tarta - 42848 przepisów (strona:1357/2857)

Najlepsze ciasto DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ+FILM 91

masło i wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy chwilę by ciasto uzyskało gładką, jednolitą konsystencję. Nie podsypujemy zbyt wiele mąką, ciasto ma być klejące. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wykładamy do niej ciasto. Rabarbar kroimy na małe kawałki, posypujemy cukrem-mieszamy i wykładamy na ciasto. Całość przykrywamy ściereczką i odkładamy na jakieś 15 min. W tym czasie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 64

Dnem szklanki przygnieść każdy krążek.  Do wgłębienia wkładać rabarbar.  Całość posypać kruszonką.  Bułki piec 18 minut.  Drożdżówki przełożyć na kratkę, by nieco ostygły. ----- Podobne: Rustykalna tarta z rabarbarem Ciasto z rabarbarem i pianką budyniową Schiacciata z rabarbarem

Weekendy w domu i ogrodzie
Ziołowe placki z gotowanych ziemniaków 65

miejscu przygotowaliśmy pesto. Teraz musimy użyć pesto gotowe, dobrze jak mamy swoje zapasy. Placki : ½ szklanki mąki pszennej, 2 średnie ugotowane ziemniaki, 2 jajka, 6 łyżek mąki kukurydzianej, tarta mozzarella - u nas eko mozzarella wiórki Polmlek, kilka plastrów szynki parmeńskiej, kilka listków bazylii, masło do smażenia – u nas eko masło extra Polmlek, pesto : pół pęczka czosnku niedźwiedziego, mała garść

królestwo garów
Babka piaskowa 83

aromat. Na koniec cały czas miksując dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę/masło. połowę ciasta wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Ja użyłam tortownicy z kominem o średnicy 25 cm. do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mleko. miksujemy do połączenia się składników aż powstanie jednolite ciasto. kakaowe ciasto wylewamy

Blog kulinarny S9.PL
Tarta z gruszką i śliwkami 106

Bardzo lubię przygotowywać tarty. Kolejną odsłoną jest z gruszką i śliwkami. Super propozycja w okresie jesienno-zimowym. Składniki: Spód: 1 jajo 20g erytrytolu 100g mąki pszennej pełnoziarnistej T1850 50g oleju kokosowego Mus: 150g (1 szt.) gruszki 120g (3 szt.) śliwek cynamon Sposób przygotowania: Spód Do miski wsypać mąkę, erytrytol, wbić jajo i dodać olej kokosowy. Całość dokładnie zagnieść

Truskawkowa Fiesta
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 77

Maślany, kruchy spód, słodki budyń i lekko kwaskowy rabarbar to idealne połączenie. Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem w wersji fit Nie da się ukryć, uwielbiam słodkości. Ciasta, ciasteczka, tarty – biorę wszystko 🙂 Jednak w ostatnim czasie zaczęłam bardziej zwracać uwagę na to, co jem i staram się, by nawet w słodkich przepisach przemycać zdrowe składniki. Efektem tych

Na-talerzu.pl
Sałatka Big Mac 76

zetrzyj 200g sera żółtego na tarce, pokrój pół sałaty lodowej. Składniki na sos wymieszaj ze sobą. Sałatkę ułóż warstwowo: małe grzanki większa cześć sałaty połowa sosu mięso ogórki ser tarty na to wylej resztę sosu połóż resztę sałaty lodowej ułóż grzanki z wierzchniej części bułek Autor przepisu: Agnieszka Artykuł Sałatka Big Mac pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Makaron z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym 116

kilka chwil:). 200g podgrzybków lub prawdziwków (świeżych lub mrożonych) 200g makaronu świderki  2 łyżki suszonej natki pietruszki  1 duża cebula 200ml śmietanki 30% 2 łyżki masła tarty twardy ser do posypania  sól, pieprz 1. Grzyby kroimy w dużą kostkę. Mrożone wcześniej rozmrażamy i odsączamy na sitku. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu

Szefowa kuchni
Kajmakowe babeczki 83

minut do lodówki. Z ciasta wycinamy kółka o średnicy trochę większej niż średnica foremki na babeczki. Kółka z ciasta wkładamy do foremek wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą, dociskamy do ścianek. Tak przygotowane ciasto przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, dociskamy dnem drugiej foremki, a potem papier obciążamy kulkami do pieczenia albo fasolką.  Babeczki pieczemy w 180 stopniach

Bon appetit mon amie
Kluski śląskie z podagrycznikiem 97

formujemy kluki wielkości orzecha włoskiego – w każdym robimy dziurkę za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Potem kluski wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 3-5 minut. Podajemy z bułeczka tartą na maśle lub zeszkloną cebulką. Artykuł Kluski śląskie z podagrycznikiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Czekoladowy biszkopt z mascarpone i truskawkami 121

tytuł, a ukaże się przepis) zapraszam: Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką. klik   Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. klik   Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik   Błyskawiczne ciasto pod owoce sezonowe, mrożone, suszone czy z kompotu.klik   Po więcej przepisów, zapraszam do mojej zakładki  CIASTA i CIASTECZKA klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Chlebek bananowo-kokosowy bez jajek 56

KAWAŁKA: około 134kcal Białko: 1,4g Węglowodany: 11,7g Tłuszcz: 9,9g Błonnik pokarmowy: 2,8g Ładunek glikemiczny: 6,4g Spróbuj także: klasyczny chlebek bananowy bez dodatku cukru, tarta kokosowa z musem rabarbarowym. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania