tarta ze sliwkami - 1560 przepisów (strona:67/104)

SOS CHRZANOWY DO WIELKANOCNYCH JAJ I WĘDLIN - 5 sposobów 136

Moja Książka Kucharska CHRZAN W ŚMIETANIE DO WIELKANOCNYCH JAJ I WĘDLIN Sos chrzanowy. Kremowy sos z chrzanu, majonezu lub śmietany. Może być z dodatkiem wina, jabłek, suszonych moreli albo śliwek. Fantastyczny z dżemem borówkowym lub porzeczkowym. Sos chrzanowy na zimno zazwyczaj podajemy do mięs, jajek na twardo, golonki, a nawet młodych ziemniaków. Mając pod ręką świeży korzeń chrzanu, warto przygotować(...)każdej chwili wykorzystać, chociażby do pysznych kanapek z jajkiem na twardo, wędzonym łososiem i rzodkiewką. Nic nie równa się ze smakiem domowego sosu chrzanowego. Polecam pięknie :) CHRZAN TARTY ZWYKŁY 400g korzenia chrzanu jak najdrobniej ścieramy na tarce, rozprowadzamy około 1 szklanką zimnej wody, dodajemy 2 płaskie łyżki cukru i 2 łyżeczki soli. Dokładnie mieszamy przekładamy do słoiczka

Moja Książka Kucharska
Muffinki czekoladowe ze śliwkami 148

łyżka). Po trzecie: w ich przygotowanie mogę już zaangażować małą M, która chętnie miesza ciasto a przy okazji ma kreatywną zabawę. Po czwarte: zawsze zdążę je upiec, zanim mały M się obudzi :D I tak sobie testuję różne przepisy na te małe słodkości ;) Tym razem skorzystałam z przepisu z najnowszego wydania magazynu Moje Gotowanie (9/2018). Póki są śliwki :) Ale jestem

My simple kitchen
Wafle orzechowo-śliwkowe 150

szklanki tartych migdałów - powidła węgierkowe Przygotowanie: Gotuję mleko wraz z margaryną, cukrem i kakao. Po zagotowaniu dodaję orzechy i migdały. Zmniejszam ogień i gotuję około 10 minut. Co jakiś czas mieszam masę. Gdy zgęstnieje, odstawiam do wystudzenia. Rozkładam wafle i smaruję jeszcze lekko ciepłą masą orzechową na przemian z powidłami śliwkowymi. Tym razem trzy warstwy to śliwka reszta

Kuchnia co dnia
Galette z pieczoną dynią, suszonymi pomidorami i mozzarellą 98

Jesień na dobre rozłożyła się na kuchennym blacie. Jeszcze nie osypała się wszystkimi liśćmi ale przyniosła pierwszy koszyk przytulności pełen leśnych grzybów, cynamonu, śliwek, winogron, papryki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Wyśmienita tarta śliwkowa 162

„ Chodziła za mną od dawna i zanim przybrała taką postać było kilka wcześniejszych wersji. Jedni mówią, że lepszych inni ,że nie. Mnie w każdym bądź razie

Wiem co jem
Chrupiąca tarta Jabłkowo- marcepanowa 134

składniki: 3 plastry ciasta Filo 1 kubek mleka 4 łyżki masła 8 dużych jabłek cukier puder 1 op masy marcepanowej 1 kubek suszonych śliwek bez pestek

Luźna Kuchnia
CZEKOLADOWY KEKS BANANOWY 86

pomarańczy skórka otarta z dwóch pomarańczy 1 łyżka kakao 2 łyżki przyprawy do piernika szczypta soli 0,5 szklanki orzechów włoskich 1 szklanka suszonych owoców (wybrałam żurawinę i śliwki) nagrzej piec do 200 C rozpuść masło „rozdepcz” banany widelcem w misce dodaj do masy bananowej rozpuszczone masło, jajka, sok i skórkę z pomarańczy – wymieszaj dobrze dodaj cukier(...)proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i sól – wymieszaj dokładnie przełóż ok 1/3 ciasta do drugiej miski i wymieszaj z kakao foremkę posmaruj masłem i obsyp bułką tartą na dno foremki nałóż 1/3 jasnego ciasta, na nie 1/4 suszonych owoców i orzechów. Następnie warstwę ciemnego ciasta, owoców z orzechami, jasnego ciasta itd. Pamiętaj by zostawić

SandraFrej.com
Keks rumowy 98

jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 65 g suszonych moreli 65 g suszonych śliwek 100 g kandyzowanego ananasa Wykonanie: Do miseczki wsypujemy zważone rodzynki i zalewamy rumem. Najlepiej aby rodzynki moczyły się w rumie kilka godzin. Morele, śliwki kroimy na drobne części. Do naczynia Thermomix zakładamy motylek, dajemy masło i cukier. Ucieramy czas 4 min/obr.3. Następnie(...)czasie jajka Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy czas 1 min/obr.2. Dodajemy owoce, rodzynki razem z rumem i mieszamy czas 1 min/obr.2. Keksówkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wylewamy do keksówki masę z naczynia Thermomix Keksa wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy 50 do 60 min. Pomysł na przepis pochodzi z Mojewypieki. Keks rumowy

Themo przepisy
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 313

Tarta z zapiekanymi warzywami w sosie z kurkumą (Torta salata con crema di curcuma e verdure) **** Makaron fettuccine z kremem z dyni, pieczarkami i orzechami (Fettuccine con crema di zucca, champignon e noci) **** Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty (Polpettine di zucchine e ricotta al forno) **** Kluseczki z ricotty (Gnocchi di ricotta) **** Owsiane ciasteczka z suszonymi śliwkami

La grande e la piccola cuoca
Chleb z chrupiącą skórką 78

mojprzepisna.pl | Chleb z chrupiącą skórką Nie ma nic lepszego z rana na śniadanko jak kanapeczka ze świeżo upieczonego chleba z bardzo chrupiącą skórką, do tego własnoręcznie

moj przepis na
Chleb z chrupiącą skórką 76

mojprzepisna.pl | Chleb z chrupiącą skórką Nie ma nic lepszego z rana na śniadanko jak kanapeczka ze świeżo upieczonego chleba z bardzo chrupiącą skórką, do tego własnoręcznie

moj przepis na
Chleb z chrupiącą skórką 153

mojprzepisna.pl | Chleb z chrupiącą skórką Nie ma nic lepszego z rana na śniadanko jak kanapeczka ze świeżo upieczonego chleba z bardzo chrupiącą skórką, do tego własnoręcznie

moj przepis na
Sernik z koziego sera twarogowego. 106

organizmie! Jeśli macie ochotę skosztować koziego nabiału, na pierwszy raz polecam właśnie  sery kozie  twarogowe,  które pasują do wszystkiego: na kanapkę, jako składnik nadzienia do tarty, jako baza ciasta czy deseru.  Jeśli Wam posmakują, wtedy możecie poznać bardziej wyraziste w smaku sery z porostem pleśni. SERNIK ZE ŚWIEŻEGO KOZIEGO SERA /1 porcja(...)świeżego sera koziego łyżka budyniu waniliowego w proszku (20 g) duże jajko kilka kropli ekstraktu waniliowego łyżeczka masła do natłuszczenia formy łyżka syropu daktylowego (lub innego słodzidła) 2 śliwki węgierki Ser zmiksować na gładką masę z jajkiem i proszkiem budyniowym. Dodać ekstrakt i syrop daktylowy. Ponownie zmiksować. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić. Przelać doń masę

Poranek na słodko
Chleb z chrupiącą skórką 173

mojprzepisna.pl | Chleb z chrupiącą skórką Nie ma nic lepszego z rana na śniadanko jak kanapeczka ze świeżo upieczonego chleba z bardzo chrupiącą skórką, do tego własnoręcznie

moj przepis na
Puszyste ciasto z owocami - najlepsze 319

były śliwki, ja natomiast dałam mrożone jagody i nieznacznie zmieniałam ilość składników. Polecam, ciasto naprawdę jest pyszne :-) Składniki: 2 szklanki mąki 200 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego ( 16g) 300 – 400 g dowolnych owoców (mogą być mrożone) Dodatkowo: 1 łyżka masła lub margaryny 2 łyżki bułki tartej(...)następnie mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać rozpuszczony i schłodzony tłuszcz i wszystko dokładnie wymieszać. Tortownicę z kominem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do tortownicy i wyrównać. Na wierzch położyć owoce. Jeżeli są mrożone to nie ma potrzeby ich wcześniejszego rozmrażania. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Na słodko lub wytrawnie