wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mleko kokosowe
Cooking Monster