tarta - 42848 przepisów (strona:1351/2857)

Crumble śliwkowe 114

Oprószamy je cynamonem i dokładnie obtaczamy. Piekarnik włączamy, aby był rozgrzany. W misce rozcieramy mąkę, cukier i masło na kruszonkę. Małą żaroodporną lub ceramiczną foremkę (prostokątną lub taką do tarty) smarujemy cienko masłem. Na dnie układamy śliwki skórką do dołu. Obsypujemy następnie kruszonką, tak aby pokryła szczelnie owoce. Wszystko wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Po 20 minutach wierzch kruszonki

Analiza Smaku
Jabłecznik z pianką. 490

podzielić na dwie części. Mniejszą i większą.  Mniejszą część ciasta zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki  żeby się schłodziła. Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.  Dno i boki wykleić większą częścią ciasta, do 3/4 wysokości.  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie powoli dodawać cukier  cały czas ubijając

Agusiowe smakołyki
Jak gotować kalafiora? 80

ugotować kukurydzę w kolbach . To właśnie cukier sprawia, że te warzywa smakują tak dobrze. Co zrobić z gotowanego kalafiora? Poza zaserwowaniem go do obiadu ugotowanego i posypanego bułką tartą, możesz również ukręcić hummus z kalafiora ! Jest to pyszna pasta, do przygotowania której nie potrzebujesz strączków. Na obiad polecam kotleciki z kalafiora , które w towarzystwie ryżu i sosu koperkowego

Blendman
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 21-22.08 ) 71

TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Keto chlebek proteinowy z cukinii (Paleo, LowCarb) 73

wchodzę już na wyżyny pomysłowości jeśli chodzi o zastosowanie kulinarne cukinii . Mam dostęp do dużych ilości takiej działkowej, ekologicznej, więc korzystam ile wlezie. 😀 Były już placki , zupa , ostatnio tarta z cukinią , teraz pora na słodkości z jej udziałem. Na pewno znacie już brownie z cukinii , a może nawet widzieliście mój przepis na blondie cukiniowe . Tym razem postawiłam natomiast

Modern Cave Girl
Kukurydza gotowana w kolbach z masłem czosnkowym 73

sajgonek>>> Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>> Krewetki z czosnkiem na maśle i białym winie>>> Fasolka szparagowa z bułką tartą>>> Paluchy serowe z ciasta francuskiego>>> Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake>>> Sałatka z grillowaną cukinią, pomidorami i fetą

Moja Książka Kucharska
Pasztet z mięs z rosołu - nasza domowa polityka zero waste 88

oraz golonka z indyka. Taki wolniutko bulgoczący wywar daje później mnóstwo mięsa, które na wiele sposobów można przygotować jako dodatkowe danie. Czasem powstają z niego pierogi z mięsem, czasem tarta, innym razem paszteciki drożdżowe, które już na blogu znajdziecie. Inna możliwość to przygotowanie domowego pasztetu pieczonego.  Do jego zrobienia używam: - mięso z rosołu pozbawione kości - ewentualnie

I tu będę miała takie te
GOFRY JAJECZNE 49

szkoły lub do pracy. Do masy jajecznej można dodać co kto lubi, szpinak, pomidorki koktajlowe, cebulę, czosnek, pieczarki lub jak w moim przypadku paprykę czerwoną, szczypiorek i żółty ser tarty. Ja lubię śniadania w takim wydaniu a Wy? Gofry jajeczne - składniki na 4 gofry: * 6 jajek * 1/3 czerwonej papryki * 5-6 gałązek szczypiorku * garść żółtego startego na tarce

Zrób to smacznie
TEST PATELNI WOLL DIAMOND I RISOTTO Z OWOCAMI MORZA 63

basmati  1 cebula, 3 ząbki czosnku  2 opakowania mieszanki z owocami morza garść dużych krewetek 50 g masła 100 ml białego wina 300 ml bulionu warzywnego  tarty parmezan natka pietruszki sól i pieprz  do smaku  sok z cytryny  PRZYGOTOWANIE :  Na patelnię Wool diamond, przekładamy masło, pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażamy

Kulinarne Fantazje Marioli
LENIWE. U MNIE PIEROGI 100

mąki i jajek, gotowane w lekko osolonej wodzie. A po ugotowaniu ... no właśnie, i tu też wszystko zależy od naszego upodobania kulinarnego. Niektórzy jedzą je polane masłem z bułką tartą, inni ze śmietaną, a jeszcze inni polane roztopionym masłem i posypane cynamonem 😍  I właśnie tę ostatnią wersję ja lubię najbardziej (mniam, mniam).  Tak więc zapraszam

Walijskie Pichcenie
Gołąbki bez zawijania 73

każdy wie, że klasyczne gołąbki są najlepsze. Nie będę się z nikim o to spierać. Ślęcząc nad przepisami, kombinowałam czym co doprawić. Czy dodać kaszę manną, a może bułkę tartą. Bo pewnie sam ryż nie wystarczy i wszystko się posypie. Bo kapusta puści wodę i wszystko się rozpaprze. Nic takiego się nie stało. Wszystko dobrze się połączyło

Kardamonovy
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 70

mące ziemniaczanej lub kisielu (proszek) i układamy zamarznięte na wyrośnięte ciasto. Ciasto drożdżowe ze śliwkami, to prosta i sprawdzona propozycja na pyszny deser do kawy i herbaty. Podobnie jak tarta ze śliwkami i kruszonką , a także drożdżówki słodko – kwaśne ze śliwkami. Zobacz też przepis na racuchy drożdżowe ze śliwkami oraz na ciasto ze śliwkami sypane . Jak upiec

Kuchnia Na Wypasie
Babeczki z kremem rabarbarowym 85

minut do lodówki. Z ciasta wycinamy kółka o średnicy trochę większej niż średnica foremki na babeczki. Kółka z ciasta wkładamy do foremek wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą, dociskamy do ścianek. Tak przygotowane ciasto przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, dociskamy dnem drugiej foremki, a potem papier obciążamy kulkami do pieczenia albo fasolką.  Babeczki pieczemy w 180 stopniach

Bon appetit mon amie
Leniwe ciasto czekoladowe z jagodami. 83

Następnie wbić jajka, wlać olej i wodę. Dodać powidła.  Wszystko wymieszać łyżką. Wsypać posiekaną czekoladę i ponownie wymieszać.  Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.  Na wierzch wyłożyć jagody.  Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury  180 stopni i piec 60-65 minut. To już zależy od piekarnika

Agusiowe smakołyki
Ciasto czekoladowe z cukinią 83

Następnie dodać wanilię, olej oraz jogurt. Olej wlewać małymi strużkami, cały czas ubijając. Kolejno dodać przesianą przez sitko mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia. Wymieszać, po czym włożyć tartą na tarce o dużych oczkach cukinię oraz dropsy czekoladowe. Dokładnie połączyć wszystkie składniki, najlepiej mieszając drewnianą łyżką. Ciasto wlać do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

MeCooks

Proponowane wyszukiwania