ciasto delikatnie zmiksuj. Rozgrzej patelnię wlej niewielką ilość oleju aby natłuścić patelnię. Smaż naleśniki z obydwóch stron. Tuńczyka odsącz dodaj do niego 180 g mascarpone, pokrojone zielone oliwki oraz tarty parmezan. Całość wymieszaj i ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem ( jak dla mnie zarówno tuńczyk jak i oliwki są wystarczająco słone i już nie doprawiam farszu). Pozostałe
I LOVE LIFElodówce do kilku dni. Z każdym dniem jest coraz lepsza. Dodatki, które urozmaicą sałatkę. świeży ogórek typu “wąż” lub gruntowe, ogórki konserwowe, papryka marynowana, cebulka marynowana, tarty żółty ser, żółta i zielona papryka, jajka na twardo, suszone pomidory, suszone owoce, śliwki, rodzynki, żurawina.. Sałatka śledziowa z kukurydzą i kiszonymi ogórkami jest świetnym dodatkiem do śniadań
Zasmakuj Kuchnifuczki? Fuczki to ukraińskie placuszki z kiszonej kapusty, u nas bardziej znane jako fuczki bieszczadzkie. To bardzo prosta w przygotowaniu potrawa, podobna do placków ziemniaczanych, tylko że tarte ziemniaki zamieniamy na kiszoną kapustę. Dla mnie te placki to „kulinarny sztos” i wstyd się przyznać, że wcześniej ich nie robiłam. Tym bardziej, że kiszonej kapusty co sezon(...)kminku zielona pietruszka i śmietana lub jogurt naturalny do podania opcjonalnie chili świeże posiekane lub sos Wykonanie Kapustę wykładamy na deskę i siekamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy lub trzemy na tarce. W misce mieszamy mąkę z jajkiem i odrobiną wody, tyle żeby powstało luźne ciasto jak na naleśniki. Do miski z ciastem wrzucamy kapustę, cebulę i mieszamy. Dodajemy kmin rzymski
Tajemnice Smakułopatki wieprzowej 1 marchewka (z rosołu) 1 korzeń pietruszki (z rosołu) mały kawałek selera (z rosołu) 3 czubate łyżki otrębów żytnich (zamiennie można dać kaszę manną lub bułkę tartą) duża garść całych migdałów duża garść migdałów w płatkach (możecie dać też po prostu dwie garści całych migdałów) 2 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki rosołu
Kardamonovy