ciasta wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Wierzch tortu ozdobić startą gorzką czekoladą
Ciastka - domowe słodkościsię w mące gryczanej, na blogu mogliście skorzystać z przepisu na pyszne ciacho gryczane z bezą i truskawkami, dzisiaj serwuję jeszcze lepsze rozwiązanie, bo przepyszny tort naleśnikowy z mąki gryczanej z kremem ze śmietanki kokosowej i truskawek. W tym daniu możecie znaleźć wszystko co naturalne, zdrowe i co macie w tej chwili pod ręką, czyli truskawki. Zdecydowałam się na przygotowanie
SMYKWKUCHNIRobiliście kiedyś mleko z wiórków kokosowych? Jeśli nie, to polecam! Oprócz mleka otrzymacie mąkę kokosową i zdrowy olej kokosowy. Bardzo polecam, bo
Rozpustne gotowaniemasę cukrową i ozdobiłam konikami i innymi gadżetami również z takiej masy. Niestety sama ich nie robiłam bo zabrakło talentu, zakupiłam już gotowe. Dookoła tort jest jeszcze ozdobiony odrobiną bitej śmietany i wiórkami kokosowymi. Szkoda, że nie uwieczniłam miny córki jak go zobaczyła
Kuchnia w opałachtego nie wymaga pieczenia. SKŁADNIKI (na formę 28cm) 40 ml śmietany kremówki oraz 50 g czekolady (lub 1/2 opakowania gotowego czekoladowego kremu do tortu) herbatniki biszkopty (opcjonalnie) niesolone orzeszki ziemne (opcjonalnie) Masa kokosowa: 300 ml mleka 40 g masła 4 łyżki kaszy manny 4 łyżki cukru 100 g wiórek kokosowych Masa czekoladowa: 300 ml mleka 40 g masła
Zofianawalentynki, przyjęcie komunijne czy urodziny. Smak kokosowy można zamienić na waniliowy (zamiast likieru dodaj do masy 2 łyżeczki esencji waniliowej i pomiń wiórki kokosowe). Zdjęcia krok po kroku przygotowałam w maju 2014. To waniliowa wersja tortu i z biszkoptem o średnicy 20 cm. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com
Przepisy AleksandryDziś mam dla Was przepis na pyszny tort, idealny na lato. Przepis wygląda na skomplikowany, ale w rzeczywistości wcale nie jest tak strasznie! :) Efekt końcowy jest wart włożonej pracy. Mimo, iż we wtorek opuszczam Polskę i mam mnóstwo spraw na głowie to postaram się wrzucić jeszcze kilka przepisów na bloga. :* Blat kokosowy: 6 białek 50 g cukru kryształu(...)czekoladę i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Kierując się tą samą zasadą, co w musie wyżej - dodajemy partiami podbitą śmietankę. Odstawiamy do zastygnięcia. Składanie tortu: Rantem o średnicy 18 cm wykrawamy 2 koła w naszym blacie białkowo-kokosowym. Delikatnie odklejamy od maty silikonowej i odkładamy na bok (lepiącą stroną do góry, aby nie przykleiły nam się do podłoża). Przygotowujemy podkładkę, umieszczamy
DominikaDolciDrodzy czytelnicy :) Dziś mijają 3 lata od momentu gdy zaczęłam się z Wami dzielić moimi przepisami. Dziękuję Wam bardzo, że tu zaglądacie i wracacie po więcej
Mienta blogutrwalacz do bitej śmietany (warto dodać je jeśli na dworze jest bardzo gorąco lub/i jeśli tort musi dość długo czekać na gości) +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję, dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Biszkopt(...)rozsmarowujemy. Na dżemie układamy świeże owoce. Wyciskamy na owoce nieco kremu, na który przyklei się kolejny spód. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Gotowy tort pokrywamy warstwą kremu. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę oleju kokosowego dla odpowiedniej konsystencji – im więcej tym rzadsza będzie polewa i cieńsze strużki na cieście. Kiedy czekolada nie jest już gorąca, ale wciąż
CiastkozercyŚwięta wiszą w powietrzu... Według wielu z nas nie mogą istnieć bez pachnących korzennymi aromatami pierniczków. A gdyby tak upiec piernikowy tort? I przełożyć go masą z orzechów? Efekty widzisz poniżej. Ja nie przepadam za zbyt słodkim lukrem, ale krem z nerkowców zjem zawsze i wszędzie. Jeżeli nie jesteś w posiadaniu dwóch małych tortownic, ciasto możesz upiec w jednej(...)delikatnie ją rozsmaruj nie dochodząc do krawędzi. Nałóż drugi spód, delikatnie dociśnij, a na wierzchu rozsmaruj pozostałą drugą połowę masy. Wierzch możesz ozdobić kokosowymi pralinkami, startą gorzką czekoladą lub ozdobnymi perełkami. Przed krojeniem tort należy schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego
Roślinna - blog wegańskiPrzepis autorski (mój). Sernik ten smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy i długo pozostaje świeży. Kruchy spód, masa oraz wierzch bezowy - wszystko
Di gotujeUniwersalny krem kokosowy o bardzo subtelnym smaku. I tylko trzy składniki! Polecam do: - deserów pucharkowych - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Czas przygotowywania: do 30 minut Ilość kremu: około 350 gramów (do małych tortów 18-20 cm średnicy) Składniki: • 200 g śmietanki 30-42 % * • 4 łyżki drobnego cukru
AniaGotuje.plDODATKOWO ; Dżem wiśniowy kokos, ciastka kokosowe PRZYGOTOWANIE : Biszkopt - całe jajka ubijamy z cukrami na puch, następnie wlewamy olej, chwilkę mieszamy i wsypujemy wymieszane mąki z proszkiem(...)porcja bitej śmietany, ponownie rozsmarowujemy i przykrywamy następnym ciastem. Czynność tą powtarzamy aż składniki się wyrobią. Górę i boki ciasta należy wyrównać. Tort dekorujemy według uznania, ja obsypałam boki kokosem, górę udekorowałam ciasteczkami kokosowymi i wisienkami. Ciasto chłodzimy kilka godzin. Zimne kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolibitą śmietaną. Dzisiaj mam dla Was przepis na jej roślinną wersję. Mlecznej śmietany nigdy nie lubiłam...Roślinna wersja za to posmakowała mi bardzo! Jest ona przygotowana na bazie mleka kokosowego dzięki czemu ma cudowny zapach i smak kokosa! Ja to uwielbiam ;) Aby przygotować taką śmietanę należy pamiętać jedynie o dwóch rzeczach - mleko musi być pełnotłuste (min. 22% tłuszczu) i dobrze(...)się potrząsać puszką). Taką bitą śmietanę mogą przygotować także osoby z nietolerancją laktozy. Po dodaniu do niej np. agaru świetnie nada się do przełożenia tortu. Już niedługo przepis na wegańskie lody z użyciem tej właśnie kokosowej śmietanki :) WEGAŃSKA BITA ŚMIETANA Z MLEKA KOKOSOWEGO ~400ml puszka pełnotłustego mleka kokosowego ~2-3 łyżki cukru pudru, lub do smaku Mleko odstawiamy do lodówki
chili & sugarTort Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszki do pieczenia 1 łyżeczka sody pół szklanki oleju cukier palmowy 1,5 szklanki mleka ryżowego Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki agawy wiśnie (ja dałam z kompotu(...)rzadkie, należy dodać mąki. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie wypłukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą blendera. Krem podzieliłam na dwie części. Do jednej części dodałam wiśnie i ponownie zmiksowałam. Gotowy krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam
nietadieta