tort kokosowy - 1172 przepisów (strona:16/79)

Kokosowe kulki a’la Raffaello 163

jego bazie budyń, kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego

mojewypiekiinietylko
Kokosowe kulki a’la Raffaello 251

jego bazie budyń, kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego

mojewypiekiinietylko
Wielkanocny tort kokosowo- ananasowy! 250

świetny pomysł na uroczysty wielkanocny stół. Jestem pewna, że zniknie tak samo szybko, jak się na nim pojawi! Samo przygotowanie tortu nie jest wcale skomplikowane i poradzi sobie z nim każdy z Was. W pierwszej kolejności przygotowujemy blaty bezowo-kokosowe. W tym celu potrzebujemy: BLATY KOKOSOWO- BEZOWE - 8 białek z jaj zerówek - 12 łyżek cukru DIAMANT drobny - 4 czubate łyżki(...)przekładamy kremem i ananasem. DEKORACJA: - 4 łyżki wiórek kokosowych - 2-3 plastry ananasa - 2 łyżki masła - 2 łyżki cukru DIAMANT drobny Na suchej patelni zrumień wiórki kokosowe. Przesyp na talerzyk, zużyj do posypania tortu. Na patelni rozpuść masło, dodaj ananasa przesmaż przez 2 minuty z każdej ze stron dodaj cukier. Masa zacznie się karmelizować, gdy będzie złota zakończ proces. Ananasa

SMYKWKUCHNI
Tort czekoladowo truskawkowy 374

opakowania śmietanFixu lub innego utrwalacza do bitej śmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna owocowa herbata jeśli tort będą jadły dzieci, 1 łyżka kakao, 50 g gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka oleju kokosowego Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Truskawki myjemy i odkładamy na ściereczkę do wyschnięcia. Biszkopty(...)Nakładamy na tort cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapanie wszystkich okruszków. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy 1 łyżeczkę oleju kokosowego – dzięki temu polewa ma idealną konsystencję i ładnie zastyga. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu. Gotową polewę czekoladową przekładamy do woreczka strunowego, kiedy zupełnie ostygnie dekorujemy brzegi tortu. Do reszty kremu dodajemy 1 łyżkę kakao

Ciastkozercy
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 304

cukierniczego zakończonego małą (1-2 mm) dziurką. Tort polać polewą, zaczynając od krawędzi, tak aby powstały „zacieki”, następnie polewą ozdobić wierz tortu. Na tort wyłożyć klika migdałów lub innych orzechów, wiórki kokosowe itp. Można też pokruszyć jeden z blatów ciasta i obsypać tort okruszkami lub zmielić klika biszkoptów i nimi odsypać tort. Tort przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje

moj przepis na
Tort Chałwowy 164

przygotowanego budyniu śmietankowego z torebki (najlepiej bez cukru) - 400g chałwy (u mnie Odra) - cukier waniliowy - 1 łyżka żelatyny rozpuszczonej we wrzątku ciasto: - biszkopt do tortów (1 grubszy lub 2 cienkie) posypka: - wiórki kokosowe - orzechy włoskie dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Masło musi być miękkie. Ucieram je z cukrem z waniliowym. Budyń przestudzony dodaję do masy. Miksuję aż uzyskam gładki krem. Chałwę(...)Biszkopt przekrawam na pół i smaruję go kremem (1/2 masy). Nakładam na niego drugą część i resztę kremu. Siekam orzechy, dodaję do nich wiórki kokosowe i resztę chałwy. Tak przygotowaną posypką dekoruję wierzch i boki tortu. Tort odkładam na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała. Podaję z konfiturą malinową

Kuchnia co dnia
Tort Raffaello z truskawkami 201

zostało wykonane z połączenia mleka kokosowego i wiórków kokosowych z masą mascarpone i białą czekoladą. Do tego świeże truskawki i mamy połączenie doskonałe. Do dekoracji tortu wspaniale pasują pralinki typu Raffaello i obłożenie z kokosowych wafelków. Biszkopt i masę kokosową można przygotować dzień wcześniej. Przepis z moimi modyfikacjami pochodzi z bloga Kwestia Smaku

Milion Smaków
Torcik żurawinowy z wegańskimi krówkami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 171

reszta śmietanki kokosowej powstałej z 1 puszki mleka kokosowego -ksylitol -1 łyżeczka pasty waniliowej Dodatkowo -wegańskie krówki żurawinowe Super Krówka -żurawina do ozdoby -2 łyżki śmietanki kokosowej lub jogurtu wegańskiego na górę tortu WEGAŃSKIE CIASTO Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut. Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. Olej kokosowy i ksylitol utrzeć w osobnej misce

Candy Pandas
Tort biszkoptowo - kokosowy z cytrynową pianką. 148

tort jest niezwykle pyszny, lekki i puszysty. Krem kokosowy jest tak wciągający, że nie można się od niego oderwać, a pianka cytrynowa dodaje mu lekkiego orzeźwienia. Tort jest idealny z filiżanką aromatycznej kawy. Jest również prosty i szybki w wykonaniu. Dodam, że zamiast śmietany ,,Śnieżki'' można ubić kremówkę, ja używam ,,Śnieżki'' ponieważ u mnie nie wszyscy mogą jeść kremówkę. Zapraszam(...)sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty. Upieczone dokładnie studzimy. 2. Krem kokosowy:  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy mleczko kokosowe i żelatynę i dokładnie ubijamy. 3. Przekładanie: Biszkopty przekładamy lekko tężejącym kremem. 4. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śnieżkę ubijamy z mlekiem aż będzie puszysta

Izabelawkuchni
TORT PRALINOWY 243

tego roku: 1) CYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową bezą w środku. Smak masy pralinowej możemy dopasować do naszych upodobań, stosując praliny o ulubionym smaku, np. adwokatowe, krówkowe, kawowe, truskawkowe, miętowe(...)pieczenia. Pieczemy w temp. 170 stopni przez 20-25 min. Studzimy. Poncz: W gorącej wodzie rozpuszczamy kakao. Studzimy. Wykonanie tortu: Biszkopt przecinamy na pół. Pierwszy blat biszkoptowy nasączamy ponczem i rozsmarowujemy na nim 1/3 masy. Przykrywamy bezą orzechowo-kokosową. Na bezę wykładamy połowę pozostałej masy, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, który nasączamy ponczem i wykładamy na nim resztę masy. Rozsmarowujemy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto kokosowe z mango 160

dziś dla Ciebie genialne połączenie lekko wilgotnego ciasta kokosowego i warstwy pieczonego mango. Ciasto pieczesz odwrotnie, dzięki temu mango nie wpadnie do środka i stworzy pyszną górę. Jeśli Twoje dojrzałe mango ściemnieje trochę i będzie wyglądało mało efektownie, dorzuć trochę innych owoców na górę, a będzie jeszcze pyszniej. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto czekoladowe z gruszkami(...)śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – tort czekoladowy z owocami CIASTO KOKOSOWE Z MANGO PRZYGOTOWANIE: 1 h 20 minut Składniki syrop: – 80 g mleka kokosowego – 80 g cukru – sok z 1 cytryny Składniki ciasto: – 2 mango

nietylkopasta.pl
DINO PARTY CZEKOLADOWY TORT Z KREMEM ORZECHOWO-ŚMIETANOWYM 237

Przedstawiam tort dla wybrednych... Czekoladowy biszkopt przełożony kremem na bazie masła orzechowego ( uwielbiam) i masą śmietanowo-kokosową obsypany posiekaną gorzką czekoladą. Pycha... W mojej kuchni królują zdrowe słodycze, ale zdarzają się wyjatkowe okazje, które pozwalają mi zaszaleć. Świętując czwarte urodziny mojego syna -fana dinozaurów, (ośmieliłabym się nawet powiedzieć  psychofana) powstał cudowny tort. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 5 jajek w temperaturze(...)śmietanki kremówki bardzo zimnej ( wkładam na ok godzinę do zamrażarki) pół szklanki cukru pudru 3 wafelki princessa kokosowa 2 śmietan- fix PRZYGOTOWANIE: śmietankę miksuję na pianę pod koniec dodaję partiami cukier dosypuję śmietan-fix wrzucam pokruszone wafelki, mieszam łyżką PRZYGOTOWANIE TORTU: pierwszy blat nasączam naparem z herbaty rozsmarowuję na nim połowę dżemu nakładam 3/4 kremu orzechowego posypuję posiekaną czekoladą

Upiecz sobie babeczkę
Tort Rafaello 158

minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}  Tort Rafaello Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych Poncz: Pół szklanki wódki Pól szklanki przegotowanej wody Aromat waniliowy   Dodatkowo: wiórki po posypania(...)porzeczkowego. Na to wykładamy około ½ porcji kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu. I całość smarujemy resztą kremu. (Można dodatkowo zostawić trochę kremu, dodać kakao i udekorować tym tort.) Na koniec obsypujemy wszystko wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce kilka godzin

Smaki Natalii
Kolorowe wiórki kokosowe 199

Świetny pomysł na fajną i prostą dekorację, idealnie nadającą się do ciast, tortów czy babeczek. Wystarczy wymieszać wiórki kokosowe z barwnikiem i dekoracja gotowa. Składniki: 100 g wiórków kokosowych barwnik spożywczy w żelu, dowolny kolor (ok. pół łyżeczki) Przygotowanie: 1. Wiórki kokosowe przesypać do miseczki. 2. Dodać barwnik spożywczy. 3. Dokładnie wymieszać ręką (wcześniej założyć rękawiczki) do momentu, aż wszystkie

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania