tarta - 42848 przepisów (strona:136/2857)

Krucha tarta kokosowo-bananowa z galaretką 452

żółtka. Postanowiłam wykorzystać je do zrobienia kruchej tarty. Zrobiłam ją z tego co miałam w domu. Krem budyniowy z dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki(...)jeszcze chwilę miksować. Galaretkę proponuje przyrządzić z mniejszej ilości wody niż jest napisane na opakowaniu (ok. 400 ml). Należy zaczekać aż zrobi się troszkę gęsta. Gotowy krem wyłożyć na tartę i ułożyć na nim pokrojonego banana. Całość zalać tężejącą galaretką. Smacznego

The Sweet Damsel
Tarta z karmelem i migdałami 164

bąbel iż nie będzie jak nałożyć „farsz” Kiedy tarta się upiecze możemy wykorzystać nagrzany piekarnik i uprażyć nasze migdały – 10 minutek w 180 stopniach . Tarta upieczona, migdały uprażone więc bierzemy się za karmel. Od razu Wam się przyznam – jeżeli nie czytaliście mojego ostatniego postu – że u mnie łatwo nie było: spalona(...)czas trzymamy patelnię na gazie). Kiedy cukier połączy się ze śmietanką na jednolitą masę to wrzucamy do niego migdały i chwilkę mieszamy. Gotowy karmel z migdałami przelewamy na naszą tartę, odstawiamy do stężenia i możemy się słodko objadać

Kuchenne Wariacje
Wiosenna tarta z fetą i sosem jogurtowym 194

mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 2 łyżki śmietany 12 % 1/4 łyżeczki soli masa: 150 ml kwaśnej śmietany 12 % 2 jajka 3 łyżki posiekanego […] Artykuł Wiosenna tarta z fetą i sosem jogurtowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Tarta z malinami i białą czekoladą 134

Tarta z malinami i białą czekoladą to prosta, pyszna w smaku tarta. Bardzo delikatne i słodkie nadzienie przyjemnie kontrastuje z kwaskowatymi malinami. Nie jest przesłodzona, taka jak lubię. Powstała przez przypadek, późnym wieczorem – uznałam, że po ciężkim, ale bardzo satysfakcjonującym dniu należy mi się coś słodkiego z ulubionymi owocami. Na drugi dzień o tej samej(...)porze nie było już żadnego kawałeczka. Nie było by pewnie nic w tym dziwnego, gdyby nie to, że jest nas tylko dwójka… Idealna na letnie popołudnia. Tarta z malinami i białą czekoladą – ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 150 g zimnego masła (3/4 kostki) 1 jajko 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Nadzienie

Poezja smaku
Tarta budyniowa z gruszkami 95

przepis? Koniecznie spróbujcie przygotować to ciasto w domu. Składniki : Spód tarty : * 200g mąki pszennej  * 50g cukru * 2 żółtka  * pół kostki zimnego masła * szczypta soli Nadzienie tarty : * domowy budyń bananowy lub waniliowy bądź przygotowany z torebki - ważne żeby był przygotowany z połowy składników podanych na opakowaniu  * 2 gruszki * łyżka miodu * 2 łyżki cukru trzcinowego(...)lodówki na pół godziny. Przygotować budyń z połowy składników podanych na opakowaniu - ja bym użyła dwóch torebek. Przygotowałam domowy budyń bananowy . Ciastem wylepić dno i boki foremki do tarty. Nakłuć widelcem i piec około 15 minut w 180 stopniach. Rozpuścić miód z cukrem, gruszki obrać, pokroić w ósemki i karmelizować aż będą miękkie. Budyń wylać na upieczone ciasto

Magiczne Życie Marty
Krokiety z pieczarkami. 164

mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju sól Farsz: 700 g pieczarek 2 cebule 2 łyżki bułki tartej sól pieprz Dodatkowo: olej do smażenia 1 jajko bułka tarta do panierowania sól Wykonanie: Ciasto Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto(...)stron. Farsz Pieczarki zetrzeć na tarce Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pieczarki. Smażyć do wyparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Do farszu dodać bułkę tartą. Na naleśnik nakładać farsz i zawijać krokiety. Na talerz wybić jajko i roztrzepać widelcem, posolić. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Każdego krokieta obtoczyć w jajku

O kuchni z uczuciem
Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 291

praktycznie bez pieczenia, łącząca w sobie  słodki smak karmelu, słoność krakersów, czekolady  i  masło orzechowe-będące połączeniem obu smaków-słonego i słodkiego. Dla mnie rewelacja! Tarta jest bardzo sycąca, mały kawałeczek zaspokoi  Wasz apetyt na słodkości. Połączenie jest naprawdę zaskakujące,  ostatnio zdecydowanie jeden z moich ukochanych deserów . Polecam!! Tarta z masłem(...)miksujemy końcówką do ubijania, do momentu otrzymania puszystego kremu. Banana kroimy w plasterki. Krem orzechowy wykładamy na spód, wyrównujemy, następnie układamy warstwę bananów, no końcu nakładamy krem czekoladowy. Schładzamy tartę w lodówce

Mania Gotowania
Mini tarty z owocami leśnymi 223

przypadku każdy owoc zamrożony był osobno co po rozmrożeniu daje lepszy efekt estetyczny. Składniki : 1 paczka mixu na tarte ( kruche ciasto ), 200 gr owoców leśnych , masło do smarowania foremek,  25 g cukry  3 łyżeczki  bułka tarta, 1 łyżka mąki,  jajko do smarowania Przygotowanie   Kruche ciasto przygotowujemy  i wkładamy(...)ciasta wałkujemy i wycinamy kółka przy pomocy np. miseczki większej niż otwory w naszej foremce do muffin. Smarujemy je masłem i  posypujemy bułką tartą, wykładamy w otworach nasze krążki  z ciasta. Owoce mieszamy z 1 łyżką mąki i cukrem, następnie wysypujemy je do naszych  tart . Pozostałą część ciasta wałkujemy i wycinamy paski którymi ozdobimy wierzch

cookpl
Domowe paluszki rybne 241

przygotowania: 70 minut Proporcje dla 4 osób Składniki: 500 g filetów z  ryby (u mnie mintaj) 1 jajko 5-6 łyżek tartej bułki sól pieprz olej do smażenia Do panierowania: 1 jajko mąka bułka tarta Wykonanie: Rybę kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do blendera, dodajemy jajko, tartą bułkę i przyprawy. Wszystko dokładnie blendujemy(...)gładką masę. Odstawiamy na 30-40 minut do lodówki, żeby masa nieco stężała. Przygotowujemy 3 talerze: z mąka, z rozkłóconym jajkiem i z bułką tartą. Ręce moczymy z  zimnej wodzie lub delikatnie smarujemy olejem, żeby masa się nam do nich nie kleiła w czasie formowania. Z masy rybnej formujemy paluszki i obtaczamy najpierw w mące, potem

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z budyniem i borówkami 137

gramów mąki 100 gramów miękkiego masła ok. 70 gramów cukru pudru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia folia aluminiowa i  fasola typu Jaś do wyłożenia tarty 2 budynie śmietankowe 4 szklanki mleka 3 łyżki cukru Z mleka odlać 1 szklankę, a 3 szklanki mleka zagotować z 3 łyżkami cukru W 1 szklance mleka rozpuścić budynie śmietankowe(...)rąk) i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Ja tej cierpliwości nie miałam i wytrzymałam 30 minut:) Włączyć piekarnik na 200 stopni Wysmarować tłuszczem formę do tarty i wyłożyć ją schłodzonym ciastem Ciasto nakłuć widelcem na całej powierzchni, można również wyłożyć folią aluminiową i wysypać "Jaśkiem" - ja tak właśnie zrobiłam. Dół nie urósł, a boki ślicznie się

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tarta bananowa 120

cukru, masła i jajek zagnieć ciasto. Włóż ciasto na pół godziny do zamrażarki. Następnie rozwałkuj ciasto i przełóż do formy do tarty wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto należy piec około 20 minut w temperaturze   180 °C. nadzienie:  Do garnka włóż cukier i masło(...)zrobi się brązowy dodaj banany pokrojone w plastry i śmietanę. Dokładnie wymieszaj i wyłóż na spód tarty. wierzch:  Wymieszaj mąkę, cukier i cukier waniliowy i posyp tartę na wierzchu. Piecz w temperaturze 220 C przez 10-15 minut. Polej sosem czekoladowym

Humanistka w kuchni
Flammkuchen 101

slupki i smietana.Pieczona krotko w wysokiej temperaturze.Przypomina wloska pizze,ale nia nie jest.Ciasto wykonane jest bez dodatku drozdzy,jest bardziej chrupiace i szybsze w przygotowaniu.Spotykamy Flamkuchen z roznymi dodatkami,tartym serem,slimakami,rowniez z owocami oraz inne - ograniczone tylko wyobraznia kucharza. Nazwa oznacza"pieczona w ogniu".Jest to zwiazane z faktem,iz podczas pieczenia w piecu chlebowym plomienie dochodzily(...)brzegow tarty pozlacajac je.Caly jej urok polega na prostocie. Flammkuchen to typowe wiejskie danie.Tradycja jej przyrzadzania pochodzi z rodzin,ktore co tydzien wypiekaly chleb.A pierwsze tarty mialy sprawdzic temperature pieca przed pieczeniem chleba.Tak zostalo spopularyzowane w calej Alzacji i calej niemieckiej strefie przygranicznej Badenii-Witembergi.. Tradycyjnie podawana jest na drwenianej desce.Najlepiej smakuje z rieslingiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wspomnienie o tarcie 142

Francji to wlasnie ten wypiek byl najczesciej kupowanym przez nas, rodzine i przyjaciol. Nigdy nie moglam sie oprzec mojemu ulubionemu creme patissere i czerwoniutkim truskawkom. Zawsze podczas jedzenia tarta zostawala poddawana ocenie. Ciasto zdradzalo kiedy tarta zostala upieczona, gdy byla swieza spod byl chrupiacy, ale im wiecej czasu uplynelo od jej przygotowania tym ciasto bardziej nasiakalo(...)kremem i stawalo sie mieciutkie. Moje ciasto nie mialo tyle czasu, gdyz tarta za bardzo nam wszystkim smakowala by doczekac kolejnego dnia. Tarta z truskawkami i creme patissiere skladniki na cisto: 120g miekkiego masla 50g cukru pudru 1 jajko 40g zmielonych migdalow 150g maki szczypta soli skladniki na krem: 3 zoltka 60g cukru 30g maki 300ml

Przysmaki Karolki
Placek z cukinii 35

Super smaczny wytrawny i wegetariański paj z cukinii z papryką, cheddarem i natką. To prosty placek warzywny pieczony w tortownicy lub formie do tarty. Przygotujesz go z kilku łatwo dostępnych składników. Pyszny placek, który podasz jako ciepłą przekąskę, potrawę na imprezę, kolację lub ciepły posiłek w ciągu dnia. Smakuje na ciepło i zimno, podany z sałatą z winegretem(...)imprezy okolicznościowe. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na paj cukiniowy. Placek z cukinii i cheddara SKŁADNIKI: 550 g cukinii 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 200 g tartego cheddara lub żółtego sera ½ czerwonej papryki ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu – 50 g 1 czubata łyżka ketchupu 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Zasmakuj Kuchni
Tarta 3 sery ze szparagami i truskawkami 30

bogactwem smaków ale za to udało mi się doprowadzić do zdrowia moją tarczycę! Dlatego dziś, póki jeszcze wszystko, co soczyste i czerwcowe jest w zasięgu ręki, zapraszam na aromatyczną tartę ze szparagami! W podstawie kruche, maślane ciasto. W środku smukłe, zielone piękności zanurzone w kremowym nadzieniu z 3 serami, które pysznie komponują się ze szparagami. Jest mleczna, ciagnąca się mozzarella(...)wyrazisty ser z niebieską pleśnią i odrobina słodkawego Maasdamera - trio, które wynosi tartę w serowe przestworza. Na sam koniec jeszcze odrobina soczystej czerwieni w postaci słodkich kawałków truskawek, które lubują się w serowych romansach tak samo, jak w tych ze szparagami. A zatem krucha oprawa, kremowe wnętrze z jędrnymi szparagami i owocową nutą truskawek, ziół i przypraw. Każdy kęs

Kuchnia w Słońcu Skąpana