tarta - 42848 przepisów (strona:149/2857)

Kotlety jajeczne z pieczoną dynią 108

TUTAJ ). Składniki na 4 porcje: 5 jajek 250 g upieczonej dyni, np. hokkaido sól, pieprz kurkuma 1 łyżka posiekanego koperku 2-3 łyżki bułki tartej  do obtoczenia bułka tarta do smażenia oliwa z oliwek + 2 łyżki masła Cztery jajka ugotować na twardo. Następnie obrać je ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać upieczoną(...)dynię. Do masy wbić surowe jajko, dodać posiekany koperek, wsypać bułkę tartą i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Dodać szczyptę kurkumy. Masę wymieszać za pomocą widelca. Jeśli masa za mocno się klei to wsypać kolejną łyżkę bułki tartej. Z gotowej masy uformować cztery podłużne kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na patelni (najlepiej na oliwie

Ugotować
Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 127

pewna, że takie połączenie skradnie niejedno serce i podniebienie . Jeśli lubicie nieoczywiste smaki, to polecam dodać do kurek łyżkę miodu, która nada całości lekkiego słodkawego posmaku. Ponadto polecam podawać tarty z dodatkiem sosu czosnkowego lub śmietanowego . Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 275 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 300 g kurek 2 cebule czerwone(...)Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 184 | Białko: 9,9 | Węglowodany: 11,1 | Tłuszcze: 11,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Mini tarty z kurkami na cieście francuskim pochodzi z serwisu Przepisy na widelcu

Przepisy na widelcu
MINI TARTA Z SEREM KOZIM, CIELĘCINĄ I SOSEM JEŻYNOWYM 92

brzegiem foremki) piecz w 190º ok 20-30 minut, aż wierzch zacznie się lekko rumienić. Gdy tery będą upieczone, wyjmij foremkę z pieca i pozostaw do wystygnięcia by wyjąć tarty w całości, najpierw podważ je lekko przy krawędzi (zarówno wewnętrznej jak i zewnętrznej) i dopiero spróbuj wyjąć – nie powinieneś mieć z tym większego problemu by zrobić bezy(...)wyciśnij małe porcje masy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz w 160ºC przez ok 30 minut sposób podania zależy od Ciebie – mi chyba najbardziej smakowała opcja z zalaniem całej tarty sosem jeżynowym z malinami chociaż wersja z „miękką”, przypaloną bezą też była bardzo dobra Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój bloga Dziękuję! danie

SandraFrej.com
Kotlety rybne 144

żadnej ości. Składniki na ok 10 małych kotletów: 500g fileta z miruny bez skóry 1 jajko 1 bułka kajzerka ¾ szklanki mleka 3 pełne łyżeczki bułki tartej Sól, pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kajzerkę namaczamy w mleku, po kilku minutach odciskamy. Fileta myjemy i drobimy w palcach na drobniejsze kawałki, sprawdzając tym samym(...)pewno żadnej ości. Wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy, a jeśli masa jest zbyt rzadka- dosypujemy jeszcze odrobinę bułki tartej. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Z masy formujemy nie za wielkie kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, najpierw jedna, później druga strona. Rumiane kotlety odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy

Kuchnia w czekoladzie
Francuska tarta z botwinką i serami 102

prawdziwą bombę! Francuska tarta z botwinką i serami to połączenie młodych buraczków i intensywnych serów. Idealna kompozycja smakowa. Tarta znikła chwilę po upieczeniu Jedyny minus – było jej tak mało ;( Następnym razem robię dwie Francuska tarta z botwinką i serami Składniki: ciasto francuskie (275 g) 50 g sera lazur 125 g mozzarelli(...)botwinkę. Później posypujemy pokrojonymi w kostkę serem feta, lazurem, camembertem i pokrojoną w plasterki mozzarellą. Posypujemy tymiankiem. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem przez 20 minut. Smacznego Artykuł Francuska tarta z botwinką i serami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA) 124

bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Farsz: Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy starte pieczarki i smażymy do momentu, aż cała woda z nich odparuje. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy, a następnie dodajemy bułkę tartą

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z Pomidorkami koktajlowymi i kozim serem 101

na obiad to zawsze dobry pomysł. Smakuje na zimno jak i na ciepło, można zabrać ze sobą na lunch do pracy, a nadzienie ogranicza nasza pomysłowość. Dzisiaj tarta z pomidorkami koktajlowymi i serem kozim, była pyszna ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z Pomidorkami koktajlowymi i kozim serem składniki: 2 jajka 270 ml śmietany(...)pomidorków koktajlowych 100 g sera koziego 1 czerwona cebula Ciasto:  białko jajka 75 g masła 140 g mąki łyżeczka soli Tarta z Pomidorkami koktajlowymi i kozim serem wykonanie: Masło posiekać razem z mąką w misce dodać cukier i sól, dodać żółtko. Wszystko razem zagnieść, ale nie traktować ciasta zbyt mocno i zbyt długo. Wstawić na godzinę

Delusional Trine
Tarta z wędzonym łososiem 142

tarta z łososiem i serem mozzarella. Do tego świeży koperek i pyszny obiad gotowy ;) Inspiracją był przepis jest zaczerpnięty z książki kucharskiej z Lidla "Pascal kontra Okrasa". Tarta z wędzonym łososiem składniki (blaszka 22cm): 100 g śmietany 30% 5 jajek 150 g łososia wędzonego 185 g mozzarelli  1/4 pęczka świeżego koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto(...)masła 120 g mąki (ja użyłam pełnoziarnistej) 1 żółtko szczypta soli Tarta z wędzonym łososiem wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto, wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na 24 cm ceramiczną formę. Na to kładziemy papier do pieczenia i wysypujemy obciążenie w postaci ryżu lub fasoli. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Pozostawiamy

Delusional Trine
Drobiowa rolada z jajkami i serem 143

drobiowego (u mnie udka bez skóry i kości oraz pierś kurczaka) 7-8 jajek duży pęczek cebulki dymki 250 g mozzarelli w kulce około 80 g tartej mozzarelli 1 cebula bułka tarta granulowany czosnek sól, pieprz olej Pięć-sześć jajek gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Zieloną część dymki (szczypiorek) drobno siekamy. Mozzarellę(...)Mięso mielone mieszamy z posiekaną cebulą oraz 1 jajkiem i 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz granulowanym czosnkiem. Dokładnie wyrabiamy. Na blacie rozwijamy kawałek papieru do pieczenia, delikatnie smarujemy go olejem. Rozprowadzamy na nim mięso mielone, tworząc prostokąt. Mięso posypujemy tartą mozzarellą. Rozkładamy farsz jajeczno-serowy. Dokładnie zwijamy w roladę pomagając sobie papierem

Smaki Na Talerzu
30 słodkości na Wielkanoc (30 ricette di dolci per Pasqua) 124

sernikowa z czekoladą (Crostata di ricotta e gocce di cioccolato) Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Kakaowa tarta z kremem z białej czekolady z malinami  Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt(...)greco, senza glutine) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Tarta z kremem cytrynowym (Crostata alla crema di limoni) Cytrynowy sernik na zimno (Cheesecake al limone) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta e crema pasticcera) Mazurek amaretto (Crostata con crema agli amaretti) Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda

La grande e la piccola cuoca
NADZIEWANY MIGDAŁOWIEC 108

troszkę gęste.  Przełożenie: 1/3 ciasta przełożyć do tortownicy o wymiarach 30 x 11 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Następnie nałożyć nadzienie i przykryć pozostałym ciastem. Wyrównać wierzch.  Piec około 45 - 55 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C, do "suchego patyczka".  Wystudzone ciasto oprószyć cukrem(...)Rada: ciasto najlepiej upiec w prostej formie - keksówce, ponieważ łatwiej będzie nam je rozsmarować, gdyż jest trochę gęste warto spód formy wyłożyć papierem do pieczenia, a nie obsypywać bułką tartą, ponieważ przy rozprowadzaniu ciasta w przypadku obsypania bułką tartą ciasto wymieszamy z bułką tartą, a to może skutkować przyklejeniem ciasta do formy i trudniejszym

Ciastka - domowe słodkości
Kotlety mielone w sosie koperkowym 150

porcje: kotlety mielone 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1 jajko 1 mała cebula 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego sól, pieprz 2-3 łyżki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia sos koperkowy 2 szklanki wywaru warzywnego 2 czubate łyżki masła 2,5-3 płaskie łyżki mąki pszennej 0,5 szklanki(...)oraz pieprzem i dodać do niego posiekany koperek. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć cebulę. Do mięsa mielonego wbić jajko, wsypać bułkę tartą, dodać podduszoną cebulę i przyprawę do mięsa mielonego (ewentualnie dodatkowo wsypać szczyptę soli i pieprzu). Wszystko ze sobą bardzo dokładnie wymieszać. Jeśli mięso klei się zbyt mocno

Ugotować
Kotlety rybne najlepsze 118

tłuszczu. Polecam też panierowane kotlety rybne z suszonymi pomidorami lub kotlety z łososia . Przepis na najlepsze kotlety rybne. Składniki na 6 dużych kotletów rybnych: 2-3 łyżki bułki tartej to do panierowania 2 duże filety rybne, dorsz lub mintaj ok. 500 g 3 białka kurze lub 1-2 jajka sól i pieprz do smaku suszony czosnek staropolski (opcjonalnie(...)rybne? Filety z ryby płuczemy, osuszamy na ręczniku papierowym. Rybę mielimy lub rozdrabniamy wraz z białkiem, solą, pieprzem, czosnkiem i natką w elektrycznej szatkownicy. Masę rybną mieszamy z bułką tartą. Z masy rybnej formujemy owalne kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy rybne kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane. Do kotletów podałam ziemniaki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 163

pęczek natki pietruszki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz 100 g sera pleśniowego (u mnie: Lazur) 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Panierka: 1 szklanka bułki tartej 3-4 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej Wykonanie: Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki i usuwamy nasiona, a następnie razem ze skórką ścieramy na tarce o drobnych oczkach(...)drobno siekamy. Ser pleśniowy kroimy na małe kostki.Do miski wrzucamy mięso mielone. Chwilę wyrabiamy go dłonią, a następnie dodajemy zmieloną cukinię, posiekaną natkę pietruszki, cebulę, jajko oraz bułkę tartą. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie wyrabiamy mięso dłońmi. Dzielimy około 10 części. Każdą część wykładamy na folię spożywczą, formując okrągły kształt i lekko rozklepując. Na środku układamy kostkę

Kuchnia MagdaLeny