powodu, ponieważ w rezultacie moje obawy okazały się bezzasadne. Wegański „biszkopt” przygotowuje się o wiele łatwiej i szybciej niż ten na bazie jajek , a kokosową śmietankę ubija się w mig. I tym sposobem wegański tort okazuje się być prostszy – tak, prostszy! Wegański „biszkopt” ma nieco bardziej zwartą strukturę, choć nadal delikatną, a śmietanka kokosowa w przeciwieństwie do zwykłej zdecydowanie ciekawszy(...)niej 1-2 łyżki kokosowej śmietanki i delikatnie wmieszaj ją w masę. Dołóż pozostałą część śmietanki i delikatnie zamieszaj. Krem gotowy. 1/3 kremu nałóż na dolną warstwę „biszkoptu” i delikatnie rozprowadź zostawiając 2 cm odstępy od brzegu. Nałóż drugą górną część ciasta i na jego wierzchu rozprowadź kolejną 1/3 kremu. Ostatnią 1/3 pokryj boki tortu. Na koniec najprzyjemniejsza
Roślinna - blog wegańskidekoracji użyłam mrożonych malin i puściły mi sok , Wam proponuję użycie świeżych malin. 6. Boki obsypujemy posypką waflową, jeśli takiej nie macie mogą być wiórki kokosowe lub płatki migdałowe. Tort odstawiamy do lodówki na kila godzin. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliawokado! Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, ten przepis nada się idealnie. Przygotowanie jest dość pracochłonne, ale końcowy efekt i głównie smak jest tego wart. Przekonajcie się sami. Tort czekoladowo-bananowy tortownica około 25 cm Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki orkiszowej jasnej typ 700 3 jajka 150 ml oleju kokosowoego 1/2 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)warstwę i odłożyć na bok. Na dolnej warstwie wyłożyć wcześniej przygotowany krem i dokładnie rozsmarować. Położyć odcięty płat ciasta ‚dnem do góry’ i posmarować cały tort drugim kremem, tym razem ten z mlekiem kokosowym. Na wierzch wysypać wiórki kokosowe i ułożyć kawałki gorzkiej czekolady. Przed podaniem należy tort schłodzić przynajmniej 2h w lodówce. Smacznego
Jaglusiabazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Z nasączonymi w rumie lub likierze malibu wiórkami kokosowymi. Z cienko pokrojonymi plasterkami świeżego ananasa, które wcześniej macerowały się w limonkowo-cukrowym syropie. Prosty krem łatwo się przygotowuje a w połączeniu z kwaskowatym ananasem świetnie przełamuje słodycz bezy. Tort jest dobrze wyważony w smaku, nie za słodki, lekko kwaśny. Pięknie się prezentuje. Blat(...)kremu. Dodajemy nasączone wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Do czasu wyłożenia na blat bezowy, przechowujemy w lodówce. Blat bezowy układamy na paterze, na wierzch wykładamy krem kokosowy. Tuż przed samym podaniem wierzch tortu dekorujemy plastrami ananasa ( lekko odsączonymi z syropu
cool and mintyozdobiony konwaliami z lukru. Jeśli śledzicie mnie na Facebooku lub Instagramie, to ostatnio dodałam zdjęcie tortu komunijnego, który zrobiłam, wzorując się właśnie na tym torcie. Kolejny pyszny tort oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną porzeczką. Ozdobiony jest kwiatem i liściem z czekolady. A tak nasze torty wyglądały w przekroju. Hitem kursu były kruche ciastka migdałowo – rumowe z bitą śmietaną
Mała Cukierenkałyżki masła Kulki kokosowe: 1 płat andruta 0.5 kostki margaryny (125g) 0.5 szklanki mleka w proszku 0.5 szklanki cukru kryształu 1/3 szklanki wody 250g wiórek kokosowych Kilka łyżek kokosu do ozdobienia boków tortu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt kawowy: Kawę zalewamy 3 łyżkami gorącej wody, studzimy. Ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, dodajemy cukier i żółtka. Do gotowej masy przesiewamy(...)większe niż draże czy orzechy laskowe). Obtaczamy w kokosie i pozostawiamy do schłodzenia. Najlepiej zrobić je poprzedniego dnia. 6. Przełożenie tortu: Biszkopt kawowy- masa mascarpone z czekoladą- wkładka orzechowa- masa mascarpone z kokosem- biszkopt kawowy- polewa- dekoracja z kulek kokosowych. Napis zrobiony z białej czekolady
Kuchnia w czekoladzieszklanki cukru szklanka mleka w proszku budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 125 g masła 200 g truskawek ok. 4 łyżki konfitury malinowej ok. 70 g wiórków kokosowych ok. 100 g truskawek do dekoracji Tort Truskawkowy z Masą Budyniowo-Mleczną i Konfiturą Malinową - Sposób przygotowania : Tortownice (21 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera(...)ciasta i wykładamy masę z truskawkami. Górny biszkopt smarujemy od wewnątrz konfiturą i przykrywamy ciasto. Całość pokrywamy pozostałą częścią masy budyniowej. Tort ozdabiamy truskawkami, a górę i brzegi posypujemy wiórkami kokosowymi. Moje posty
Słodka Stronagęstego kremu. Do nasączenia biszkoptu: woda kokosowa, wcześniej odłożona z puszki mleka kokosowego Dodatkowo: 440 g dżemu truskawkowego (2 małe słoiczki) świeże truskawki, do dekoracji wiórki kokosowe do obsypania wierzchu i boków tortu Wykonanie Na paterze układamy pierwszy blat biszkoptu. Nasączamy wodą kokosową. Smarujemy dżemem z 1 słoika, wyłożyć ¼ kremu kokosowego. Przykryć kolejnym blatem, nasączyć, posmarować dżemem z 2 słoika
kulinarnyswiatdomiombre – u mnie w różnych odcieniach różu. Do tego dekoracja z kremowych różyczek – tego nie da się popsuć, a efekt jest super :) Do przygotowanie takiego tortu świetnie pasowałby też krem kokosowy , więc jeśli macie pod ręką puszkę mleka kokosowego to zdecydowanie warto spróbować! Foremka, w której piekłam biszkopty ma średnicę 16 cm, ale tort wychodzi dużo większy
Ciastkozercypieczenie to moja pasja - to fascynujące jak z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe dania oraz ciasta. Aby uczcić pierwsze urodziny nie może zabraknąć tortu:) Dlatego przygotowałam tort podobny do batonika Kinder Country - bez białej mąki i białego cukru! Przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal(...)smarujemy masą jogurtową (2-3 łyżki masy zostawiamy do posmarowania wierzchu). Przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy pozostałą masą. Posypujemy ekspandowanym ziarnem. W rondelku rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy, którym polewamy wierzch tortu. Ciasto nie tylko dobrze smakuje ale także ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na lekki wiosenny podwieczorek. Smacznego
Health-Fit-LifePyszny i bardzo efektowny tort biszkoptowy przełożony kremem kokosowym oraz dżemem truskawkowym . Delikatny, nie za słodki po prostu idealny. Dziś przepis z krótkim filmikiem. Polecam :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT RZUCANY: 8 dużych jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej NA KREM: 2 kostki masła (400 g) w temperaturze pokojowej puszka mleczka kokosowego(...)patyczkiem. Brytfankę z upieczonym biszkoptem upuszczamy z wysokości kolan na podłogę. Odkładamy do wystudzenia. GOTUJEMY BUDYŃ: Mleczko kokosowe oraz 0,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem i wiórkami kokosowymi. W pozostałej szklance mleka mieszamy budyń oraz mąki. Wlewamy na wrzące mleko i chwilę gotujemy ciągle mieszając. Odkładamy do wystudzenia. ROBIMY KREM: Białą czekoladę rozpuszczamy na parze. Masło dobrze
Pani na deserziemniaczanej Krem pomarańczowy: 300ml soku ze świeżych pomarańczy Skórka otarta z 1 pomarańczy ½ szklanki cukru 5 łyżeczek żelatyny 250ml słodkiej min. 30% śmietanki Dodatkowo: 1 tabliczka deserowej czekolady Wiórki kokosowe Sposób przygotowania Biszkopt makowy: Mak zalewamy wrzącą wodą, mieszamy i pozostawiamy do całkowitego przestudzenia. Odciskamy z nadmiaru wody, mieszamy z miodem i orzechami. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy(...)nadal zachować płynność. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, wlewając na końcu tężejący sok. Mieszamy powoli i dokładnie. Kremem przekładamy makowe blaty oraz smarujemy cienką warstwą cały tort z wierzchu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy choinkami przygotowanymi z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady (uprzednio schłodzonymi w lodówce kilka godzin). Do stylizacji świątecznego tortu wykorzystałam czajnik Melody Pumpkin Oberżyna , który możecie
Kuchnia w czekoladzieDziś kolejna propozycja na krem idealny do przekładania tortu czy dekoracji babeczek. Pyszny, lekki, kokosowy. W sam raz dla miłośników kokosu. Krem przygotowany jest naprawdę szybko a smakuje rewelacyjnie. Składniki: * 200 g śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * 5 łyżek mleka kokosowego z puszki (potrzebny jest sam miąższ, aby go uzyskać należy co najmniej dzień wcześniej puszkę mleka(...)Wykonanie: Śmietanę kremówkę (dobrze schłodzoną) ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, wymieszać. Na końcu dodać miąższ z mleka kokosowego i wiórki kokosowe, wymieszać mikserem na najniższych jego obrotach. Kremu wystarcza na przełożenie tortu o średnicy
Zrób to smacznie