tarta - 42848 przepisów (strona:155/2857)

Tarta z masłem orzechowym i bitą śmietaną/ Peanut Butter Tart 312

Tarta z masłem orzechowym i bitą śmietaną jest u mnie numerem jeden wśród świątecznych wypieków.  W planach miałam zrobić zdjęcie całej tarty, jednak zanim się obejrzałam połowy już nie było ;) Tarta jest szybka w wykonaniu, więc jeśli jeszcze nie upiekliście słodkości na święta to nic straconego, jeszcze zdążycie :)  Spód: -250g mąki(...)cukru -3 łyżki kakao -szczypta soli -1 jajko -125g masła Do miski przesiać mąkę oraz dodać resztę składników. Ciasto energicznie zagnieść i wyłożyć nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wsypać obciążnik (groch,fasola, ryż). Ciasto piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.  Nadzienie: -375 g serka Philadelphia (cream

Receptura smaku
Jajeczne muffiny z quinoa i warzywami 145

Wariacje są dowolne. W oryginalnym przepisie dodany był jeszcze tarty żółty ser - pewnie pomagał zlepić składniki, ale jajko też daje radę. Chociaż serek kusił... Co dodałam? 1 tartą marchewkę 1 łodygę selera naciowego - zostało mi od wegańskiego spaghetti 1/2 pęczka pietruszki trochę szczypiorku - bo akurat miałam w lodówce 1/4 czerwonej papryki * szynkę - to jest opcjonalne(...)dodałam do połowy muffinek, tak, żeby skusić męża na coś zdrowego 1/4 szklanki quinoa (suchej) 2-3 jajka (3 jeśli nie używacie żółtego sera) W przepisie który znalazłam była tarta cukinia zamiast selera, nie było papryki. Był za to tarty żółty ser. Przygotowanie: Quinoa ugotować wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie pokroić i zetrzeć warzywa

Mama z Motylem
Serowo-makowa tarta 191

musi w domu pachnieć makowcem,ja swój już upiekłam a,że mój mąż uwielbia makowiec a ja sernik to połączyłam te dwa smaki ze sobą i wyszła pyszna tarta serowo-makowa z bakaliami ,jabłuszkiem i lukrem Składniki: na ciasto kruche: 260g mąki pszennej 150g masła lub margaryny 35g cukru   2 żółtko ok 2 łyżek wody na masę(...)resztę wałkujemy cienko i wykładamy  nim formę do tarty ,podpiekamy w 200 stopniach ok 10 min (można obciążyć fasolą wysypaną na papier do pieczenia na wierzchu tarty). Wyjmujemy tartą z piekarnika zdejmujemy papier z fasolą i nakładamy łyżką masę makową pomiędzy nią masę serową ,wygładzamy lekko łyżką i na wierzch kroimy w kostkę

Swojskie jedzonko
Ślimaki smażone panierowane 126

bułka tarta), dodałam do bułki tartej parmezan. Pomysł mieszania tartej bułki z parmezanem, pochodzi również z książki Pani Marii Monatowej, a konkretnie z przepisu na jajko poszetowe smażone . Ja dodałam natkę pietruszki do smaku. gotowane ślimaki – mogą być z puszki, jajka, mąka, bułka tarta, świeżo starty parmezan, natka pietruszki, sól, tłuszcz do smażenia (masło(...)klarowane lub olej, najlepiej ryżowy) Ugotowane ślimaki,  oprószyć mąką, obtoczyć w rozbełtanych jajkach z pietruszką, a następnie w bułce tartej z parmezanem. Smażyć w głębokim tłuszczu. Do ślimaków przygotowałam sos na bazie jogurtu greckiego. 2 małe opakowania jogurtu greckiego, pęczek natki pietruszki, 3 ząbki czosnku, sól Natkę pietruszki drobno posiekać. Czosnek rozgnieść. Wymieszać jogurt z natką pietruszki

królestwo garów
Dyniowe leniwe 112

porcje): 280 g dyniowego puree 250 g twarogu (użyłam chudego) 1 czubata łyżeczka cukru trzcinowego 1 duże jajko ok. 170 g mąki pszennej (lub trochę więcej) Dodatkowo: bułka tarta kilka łyżek masła kilka łyżeczek cukru trzcinowego Wykonanie: Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków (ewentualnie przez maszynkę do mielenia mięsa lub sitko). Dodajemy dyniowe puree, jajko, cukier i mąkę(...)wody. Od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię gotujemy jeszcze ok. 1 minuty. Po tym czasie wyławiamy je łyżką cedzakową i układamy na talerzu. Na patelni rozpuszczamy masło, dosypujemy bułkę tartą. Mieszając podsmażamy bułkę do zbrązowienia. Porcje leniwych nakładamy na talerze, polewamy bułką tartą i posypujemy trzcinowym cukrem (ilość wedle uznania). Smacznego

MyCookBook.pl
KOTLECIKI Z KALAFIORA 151

cebulkę z czosnkiem. Smażymy, często mieszając, przez około 5 minut, aż cebula zmięknie i zrobi się szklista. Nie rumienimy. Rozgnieciony kalafior i ugotowaną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy jajko, tarty parmezan, podsmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną pietruszkę i papryczkę chili. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie mieszamy. Gotową masę można schłodzić w lodówce(...)Bułkę tartą wysypujemy na talerz, dodajemy szczyptę czarnego pieprzu, mieszamy. Łyżką nabieramy duże porcje masy i zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kotlety. Każdy kotlet delikatnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy partiami, na rozgrzanej oliwie lub oleju kokosowym, po 4-5 minut z każdej strony. Pilnujemy temperatury oleju, który cały czas powinien lekko skwierczeć. Podajemy z dipem dyniowo-pomidorowym

cool and minty
KRUCHA TARTA Z BRZOSKWINIAMI I ŚLIWKAMI 124

owocami, pianą i kruszonką   SKŁADNIKI CIASTO: 1 ½ szkl. mąki 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 2 żółtka Szczypta soli Bułka tarta Nadzienie: Śliwki, 1 brzoskwinia Piana z białek: 2 białka 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu(...)waniliowego Kruszonka: 3 łyżki mąki, 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 1 łyżka wiórek kokosowych WYKONANIE Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wykładamy na wysmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą formę żaroodporną do tarty (średnica 27 cm). Nakłuwamy widelcem, posypujemy bułką tartą. Układamy obrane i pokrojone w ćwiartkę śliwki skórką do dołu. Ubijamy pianę

słodki bratek
Kotlety ryżowo-mięsne z brokułem 192

wystudzonego ryżu    125 g ugotowanego brokułu    1 jajo    2 łyżki bułki tartej    sól    pieprz czarny    zioła dalmatyńskie    papryka ostra    olej do smażenia    bułka tarta do obtoczenia kotletów   Do miski  wykładamy mięso mielone, ryż i brokuł. Wszystko razem(...)rozgniatamy ubijaczką do ziemniaków. Gdy masa będzie w miarę jednolita (brokuł musi zostać dobrze rozdrobniony) wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia się składników, masa musi odchodzić od ręki - jeśli jest zbyt mokra dodajemy jeszcze trochę bułki tartej. Z masy formujemy nieduże kule, lekko spłaszczamy, obtaczamy dokładnie w bułce tartej i smażymy

peggiwkuchni
Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami 102

się z ciastem i owocami. Przed pieczeniem przypominam o nakłuciu widelcem w kilku miejscach ciasta w blasze i położeniu papieru do pieczenia obciążonego suszonym grochem, fasolą lub ryżem. Drukuj Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka Jako krem - 2 budynie(...)kaszą/grochem i pieczemy jeszcze 30 min. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Wykładamy budyń na wystudzone ciasto. Dekorujemy owocami sezonowymi. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/tarta-kruchym-ciescie-budyniem-owocami/ BosowKuchni Artykuł Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tarta z ciasta francuskiego z gruszkami i serem pleśniowym 225

tego połączenia. Sprawdźcie też przepis na tartę z jabłkami Składniki: opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą być dowolne) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą być dowolne)'; document.write(" "); Krok 1 Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Kładziemy(...)Krok 2 Ser kroimy na małe kawałeczki i wkładamy je pomiędzy gruszki. Całość posypujemy cukrem oraz orzechami. Krok 3 Pieczemy w temperaturze 220 stopni około 15-20 minut. Artykuł Tarta z ciasta francuskiego z gruszkami i serem pleśniowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Czekoladowa tarta z truskawkami 172

z truskawkami ( tu przepis ). Ale żeby nie było, że się tylko kalorycznymi produktami objadam proponuje zajrzeć do sklepu ( naturalniezdrowe.com.pl ) z naturalnymi produktami gdzie znajdziecie mnóstwo zdrowych wspaniałości CZEKOLADOWA TARTA  z TRUSKAWKAMI Składniki: (forma do tarty 24 cm) ciasto:   4 jajka   4 łyżki cukru   3 łyżki mąki jaglanej   3 łyżki kakao(...)górze.  masa mascarpone: Serek miksujemy z cukrem. Nakładamy go na biszkopt w miejscu wgłębienia. wierzch: Czekolad ę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z mlekiem, studzimy i polewamy po wierzchu tarty. Brzegi dekorujemy pokrojonymi truskawkami. Naturalne i zdrowe produkty znajdziecie w sklepie  www.naturalniezdrowe.com.pl

Bon appetit mon amie
Tarta jaglana z cukinią i kurczakiem 240

oliwki, jednak jest to danie na tyle uniwersalne, że spokojnie można poeksperymentować z ulubionymi dodatkami :) Składniki na 4 porcje: Ciasto 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 2 jajka 2 łyżki tartego sera, np. parmezanu sól, pieprz, papryka ostra w proszku Farsz: 300 g piersi z kurczaka marynata: 2 łyżki oleju roślinnego, sól, pieprz, ząbek czosnku, curry, papryka słodka i ostra(...)najpierw ją przelać wrzątkiem lub podprażyć na patelni), odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy jajka, tarty ser, przyprawy i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do lekko natłuszczonej formy do tarty i za pomocą łyżki lub ręki rozprowadzamy równomiernie po całym dnie i ściankach blachy. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. W tym czasie

Zawsze głodna!
Tarta migdałowa z truskawkami i kremem amaretto 201

Znakomita tarta z truskawkami, ze świeżymi owocami pachnącymi już latem. Tarta składa się z trzech części - delikatnego, kruchego spodu upieczonego w 50% z mielonych migdałów, kremu mascarpone o wyraźnym aromacie amaretto i truskawek stojących jak żołnierzyki. By tarta ładnie się prezentowała wierzch truskawek można posmarować Tortengussem. Tarta jest absolutnie bajkowa i smakuje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wiejski kisz z karkówką 131

Wiejski kisz z karkówką Kisz i tarta to dla większości ludzi to samo , a jednak nie … Różnica polega w zasadzie na tym ,że kisz zawsze jest daniem wytrawnym ( słonym(...)tarty bywają także serwowane na słodko . Istotnym szczegółem różniącym te dwa dania, jest także to , że kisze zalewa się masą jajeczną z dodatkiem śmietany lub mleka , a tarty spaja się serem . No ale dość o różnicach , najważniejsze , że jest to danie pyszne , proste i jednogarnkowe . Oszczędza nam sporo czasu , jest bardzo podzielne i może być zrobione

Ogrodnik w podróży