tarta - 42848 przepisów (strona:1348/2857)

Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą 136

wkładam z powrotem do blaszki ( wyłożonej czystym papierem ) rozkładam na niej równomiernie masę jabłkową, przykrywam drugą połówką biszkoptu, lekko dociskam. Następnie wykładam równomiernie masę śmietanową. Wierzch równam i posypuję tartą na tarce czekoladą. Gotowe ciasto przekładam do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ) Smacznego :) Jeśli lubicie tego typu ciasta/ ciasta z jabłkami, to poniżej podam jeszcze

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciasto salceson 103

czas ubijając dodawać po jednym jajku na koniec dodać wszystkie sypkie składniki. Do przygotowanego ciasta dodać orzechy rodzynki i jabłka wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wytłuszczonej formy posypanej bułka tartą. Pieczemy 40-45 minut w 170 st na termoobiegu. Autor przepisu: Paulina Zielińska Artykuł Ciasto salceson pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Smażony morszczuk, puree ziemniaczane z koperkiem i surówka z kiszonej kapusty 125

Jeżeli szukasz smacznego pomysłu na obiad, koniecznie wypróbuj ten przepis. Składniki oraz sposób przygotowania: Ryba smażona na patelni 2 filety z morszczuka przecięte na pół jajko bułka tarta mąka olej sok z cytryny sól, pieprz Rybę obtaczam w przyprawach, skrapiam sokiem z cytryny, odstawiam na pół godzinki. W misce roztrzepuję jajko, daję sól, pieprz i wkładam rybę. Obtaczam

Wasze Przepisy
Świąteczne muffinki czekoladowe z żurawiną - wegańskie 138

pokrojone na mniejsze kawałki owoce żurawiny. 3. Dodaj wodę i olej - połącz wszystko na gładkie ciasto. 4. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami lub natłuść je masłem i wysyp bułką tartą. 5. Wylej ciasto do 3/4 wysokości foremek. 6. Piecz 30min w 180*C z termoobiegiem. 7. Ostudzone muffinki posyp cukrem pudrem. Smacznego! Vegan chocolate muffins with orange

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Świąteczny piernik z orzechami. 151

proszkiem do pieczenia a następnie wystudzoną masę maślano – miodową. Na końcu dodajemy dżem oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą keksówki. Wstawiamy do nagrzanego do 180º piekarnika, pieczemy ok 40 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Wystudzony piernik polewamy polewą czekoladową, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego

Fascynacje Ani
Chili z czerwoną fasolą i chorizo 135

wrzenia, zmniejsz ogień pod patelnią i gotuj około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Posyp świeżą kolendrą lub natka pietruszki, a jeśli nie liczysz kalorii, możesz dodać tarty ser i kwaśną śmietanę. Smacznego! Artykuł Chili z czerwoną fasolą i chorizo pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z prostym aromatycznym sosem 128

makaronu spaghetti Goldmak około 500 g pomidorów 1 pęczek świeżej bazylii 1 mniejsza cebula sól i pieprz do smaku szczypta cukru 2-3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku opcjonalnie: tarty ser do podania Przygotowanie: Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. A następnie kroimy w kosteczkę. Opcjonalnie można użyć dobrej jakości pomidorów bez skórki ze słoika lub puszki

Słodkie okruszki
"Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie" Justyna Bednarek 118

jest właścicielem piekarni i robi najlepsze bułeczki w Miastku. Burmistrz Miastka ogłasza konkurs na najlepsze ciasto. Oczywiście Wiśniewscy biorą w nim udział, bo mama uwielbia piec. Do konkursu stają: tarta cytrynowa mamy, pachnące bułeczki cynamonowe, sernik i drożdżowa chałka. Kto wygra konkurs? Jest o co walczyć, bo nagrodą jest między innymi lot balonem :-) Dobre Miastko to nasze pierwsze

kruche babeczki
Kryzys - proste ciasto z kakao i jednym jajkiem 117

zasadzie najbardziej angażujące czynności przy tym cieście. W sumie od razu też trzeba rozgrzewać piekarnik  do 180 stopni i blachę wyłożyć papierem albo natłuścić i posypać bułką tartą. Wiecie, że taką do słodkich wypieków możecie sobie przygotować z czerstwych kawałków takich wypieków jak babki ucierane, biszkopty, chałka czy inne zbyt stare i twarde ciasta i ciasteczka

I tu będę miała takie te
Tartaletki z twarogiem cytrynowym. 144

Tartaletki z twarogiem cytrynowym. Ten oszałamiający deser smakuje tak samo smakowicie jak wygląda! Twarogowe nadzienie o smaku cytrynowym wypełniające ciasto francuskie i posypane płatkami migdałowymi idealnie

Zdrowy Styl Joanny
Krokiety z kapustą i grzybami 146

szklanka Jajko Cukier płaska łyżeczka (opcjonalnie) Sól 1/2 łyżeczki Olej łyżka Farsz: Kapusta kiszona 800 g Grzyby suszone 40 g Cebula średnia Sól Pieprz Dodatkowo: Olej do smażenia Bułki tarta Jajko Przygotowanie: Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę. Kapustę ugotować od miękkości z dodatkiem soli

Kulinarne przygody
Dobrze Zalany Pan Kar 150

octu 10%     4 szkl wody     2 łyżki cukru     1 łyżka soli     2 jajka     bułka tarta do panierowania     olej do smażenia     sól     pieprz mielony     liść laurowy, pieprz, ziele angielskie Karpia oczyściłam, umyłam

Co w garnkach piszczy
Krokiety z kiszoną kapustą, leśnymi grzybami i barszczem czerwonym 144

mrożonych grzybów leśnych-prawdziwki , maślaki 3 cebule 2 łyżeczki majeranku Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka masła do podsmażenia   Panierka: 4 jajka Bułka tarta Olej do smażenia     Sposób przygotowania: Naleśniki: Jajka wbijamy do miski miksujemy ze szczyptą soli, wlewamy mleko i gazowaną wodę, wsypujemy mąkę i miksujemy do uzyskania jednolitego

Wanilia i Kardamon